Tanja ja Argo esimeses lavaproovis Kopenhaagenis.Foto: YouTube
Üritused
28. aprill 2014, 13:47

VIDEO! Vaata, kuidas läks Tanja esimene lavaproov Kopenhaagenis (18)

Eurovision.tv kirjutab, et Tanja lugu "Amazing" on iseäranis tuntud oma muljetavaldava koreograafia ja kaasahaarava refrääni poolest. Tanja proovikord tuli kolmandana.

Eesti delegatsioon oli lava taga väga lõõgastunud ja tegid oma suurepärase tantsukava jaoks enne proovi soojendust. Delegatsioonijuht Mart Normet rääkis veebilehele, et oli ilmselge, et kohatäitjatel, kes tegid Tanja ja Argo rolle laval läbi enne, kui meie delegatsioon Taani jõudis, oli väga raske meie lauljatariga sammu pidada. "Naljakas oli kohatäitjate proovivideot vaadata, nad oli ikka täiesti hingetud," ütles Normet.

Esimese proovi piltidelt on näha ka Tanja uut lavakostüümi, mis tehtud spetsiaalselt Eurovisioni lauluvõistluseks. Tegemist on lihtsa ja elegantse õrna kleidikesega, mis tagant pisut pikem. Kostüüm laseb Tanjal tantsukava ajal väga hästi liikuda. Eurovision.tv annab ka ülevaate sellest, milline on lavakujundus ja kuidas on meie esinejad paigutatud. Lava paremale küljele on sätitud kolm taustalauljat – Marvi Vallaste, Kaire Vilgats ja Marilin Kongo – nii, et Tanjal ja Argol on hiiglaslikul laval piisavalt ruumi liikumiseks.

Etteaste alguses lamavad Tanja ja Argo põrandal ning taustal asuvatele LED-ekraanidele on projitseeritud puust põranda imitatsiooniga taust. Ämblikkaamera ripub otse nende kohal ja liigub aeglaselt laulu algusnootidega eemale. Seejärel näeb kuubikukujuliselt seatud taustaekraanidel suuri puust aknaraame, mis on justkui ehitatud telliskiviseina. Veebilehe sõnul jätab see mulje, justkui oleks tantsijad väga suures tantsustuudios.

Tanja tantsuliigutused on, nagu juba mainitud, väga muljetavaldavad. Koreograafia on tema laulu põhifookuseks ja sisaldab mõnesid signatuurliigutusi, näiteks kui Tanja muutub nii-öelda kaalutuks (laulus on sõnad we were weightless ehk me olime kaalutud – K.T), Argo teda jalast hoiab ning Tanja end küljele kallutab. Teine muljetavaldav tantsuliigutus on veebilehe sõnul kui Tanja hüppab kindlal hetkel laulus Argo käte vahele ja sellele järgneb 180kraadine pööre poole sekundi jooksul.

Lõpupoole muutub lavakujundus liikuvamaks ja tagataustal on lindude ning liikuvate pallide kujundid. Samuti mängivad olulist rolli esituses rambivalgused.