Kitarrist Steve Hacketti maailmaturneel „Genesis Revisited” kuuleb progerokkansambli Genesis varase perioodi lugusid. Foto: Bulls
Eesti uudised
10. aprill 2014, 17:54

Steve Hackett näeks hea meelega Genesise tagasitulekut

Maailmakuulsat kitarristi Steve Hackettit teatakse eelkõige progerokkansambli Genesis kaudu ning kui tulevikus peaks tekkima võimalus, et Genesis taas kokku tuleb, oleks kitarrivirtuoosil selle üle ainult hea meel.

„Praegu sellesuunalisi plaane pole, aga kui mingi taoline pakkumine tuleb, ütlen küll jah!” räägib Linnalehele antud intervjuus Hackett, kes on Eestis korra, 25 aastat tagasi sooloteel seilates esinemas käinud. Nüüd tuleb ta uuele ringile.

Oodatud kontsert toimub 28. aprillil Solarise kontserdimajas, kus Hackett astub lavale koos oma praeguse bändiga. Kuid ette võetakse ainult Genesise populaarsemad lood seitsmekümnendatest.

 

Steve Hackett, mida seekord turneelt oodata võiksime?

Ma taaskülastan ja tähistan uuesti oma Genesisega seotud minevikku ning toon Genesise tollase muusika taas ellu koos erilise bändiga.

 

Milline periood täpsemalt kajastamist leiab?

Kava on kokku pandud 1970.–1977. aasta loomingu põhjal ning see hõlmab muusikat plaatidelt „Trespass”, „Nursery Cryme”, „Foxtrot”, „Selling England by the Pound”, „The Lamb Lies Down on Broadway”, „A Trick of the Tail” ja „Wind & Wuthering”.

 

Kui suur on sinu kodune kitarrikollektsioon?

Kodus on mul ligikaudu kolmkümmend kitarri.

 

Kes on need kolm kitarristi, kes on sind kõige rohkem mõjutanud või keda sa eriti hindad?

Brian Jones, Andrés Segovia ja Jimi Hendrix.

 

Kunagi ammu oled korra Eestis Rock Summeril mänginud. Kas sulle meenub sellest kontserdist midagi?

Ma nautisin seda kontserti. Inimesed olid väga sõbralikud. Eesti on ilus koht.

 

On sul rääkida ka mõni pöörane või lõbusavõitu lugu mõnelt tuurilt, olgu siis Genesisega või ilma?

Ma mäletan, et kukkusin ükskord Itaalias laval selili ning jäin kahe monitori vahele, oma kitarri alla. Teenindava personali mehed pidid mu üles aitama!

 

Millal on su uut sooloalbumit oodata?

Ma töötan praegu selle kallal. Sealt leiab mõjutusi kogu maailmast, Aserbaidžaanist Ungarini ja Ameerikast Austraaliani. Ma olen juba praegu sellest elevuses.

 

Lõpetuseks palun kirjeldada oma tavalist tuuripäeva.

Ma söön hommikusööki, sõidan bussi, rongi, lennuki või laevaga järgmisse sihtkohta, viskan asjad hotelli, lähen heliproovi tegema või teen proovi, kohtun fännidega „Meet & Greetil”, mängin kontserdi ära, saan sõpradega kokku ja siis lähen hotelli tagasi.

Kui kohapeal avaneb võimalus midagi vaadata või millegagi tutvuda, siis pean selle kiiresti ära tegema!