AASTANE KOOSTÖÖ: Märtsis tunnustas raadio Mania Sounds Of Septemberit aasta üllataja tiitliga. Siis õhkas lauljatar Teele Viira, et esimene aasta on neil hästi möödunud. Nüüd Teele enam bändis ei laula. Foto: Stanislav Moškov
Saund
25. aprill 2014, 07:00

Miks lahkus Teele Viira ansamblist Sounds Of September? (12)

"Teelega läksid meie teed lahku, kuna kujundasime tulevikku liiga erinevalt," ütleb ansambli Sounds Of September trummar Silver Ulvik, miks ei ole nende bändi nimekirjas enam lauljatar Teele Viirat.

"See oli ikkagi meie ühine otsus. Ei mänginud lihtsalt välja. Ajaliselt," ütleb Teele Viira, kes siiski loorberitele puhkama ei jää.

"Ma teen ikka oma igapäevaseid asju edasi ehk esinen igal nädalavahetusel. Lisaks kõik muud tegemised, mis mul suve lõpuni plaanis ja kavas on."

Teele ütleb, et bändist lahkumisega midagi tema elus eriti ei muutu. "Mul on kogu aeg olnud erinevaid asju – teen muusikat üksi, DJde ja ka bändidega. Ümberringi on ju väga palju muusikuid, kellega koostööd teha."

"Sounds Of September otsib nüüd uut loojat-artisti-lauljat. Lauljaid on Eestis palju, aga neid, kellel eelnevalt mainitud kolm omadust tungivalt välja paistavad, on vähe," ütleb Ulvik ja lisab, et tõenäoliselt on need vähesed juba kas tegevad mõnes bändis või lihtsalt kuskil peidus.

"Me otsime väga aktiivselt uut liiget ja oleme väga motiveeritud."

Alles see oli, märtsikuus, kui bändil täitus üks aasta ja nad pärjati Radio Mania sünnipäeval aasta üllataja tiitliga.

"Meil sai just aasta täis ja see on väga hea viis, kuidas oma bändi esimest sünnipäeva tähistada. Märk on maas," ütles Teele siis ja rääkis, et kindlasti liiguvad nende mõtted ka plaadi suunas.

Bändi teed viisid lahku ka Mihkel Ratiga

"Olenemata laulja puudumisest teeme muusikat, harjutame pille ja plaanime kindlasti ka esimest plaati," kinnitab Ulvik nüüd.

"Kohe, kui leiame endale uue liikme, saan rohkem ja täpsemalt rääkida."

Olgugi et bänd on üsna nooruke, on tegemist juba teise korraga, kui lauljat vahetatakse. Esialgu laulis seal Mihkel Ratt, kes möödunud aasta aprillis ütles, et teed bändiga läksid lahku, kuna visioon loomingust erines.

"Muusika on niivõrd isiklik, et selles peavad kõik liikmed tundma ennast 100 protsenti õigesti. Ei ole olemas halba muusikat, vaid on olemas visioon ja eesmärgid – need on kas ühised või siis mitte," kinnitas ta, et mingit tüli otsida ei tasu.

Sama ütleb ka Ulvik praegu. "Mihkel on hea sõber, aga meie muusikalised nägemused ei ühtinud. Bänd liikus ühes suunas ja Mihkel teises. Ei välista, et kunagi, kui Mihkel oma kava valmis saab, tulistame noote ka koos temaga."