MITME MEHE OHVER? Teismeeas väärkoheldud Michael Egan on vajanud hingetraumast ülesaamiseks teraapiat. Aeg näitab, kas peale kunagise tööandja Marc Collins-Rectori mõistetakse tema vägistamises süüdi ka teisi meelelahutusmaailma tegelasi. Foto: Herman/ Splash News
Inimesed
26. aprill 2014, 16:47

Seksiskandaal: "X-meeste" lavastaja vägistas era­pidudel teismelisi noormehi? (24)

"Ma ei sooviks ka oma hullematele vaenlastele seda, mida pidin läbi elama," pihib 31aastane Michael Egan. Ta väidab, et teda kasutas 15-17aastasena ära Hollywoodi salajane seksiringkond, kes sundis Hawaiil ja Los Angeleses peetud rajudel pidudel alaealisi noormehi uimasteid tarvitama ning vägistas neid seejärel oraalselt ja anaalselt. Sellesse ringi kuulunud ka armastatud režissöör Bryan Singer.

Seksiring, mis koondus 90ndate lõpus multimeedia- ja veebitelevisioonifirma Digital Entertainment Network (DEN) ümber, lubas teismelistele noormeestele karjäärivõimalusi näitleja või modellina. Sellesse lõksu langes ka Michael Egan, kes lasi end ettevõttesse tööle värvata. Ta oli üks mitmest noorest meestöötajast, kes 2000. aastal firmajuhi Marc Collins-Rectori seksuaalse väärkohtlemise ning alkoholi ja uimastite (s.h vaaliumi, Vicodini, Xanaxi, marihuaana, hašiši ja ecstasy) pealesundimise eest kohtusse kaebasid. Nüüd on Egan esitanud sarnase hagi nelja DENi investori - Bryan Singeri, Garth Ancieri, David Neumani ja Gary Goddardi - vastu.

Filmisaaga "X-mehed" lavastajana tuntud Singeri (48) vastu esitas ta süüdistuse juba läinud kolmapäeval, esmaspäeval tõmbas Egan skandaali ka kolm juhtivat meelelahutusäritegelast ? kõiki nelja süüdistab ta ühtviisi vägistamises, füüsilises vägivallas, tahtlikus emotsionaalse stressi tekitamises ja sekkumises eraellu.

Egani advokaadi Jeff Hermani sõnul kuritarvitas Singer tema klienti esimest korda 1998. aastal Los Angeleses Encinos asuvas häärberis. Advokaat ütles ajalehele New York Daily News, et tollal vastset kuulsust nautinud režissöör olevat lubanud poisile rolli mõnes oma filmis ja nõudnud vastutasuks korduvalt, et too temaga seksiks. Kui Egan oli 17aastane, võtnud Singer ta endaga ka Hawaiile kaasa. Ülejäänud süüdistatavad olevatki Eganiga seksinud Hawaiil peetud pidudel.

Kõik hagid mainivad ka ­DENi juhatajat Collins-Rectorit, kes pidi juba 2000. aastal maksma Eganile ja veel kolmele kannatanud noormehele kahjutasuks kokku 2 miljonit dollarit. Egan väidab, et 2004. aastal taas pedofiilias süüdi mõistetud Collins-Rector, kellele kuulus kurikuulus peohäärber, pani koledustele aluse. Ärimees meelitanud nooruki algul lahkete lubadustega pidudele, kuid sundinud teda siis relvaähvardusel oraal- ja anaalseksile.

"Olime neile kui lihatükid!"

"See maja oli tulvil puhast kurjust. Olime neile kui lihatükid, mida nad omavahel jagasid," meenutas Egan eelmisel neljapäeval antud pressikonverentsil noorpõlves läbi elatud õudusi. "Täiskasvanuna võime sellele teisiti vaadata, aga kui teile surutakse relv suhu ja te usute, et iga hetk vajutab keegi päästikule, kas te ei teeks siis mida tahes teil teha kästakse?" küsis ta ja lisas, et ei julgenud pidevate ähvarduste tõttu ei öelda. "Mulle öeldi: kui sa meie grupi liikmeid ei rahulda, siis ? meie kontrollime Hollywoodi ? me võime sind kõrvaldada ja kõrvaldamegi."

