Foto: Mati Hiis
Eesti uudised
17. aprill 2014, 18:40

GALERII: Tallinnas anti preemiad parimatele sisearhitektidele

Eesti Sisearhitektide Liit tunnustas tänavu juba 37. korda Eesti parimaid sisearhitekte ning nende loomingut. Preemiad pälvisid RMK büroohoone Tallinnas ja Viljandi Riigigümnaasium.

Tänavu kandideeris preemiale 54 tööd, millest žürii valis välja 27 nominenti. Välja anti viis preemiat - kaks avaliku ruumi preemiat, üks preemia kodu interjöörile, üks preemia näitusekujundusele ning üks esemepreemia.

Parima avaliku ruumi aastapreemia auhinnaga pärjati taas kaks tööd – Riigimetsa Majandamise Keskuse büroohoone Tallinnas ja Viljandi Riigigümnaasium.

Parima kodu aastapreemia auhinnaga pärjati rannamaja Laulasmaal, mille autor on Kätlin Ölluk ning kaasautorid Aet Kiivet ja Katy Seppel. Hoone arhitektid on ÖÖ-ÖÖ Arhitektid.

Parima näituse kujunduse aastapreemia auhinnaga pärjati "KAAMOS. Eesti mood täna", mille autor on Hannes Praks.

Parima eseme aastapreemia auhinnaga pärjati mööbel DERELICT, mille autorid on Tõnis Kalve ja Ahti Grünberg.

Eesti Sisearhitektide Liidu 2013 aastapreemia žüriisse kuulusid sisearhitekt ja žürii esimees Tiina Mang, sisearhitekt Aulo Padar, sisearhitekt Katrin Kaevats, sisearhitekt Loreida Hein, kuraator Eve Arpo, arhitekt Ott Kadarik ning kunstiteadlane Piret Lindpere.

Aastapreemia auhinnafond on 6400 eurot, mis jagatakse võrdselt viie aastapreemia laureaadi vahel. Aastapreemia auhinnafondi on välja pannud Eesti Kultuurkapital.