Piret JärvisFoto: TEET MALSROOS
Inimesed
24. aprill 2014, 16:57

Piret Järvis: sõda on väga mõttetu nähtus! (21)

2007.aastal populaarse tüdrukutebändi Vanilla Ninja liikmena Iraagis viibinud Piret Järvis meenutas, et reisi eel tundis ta hirmu ja on alati pidanud sõda väga kurvaks ja mõttetuks nähtuseks ning sai selle kogemusega oma tunnetele vaid kinnitust.

"Sõjaolukord on loomulikult ka eluohtlik olukord," ütles Piret ja tunnistas avameelselt, et hirmu ei tundnud ta mitte seetõttu, et oleks kahelnud sõjaväebaasi turvalisuses või meeskonna kompetentsis, vaid kuna sellises olukorras ei saagi keegi sajaprotsendilist garantiid anda, et kellegi eludele reaalset ohtu pole.

"Ma olen patsifist ja pean sõda väga kurvaks ja väga mõttetuks nähtuseks. Koha peal oli see veel eriti piltlikustatud, kui mõttetult raisatakse inimressurssi ja rikutakse tuhandete inimeste ja perede elusid pelgalt seetõttu, et mingid võimu juures olevad tegelased pole suutnud omavahel inimese kombel kommunikeeruda," leidis ta.

Oma sõjavastasusest hoolimata kuulub Pireti austus jäägitult neile, kes sõjaväes ära käivad ja ei püüa viilida kõrvale kohustusest olla valmis oma kodumaad kaitsma.

Refereeritud artikli täistekst Delfis.