Kuigi Egan nõuab süüdistatavatelt kahjutasuks 300 000 dollarit ja kohtukulude hüvitamist, polevat ettevõtmise taga rahaahnus. "Asi pole rahas, eesmärk on need mõjuvõimsad pedofiilid relvituks muuta," lausus Egani ema Bonnie Mound esmaspäevasel jätku­pressikonverentsil läbi pisarate. "Keegi peab kannatanute eest seisma," lisas Egan.

Advokaat Jeff Herman teatas, et on kuulnud veel kümnetest ohvritest ja on võtnud kindlalt nõuks nende elajalike meeste tegevus paljastada. Ta avaldas, et Egan nimetas nelja süüdistatavat juba 2000. aastal FBI töötajatele juhtunust jutustades. Mound väljendas pettumust, et poja antud informatsioon ja sajad kirjad, mida ta seadusesilmadele, sealhulgas FBI-le saatis, ei toonud kaasa kriminaalsüüdistusi.

Herman nentis pressikonverentsil, et temaga on ühendust võtnud üks mees, kes sattus ühel sarnasel peol, kus osalenud ka Bryan Singer, kõrvalt nägema, kuidas filmimehed alaealisi kuritarvitavad. Kui ta aga politseisse läks, polevat teemat isegi uurima hakatud. Radar Online’ile teadaolevalt on kohtuasjana seotud mitu A-kategooria näitlejat, kes kutsutakse ilmselt tunnistajapinki.

"Need süüdistused minu suhtes on ennekuulmatud, pahatahtlikud ja üdini valed. Ma ei taha, et need väljamõeldud väited tõmbaksid vähimalgi määral tähelepanu ära uuelt filmilt "X-mehed: Tulevase möödaniku päevad"," kirjutas Bryan Singer üleeile avaldatud pressiteates. Ta märkis, et austusest filmitiimi vastu on ta otsustanud loobuda linateose promo­üritusel osalemisest. "Aga ma luban, et kui see olukord läbi saab, näitavad faktid, et tegu oli haige moonutatud väljapressimisega. Soovin tänada fänne, sõpru ja perekonda kogu nende suure toetuse eest," pani Singer sõnavõtule punkti.

Ka lavastaja advokaat Marty Singer seostab süüdistusi sooviga heita halba varju režissööri uuele filmile. Tema sõnul saavad sajad inimesed tõestada, et kõnealuste pidude ajal polnud tema klienti peopaiga läheduseski. Näiteks olevat alles dokumendid, mis tõestavad, et 1999. aasta lõpus viibis Singer Hawaii asemel hoopis Torontos esimese "X-meeste" filmi võtetel. "Me tahaks neid dokumente näha," kostis Egani esindaja Herman seepeale esmaspäevasel pressikonverentsil. Tal olla mitu tunnistajat, kes saavad tõestada, et Singer osales pidudel.

Varasem CNNi programmidirektor ja Walt Disney telekanali juhatuse esimees, kes rahastas noormeeste bordelliks osutunud DENi enam kui 600 000 dollariga, on süüdistusi eitanud nii Twitteris kui ka TMZile antud kommentaaris. Ta nimetab süüdistusi tülgastavaks. "Väga vastik ja õel on niiviisi valetada," põrutab ta.

Garth Ancier, kes on töötanud juhtival kohal meediakontsernides, nagu Fox ja NBC, on kaitsja kaudu teada andnud, et pole selles Hawaii villas käinudki, kus nad Egani väitel kohtusid. Broadway produtsendi Gary Goddardi advokaat eitab kategooriliselt kõiki süüdistusi.

Nädalakiri Variety kirjutab, et lavastaja Amy Berg väntab juba kaks aastat dokfilmi seksuaalsest ärakasutamisest Hollywoodis ning see näitab ühe patuoinana ka Bryan Singerit.