TONN: Värskelt võidetud tuhandeeurose auhinnaraha lubab Metsakutsu panna viivitamatult magama uue albumi tegemiseks.Foto: Laura Lants
Inimesed
10. aprill 2014, 07:00

Metsakutsu: minu keskmine kuulaja on kusagil keskkoolilõpueas

"Hullult palju käib selliseid noori räpitüüpe minu kontsertidel," arvab muusik Metsakutsu ehk Rainer Olbri end teadvat, millist tüüpi publik aitas tal võita "Tallinn Music Week’i" lemmikartisti tiitli ja sellega kaasneva preemiaraha 1000 eurot.

"Täitsa väikesed ei saa nad vanusepiirangu pärast olla, ilmselt sellised keskkoolilõpetajad," arvab Metsakutsu.

Et paremini hääli püüda, postitas Olbri vastava üleskutse ka oma Facebooki seinale. "Viimase päeva lõuna paiku panin selle üles. Aga ma olen kindel, et suurem osa rohkem kui viiest tuhandest häälest oli ikka enne antud."

Muusik on veendunud, et suur osa edust on kindlasti ka kohaliku räpikogukonna ühtehoidmisel ja toetusel.

Olbri ei usu, et äkiline au ja kuulsus talle nüüd ootamatult pähe lööksid ja vanad kaaslased võõrastust tunneksid. "Ükskõik kui laiatarbemuusikuks ma ka ei muutuks, ei tee ma ju popmuusikat, see on ikkagi nišivärk. Jätkan eksperimenteerimise ja ebatüüpiliste kõlade kasutamisega," lubab ta.

Millal peaks uus plaat – mille alla läheb kohe kogu auhinnaraha – ilmavalgust nägema, ei julge Olbri aga öelda. "Isegi aastaaega ei oska ennustada!"