UUS HOMMIKUNE ÄRATAJA: «Kui siiamaani olen «Hommikuprogrammi» saates vaid puhkusteasendajana käinud, siis nüüd pean ma püsivalt vara ärkama,» lausub Hirmo, kelle unest virgumise aeg nihkus nüüd kolm tundi varasemaks. Foto: Arno Saar
Inimesed
17. aprill 2014, 07:00

DJ Hirmost sai hommikuärataja: pean nüüd ärkama kolm tundi varem (13)

"Ma ei ütleks, et mul on nüüd üks töökohustus juures. Lihtsalt minu tööaeg raadios Sky Plus on muutunud," ütleb Sky Plusi "Hommikuprogrammi" värske liige Kristjan Hirmo, kes asus nädala eest sealt veidi vähem kui kuu tagasi lahkunud Rauno Märksi asemele.

Saatejuhi töö pole talle päris uus: varem on ta juhtinud saadet "Hirmo Faktor". Siiski võttis Hirmo pärast pakkumise saamist endale natukene mõtlemisaega.

"Loomulikult tuli see mulle üllatusena, mistõttu pidasin nõu pereringis ja kaalusin asja ikka korralikult," lausub Hirmo, sest "Hommikuprogrammiga" liitumine eeldab ikka olulist elukorralduse muutust.

"Just selle hommikuse ärkamise poolest. Aga selliseid pakkumisi ei tehta iga päev."

Rauno Märksi asemele asumine ei hirmuta aga Hirmot kuidagi. Nimelt on temalgi raadiotöös väga arvestatav staaž: järgmisel aastal täitub juba 20. eetriaasta. "Ja tegelikult on ikka nii, et Rauno Märks on Rauno Märks ja Kristjan Hirmo on Kristjan Hirmo," muheleb Hirmo.

Mida soovib tal aga hommikustele kuulajatele pakkuda? "Ma arvan, et need suunad loksuvad aja jooksul paika. Kuna meie töö on ikkagi loominguline, siis selline asi ei kujune välja kohe esimesest tööpäevast. Ega see pole nagu seibide treimine, kus sa mõtled, et lähed täna tehasesse ja treid 600 seibi. Katsun ikka kõigepealt "Hommikuprogrammi" sisse sulanduda ja küll need ülesanded ja rollid siis ka kujunevad ajapikku."

Möödunud esmaspäeval naasis Hirmo kuu aega kestnud Ameerika reisilt, kus ta käis ka kahel tantsumuusikafestivalil. "Nädala veetsin New Yorgis ja reisi teise osa olin Floridas, kus toimusid "Ultra Music Festival" ja "Miami Winter Music Conference", mis on Põhja-Ameerika suurim elektroonilise muusika konverents-festival," sõnab Hirmo.

Töö ja puhkus käib käsikäes

Kuigi viimane üritus on Ameerika mandril kõva sõna, on talle Hollandis peetav tantsumuusika konverents "Amsterdam Dance Event" jätnud korralduslikult palju parema mulje.

"Kui väljas ikka päike paistab ja Miami rand kutsub, siis ei viitsi eriti keegi istuda seal konverentsil," naerab Hirmo.

"Kuid oli täitsa huvitav kogemus."

Eredaima mälestuse jättis talle aga Miami kesklinnas peetud "Ultra Music Festival", kus teiste maailmakuulsate superstaaride hulgas esines ka Eesti artist Syn Cole, kellele Hirmo ennustab suurt tulevikku.