Carl Danhammer aastal 2011.Foto: Tairo Lutter
Inimesed
15. aprill 2014, 15:01

Rahapettuses süüdistatav Carl Danhammer kohtu ees: raha andis mulle naine (14)

1990. aastatel Eestis kuulsaks saanud ärimeest Carl Danhammerit vaevas veel mõne aasta eest surmatõbi - kaks ja pool aastat tagasi sõnas maksa siirdamist oodanud mees Õhtulehele: "Hästi, kui kümme kuud välja vean." Praegu jätkub Danhammeril jaksu kohtus piike murda. Prokurör nõuab talle rahapettuse pärast reaalset vangistust.

Pirkanmaa ringkonnakohtus tõi süüdistaja täna esile rahaülekanded, mis üks Rovaniemi kodanik oli aastatel 2004-2010 teinud kas Carl Danhammeri või tema naise arvele, kirjutab Iltalehti.

Danhammer kostis, et nendel aastatel oli ta pikka aega naise ülalpeetav, mis seletab prokuröri poolt esile toodud seletamatud rahasüstid. "Naine on mind elatanud ja raha andnud," kinnitas kohtualune, kelle sõnul Rovaniemi mees pole andnud talle kopikatki.

Lisaks väitis kohtualune, et on tagasi maksnud kogu raha, mis ta on kõnealuselt mehelt laenanud.

Prokurör nõuab Danhammerilt 277 000 eurot, mille ta väidetavalt Rovaniemi pensionieas mehelt aastatel 2004-2010 välja pettis. Süüdistuste järgi saatis Danhammer Rovaniemi pensionärile oma paarsada kirja, milles esinesid fiktiivsed isikud. Kirjades oli öeldud, et kaks isikut (need olid välja mõeldud) ajasid Rovaniemi mehe asju valitsuses, parlamendis ja ministeeriumides, ning Danhammer tegutses nende jooksupoisina. Prokuröri sõnul tuli raha anda Danhammeri kätte või kanda mõnele pangakontole, et hankida näiteks Euroopa Liidu toetust või läks see reisikuludeks.

Danhammer on kõiki süüdistusi eitanud.

Lisaks Rovaniemi pensionärile süüdistab kohus Danhammerit ka kaupmees Vesa Keskinenilt raha välja petmises. Kurikuulus ärimees oli kaupmehelt saanud 2010. aastal laenu Ghanast toodud kulla tollimaksuks, kuid raha kasutatud tegelikult muuks otstarbeks, kirjutab mtv.fi.