SENI SÕRMUSTETA: Richard Curtis ja Emma Freud on teineteise kõrval juba üle kahe aastakümne, kuid abielu pole nad seni sõlminud. Alles nüüd on mees hakanud pulmaplaani pidama. Foto: AOP
Inimesed
17. aprill 2014, 07:40

Lembekomöödiate meister Curtis keeras oma abieluettepaneku vussi

Võiks arvata, et filmide "Neli pulma ja üks matus", "Notting Hill" ja "Armastus on see" stsenarist on piisavalt elutark, et hoiduda prohmakatest, millega tema linateoste peategelased silma paistavad. Richard Curtis aga pahvatas raadiosaates, et kaalub kauaaegse elukaaslase Emma Freudiga abiellumist, ilma et oleks varem naisega sellest juttugi teinud. Emma, kes luges uudist ajalehest, tümitab meest ebaromantilise sammu eest.

Briti stsenaristilt ja produtsendilt Richard Curtiselt (57) küsiti BBC Radio 4 intervjuus, kas ta ei plaani oma nelja lapse ema Emma Freudi (52), kes on tema kõrval olnud juba 22 aastat, viimaks altari ette viia. "Kas teate, ma kaalun seda. Ma arvan, et see võib juhtuda," kostis igipõline abielupõlgur Curtis pahaaimamatult.

Läinud laupäeval – päev enne raadiosaate eetrisse minekut – avaldas ajaleht Telegraph selle jutukatke. Paraku sai ka teleprodutsendi ja -saatejuhina töötav Freud mehe kavatsustest teada alles ajakirjanduse vahendusel. Pettunud naine leiab, et elukaaslane pidanuks teda abielujutuga üllatama nelja silma all.

Freud nimetab mehe avalikku väljaütlemist Twitteris jubedaimaks võimalikuks abieluettepanekuks. "Misasja? Esimene kord, kui mina sellest kuulen. Kas seda sa nimetadki ettepanekuks? Telegraphis?" säutsus ta ärritunult.

Hiljem lisas ta: "Mainin igaks juhuks, et ma ei hakka abielluma. Ta peaks isiklikult mu kätt paluma. Või siis vähemalt Twitteris."

Curtis on tunnistanud, et tal on abiellumise suhtes lausa patoloogiline hirm. Filmi "Neli pulma ja üks matus" stsenaariumiga soovinud ta emale selgitada, miks ta kedagi ametlikult kosida ei kavatse. Teadupärast lepivad peategelased Charles (Hugh Grant) ja Carrie (Andie MacDowell) filmi lõpus kokku, et jäävad kogu eluks õnnelikku vabaabielu elama. Stsenaariumi kirjutades sai Curtis inspiratsiooni enda ja Freudi tutvumisest – nimelt otsustasid nad kokku jääda pärast seda, kui olid mitmes pulmas kohtunud.