Lauri VahtreFoto: TEET MALSROOS
Eesti uudised
23. aprill 2014, 11:51

Riigikogulane: neid on päris palju, kellest võib teatud tingimustel saada homoseksuaal (89)

Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige ning kaitseministeeriumi ametnik (riigikogus olemise ajaks küll töösuhe peatatud) Lauri Vahtre alustas teisipäeval enda Facebooki seinal diskussiooni, mis on nüüd levinud teistegi inimeste seintele, kus Vahtre oma seisukohti põhjendab ja arvamust kaitseb.

Avaldame need arvamused, et saaksite tutvuda riigikogulase mõtetega. Mida arvate ja kuidas antud teemasse suhtute?

Avapostitus: teisipäev kell 10.49
Sooneutraalsusest. Kujutage ette kooli ja üht esimest klassi. Õpetaja ütleb: "Nii, lapsed, ülehomme on emadepäev, joonistame nüüd kõik emale ilusa pildi."

Mispeale tõuseb püsti üks suurte silmadega poisike ja ütleb. "Aga minul ei ole ema." "Kuidas ei ole ema?" imestab õpetaja. "Kõigil on ema." "Ei, minul ei ole. Mul on kaks isa." Piinlik vaikus, pilkude vahetamine. Ja mitte ükski rohi ei aita - lapsed võtavad selle teema vahetunnis üles.

NB! See lugu ei ole üldse naljakas, kohe põrmugi mitte. See lugu on masendav. Ja kõige masendavam on, et parv poliitikuid tahab selle olukorra tegelikkuseks muuta, kusjuures tuhanded määgivad kaasa, uskudes siiralt, et nii on moodne ja progressiivne.

Teisipäev kell 11.54
Lapsele, keda kasvatab isa üksinda, saab öelda, kus ema on. Läks ära, suri, mida iganes. Aga oli. Ja keskmisest erinevaid ei peaks loomulikult kiusama. Aga ka kuritegevust ei peaks olema. Peaks, peaks... Või oleks ikkagi realist ja ei paneks last sellesse koledaase olukorda - vaid iseenda lõbu peale mõeldes?

Teisipäev kell 22.56
Mul on lihtsalt kahju lastest, kes sellisesse olukorda pannakse. Sinu õe elus ei muutu midagi selle päevani, kui emade- ja isadepäev esiteks ära kaotatakse ja seejärel ära keelatakse, sest tegu ju barbaarse soorollide pealesurumisega. Sooneutraalne ühiskond on minu meelest umbes sama hea kui värvipime ühiskond.

Teisipäev kell 23
Lühidalt: ma ei poolda samasoolistele paaridele laste adopteerimise õiguse andmist, mis loobki kahe ametliku isa või kahe ametliku ema olukorra. Või õigupoolest ei tohi neid siis ju ka isadeks ega emadeks nimetada, vaid "isikuteks" või "vanem A" ja "vanem B" või pagan teab mis moodi.

Kolmapäev kell 00.50
U. 2-5% sünnivad homoseksuaalidena, ülejäänud võivad selleks saada või mitte saada sõltuvalt olukorrast. Teatud tingimustel võib homoseksuaalsus kaasa haarata 30% või koguni 50% populatsioonist. Kas sa soovid, et me teeksime kõik, et see latentne homoseksuaalsuspotentsiaal maksimaalselt ellu rakenduks?

Kolmapäev kell 10.23
Usu mind, neid on päris palju, kellest võib teatud tingimustel saada homoseksuaal (isoleeritud vanglasaare näide). Ja moe, avaliku hoiaku mõju ei tohi alahinnata.

Kolmapäev kell 10.23 (enne seda avaldati The Royal College of Psychiatristsi uurimuse tulemused)
See on poliitiliselt korrektne häma. Seksuaalne orientatsioon siiski sõltub oludest ja foonist, üldisest suhtumisest. (Mitte muidugi teatud, väga väikese protsendi inimeste juures, kes on kas 100% mehed või 100% naised.)

Seda on praktikas korduvalt - tahtmatult - tõestatud. Pane 1000 meest üksikule saarele ilma ühegi naiseta ja mine neid aasta pärast vaatama - sa leiad eest ootamatult suure hulga õnnelikke "perekondi", õnnetuid armastusi, kiremõrvu, armastuskolmnurki jne. Nii toimib häda. Kuid nii - ehkki veidi pehmemalt - toimib ka mood.

Praegu teevad homokogukonnad kõik, et homoseksuaalsus oleks "moes", sest kes ei tahaks end tunda moodsana. Muidu võiks selle peale käega lüüa, kuid see tõmbab noori kaasa umbes samal viisil nagu mõni "moodne" meelemürk. Nii et it is a choice after all.