LIHTNE JA LOOMULIK: Lupita Nyong’o armas nägu ja minimalistlik rõivastumisstiil on teinud temast uue iluiidoli. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
25. aprill 2014, 07:00

Maailma kauneim naine unistas väiksena valgest nahast ja pikkadest juustest (11)

USA seltskonnaajakiri People on krooninud maailma kauneimaks naiseks värske Oscari võitja Lupita Nyong’o, kelle šikilt lühike soeng ja elegantne rõivastus on teinud temast konkurentsitu stiilikuninganna.

31aastane Lupita on tänavu saanud maitsta üht triumfi teise järel. Orjatar Patsey roll Steve McQueeni draamas "12 aastat orjana" tõi talle sületäie auhindu, nende seas ihaldusväärse Oscari. Prantsuse kosmeetikagigant Lancôme värbas ülistiilse näitlejatari oma reklaaminäoks, kuid maailma kauneima naise tiitlit poleks Lupita enda sõnul uneski ihata osanud.

"See on suur-suur kompliment," ütles ta ajakirja People kaanepildi kohta.

"Rõõmustasin kõigi tüdrukute pärast, kes mind seal näevad ja end veidi nähtavamana tunnevad."

Mehhikos sündinud ja Kenyas üles kasvanud Lupita lapsepõlve iluideaal oli pärit teleekraanilt: "Hele nahk ja pikad voogavad sirged juuksed."

Ise näeb ta välja täpselt vastupidine. Ema Dorothy kinnitas talle ikka, et ta on imekaunis. "Ühel hetkel hakkasin teda lõpuks uskumagi," ütleb tõmmu iludus, kes on aastaid pidanud oma iidoliks mustanahalist ning üldse mitte tavakauniduse mõiste alla mahtuvat supermodelli Alek Weki.

Teismelisena eksperimenteeris Lupita juuksevärviga – üksnes blondiks pole ta end pleegitanud. Praegu ülilühikest soengut kandev filmitäht on isegi kiilakas olnud. "Oli väga imelik ja väga külm!" naerab ta.

"See ajas mulle hirmu nahka, aga mulle meeldib end proovile panna."

Parimaks komplimendiks peab Lupita seda, kui teda on ilusaks nimetatud ainsagi meigiraasuta. Ta on komplimente saanud ka siis, kui pole juukseid kamminud ega kaunist kleiti selga pannud.

"Kõige tähtsam on rõõmus meel," usub ta.