SÜNGE VÄRK: Dave Benton HÕFFi treileris.
Inimesed
23. aprill 2014, 07:00

Dave Benton kehastus "Matrixi"-filmi kapteniks (2)

"Filmisime Haapsalu Õudus ja Fantaasiafilmide Festivali jaoks treilerit. Nad tahtsid, et kehastuksin Morpheuseks filmist "Matrix"," selgitab laulja Dave Benton, miks teda nähti Meriväljal musta keebi, kiilaka pea ja lapsekäruga ringi jooksmas.

Kiilaks ei ajanud Benton end aga spetsiaalselt selle filmiklipi jaoks. "Ma olin juba enne juuksed ära ajanud. Aga ajasin neid siis natuke veel vähemaks," muigab Benton, kes peab Haapsalu Õudus ja Fantaasiafilmide Festivali (HÕFF) treileri filmimist lõbusaks ettevõtmiseks ning koostööd noorte filmitegijatega heaks kogemuseks.

"Inimesed vaatasid mind kogu aeg. Miks ta nii teeb? Miks on ta nii riides? Mis kaamera siin on ja nii edasi. Inimesed tulid minu juurde ja küsisid: Dave, mis toimub?" meenutab Benton ja kiidab võttegruppi: "Paljud inimesed, kes vaatasid filmimist, ütlesid mulle, et Dave, sa näed välja nagu Morpheus."

Ise naudib Dave Benton õudukatest Alfred Joseph Hitchcocki filme, näiteks kultusteost "Linnud".

Viimati nägi Benton aga õudusfilmi "Living Dead". "See oli hullumeelne!" meenutab ta elamust.

Linateoseid vaatab Benton turvaliselt kodus. "Enamikke filme vaatan koos oma naisega," räägib mees, kes peab ennast lausa filmifriigiks. Nädalas vaatavad nad ära vähemalt 3-4 filmi. Eriti meeldivad Bentonile vandenõuteooriatest ning kriminaalkohtust jutustavad filmid, kus otsitakse tapjat ja tema motiivi.