MIS JUHTUS? Mickey ja Janice Rooney jäid veel 2009. aastal kaamerasilma ette üliõnnelikena ega pidanud paljuks ka avalikke suudlusi vahetada. Kas naine muutus hiljem tõesti vägivaldseks või hoidis tema noorem poeg Mark neid julmalt lahus?Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
14. aprill 2014, 08:00

Üks kasupoeg varastas Mickey Rooney tagant, teine hoidis teda aga vangis? (2)

Veterannäitleja Mickey Rooney viimaseid eluaastaid varjutasid perekonfliktid, tüli jätkub ka pärast vanameistri surma

Hiljuti 93aastasena surnud Mickey Rooney kasupoeg Christopher Aber, keda eakas filmitäht süüdistas mõne aasta eest tüssamises ja miljonite dollarite varastamises, väidab nüüd, et patuoinas on hoopis tema vend ja Rooney teine kasupoeg Mark Aber. Viimane hoidnud näitlejat terve möödunud aasta enda pool vangis ja olevat lasknud tal toidu kätte lämbuda.

"Mickey elas mu venna juures. Nad ei lasknud teda telefoni juurde, hoidsid teda vangis," rääkis Christopher Aber ajalehele Daily Mail.

Rooney lapsendas nii tema kui ka tema noorema venna Marki, kui ta 1978. aastal nende lauljannast ema Janice Chamberliniga (75) abiellus.

Kuigi on kirjutatud, et aastakümneid abielus olnud paar läks tunamullu lahku, väidab Christopher, et kohtus Rooney hooldajaks määratud Mark hoidis oma ema Rooneyst eemal.

Näitleja olevat nädal enne surma kohanud ühes suupistebaaris Christopheri ja Marki pärisisa Lynn Aberit – Janice’i esimest meest –, tal käest haaranud ja nutuselt anunud: "Palun ütle Janile, et ma armastan teda."

Takkapihta usub Christopher Aber pärast telefonivestlust arstiga, et venna käsi oli mängus ka Rooney surma juures: "Ta lämbus omaenda toidu kätte. Nad oleks pidanud hoolsamini tema järele vaatama. Kas kedagi polnud seal, et teda seljale patsutada?"

Huvitaval kombel pärandas filmitäht kogu oma alles oleva varanatukese – 18 000 dollarit – nimelt Markile, jättes pärandita nii abikaasa kui ka kaheksa lihast last varasematest abieludest.

Läinud pühapäeval lahkunud Rooney kirjutas testamendi viimasele variandile alla 11. märtsil – vähem kui kuu enne surma. Janice hakkab siiski saama osa mehe pensionist ja sotsiaalkindlustushüvitisest.

Abikaasa kuulis mehe surma kohta kõmulehelt

Rooney lesk Janice tunnistas Hollywood Reporterile, et sai mehe surmast teada alles siis, kui esimesena uudise avaldanud kõmuleht TMZ neile koju helistas (Janice elab poolteise aasta tagusest lahkukolimisest saadik Christopheri pool).

Ta lisas läbi pisarate, et pole kaasat eelmise aasta aprillist näinud, kuid olevat tahtnud just sel nädalal proovida talle poeg Marki ja tolle naise Charlene’i juurde külla minna.

Rooney advokaat Michael Augustine, kelle ta määras ka oma testamenditäitjaks, aga seletab väljaandele, et Janice pidi Rooneyst eemale hoidma kirjaliku kokkuleppe tõttu, millele ta nõustus alla kirjutama alles siis, kui Rooney kohustus talle iga kuu maksma 3000 dollarit elatusraha.

Just advokaat Augustine korraldanud paari lahkukolimise, sest Janice tarvitanud väikest kasvu vanuri kallal füüsilist vägivalda.

"Mickeyl oli hammas välja löödud, silm sinine, ta tõugati trepist alla."

Viimast väidet on raske uskuda, sest paistis, et Janice, kellega Rooney oli koos kauem kui kõigi eelneva seitsme abikaasaga kokku, oli filmilegendi jaoks viimaks see õige. Veel 2009. aastal jäid nad kaamera ette restoranilaua taga suudeldes.

Mõra olevat nende suhtesse tekitanud aga see, kui Rooney Janice’i vanemat poega Christopheri enda tagant varastamises süüdistas. Advokaat Augustine möönab: "Janice tegi halva valiku, kuid tema kaitseks peab ütlema, et üsna keeruline on valida oma poja ja abikaasa vahel."

Veebruaris 2011 taotles Rooney 30 aastat tema assistendiks olnud Christopherile ja tolle abikaasale Christina lähenemiskeeldu.

Kasupoeg vassinud talle tema tegeliku majandusliku seisu kohta, pistes ise aastate jooksul taskusse miljoneid ja sundides teda kõrgele eale vaatamata edasi töötama. Augustine’i palkas Rooneyt esindama teine kasupoeg Mark.

Advokaat väitis kohtus, et Christopher ja tema naine Christina hirmutavad, kiusavad ja ahistavad tema klienti: näiteks võtnud nad ära Rooney isikut tõendavad dokumendid ning ähvardanud, et ta jääb oma majast ja ravimitest ilma.

Rooney asutatud produktsioonifirma varahoidja Christopher maksnud endale heldekäeliselt palka, võtnud avansse ning käinud Rooney rahaga ümber justkui omaga, külastades selle eest kalleid restorane, ostes kokku luksusautosid ja soetades kaks maja.

Süüdistatu ise eitab kõike ja ajab varastamise hoopis venna Marki ja tema naise Charlene’i kaela, kelle ta olevat tabanud eBays Rooney vara müümas.

"Nad jäid mulle vahele. Selleks, et oma süüd varjata, taotles Mark lähenemiskeeldu ja ütles Mickeyle, et mina tegin seda," kurdab Christopher.

Nüüd jageleb perekond matmispaiga pärast

Advokaat Augustine puhkeb seepeale naerma.

Tema sõnul kõneleb enda eest tõik, et niipea kui Christopheril enam Rooney rahale ligipääsu polnud, jäi ta mõlemast majast ­ilma ja pidi hakkama elamist üürima.

"Meil olid kindlad tõendid, et Christopher pani pihta 8 miljonit dollarit, kuid me teadsime, et ei saa seda tagasi," nendib jurist.

Nüüd jageleb perekond Rooney matmispaiga pärast. Mark Aber sooviks teda matta enda lähedusse Los Angelese Forest Lawni surnuaeda, Janice Rooney ja Christopher Aber aga hoopis oma kanti – Californiasse Westlake Village’isse.

Los Angelese ülemkohus on keelanud Rooney surnukeha liigutada, kuni tehakse otsus matmispaiga kohta. Marki esindav advokaaditiim on võidus üsna kindel.

Augustine’i väitel saavad matusekutse kõik kaheksa Rooney veel elus olevat bioloogilist last ja kõrvale ei jäeta ka kauaaegset abikaasat Janice’i, ent Christopheril ja Christinal polevat ärasaatmisele mingit asja.