FINAALIKS VALMIS: «Minu aknast avaneb vaade mägedele ja järvele. See on parim viis inspiratsiooni kogumiseks,» räägib viiulimängija Katariina, kes on viimaseks saateks ettevalmistusi teinud Šveitsis. Ta käis seal nimelt ülikooli sisseastumiskatsetel. Foto: Ülo Josing (ERR)
Inimesed
13. aprill 2014, 15:42

Klassikatäht Katariina Maria Kits: nime tõttu pean end kogu aeg tõestama

"Mõnes mõttes on mul muidugi eelis, kuna nimi Kits on ju inimestele tuttav," arvab "Klassikatähtede" eelmise aasta võitja Marceli kaksik-õde Katariina sellel konkursil osalemisest. "Kuid selle eest pean ma ennast kogu aeg tõestama, mis on jällegi raske."

Eelmisel pühapäeval selgusid saate "Klassikatähed" kolm finalisti, kes astuvad juba homme viimasesse võistlustulle.

Üheks neist on ka mulluse võitja Marcel Johannes Kitse õde Katariina.

"Ma lootsin muidugi väga finaali saada, aga kuna saade on täis ootamatusi, siis kindel ma selles küll ei olnud," tõdeb neiu.

Viimaseks saateks valmistub viilumängija täie hooga – ta harjutab umbes viis-kuus tundi päevas.

"Ma pidin ka terve finaaliks mõeldud kava tegelikult ümber tegema," tunnistab ta. "Sellepärast, et alguses plaanitud tantsuline pala anti mulle saatetiimi poolt superstaariga mänguks, programmilist pala on kaasvõistleja juba esitanud ning kõige-kõige loona mõeldud "Carmenit" on ka juba korduvalt esitatud."

Uute lugude valiku tegi Katariina aga eelkõige selle põhjal, mis talle endale kõige rohkem meeldib.

"Kindlasti arvestasin ka publiku maitsega, aga kui mängida kava, mida mina ei naudi, siis naudib publik seda veel vähem," leiab viiulimängija.

Katariina usub, et publiku südamed võidetakse lihtsusega ning tema eesmärk on anda edasi muusikat nii, nagu tema seda kuuleb.

Tüdruku kaksikvend Marcel ei olnud enne eelmise saate lõppu samuti üldse kindel, kas tema õde edasi pääseb.

"Kuna oli tehtud täiesti uus vorm – osalejad pidid endale koostööpartneriks valima teise kunstivaldkonna esindaja, kellega koos üks etendus luua ?, siis ma tõesti ei osanud sellest mitte midagi oodata. Kuid muidugi ma lootsin," räägib Marcel, kelle meelest olid kõik koostööd äärmiselt huvitavad.

Kes finalistidest saate võidab ? kas akordionimängija Henri Zibo, laulja Elina Netšajeva või õde?

"Ma ei hakka ennustama – võistlejad on tõesti väga võrdsed ja ma usun, et finaal läheb väga tasavägiseks. Kõigi kolme poolt hääletatakse kindlasti enam-vähem sama palju," usub eelmise hooaja võitja, et kõik on lahtine viimase hetkeni.