FOTOSÜÜDISTUS: Tuntud näitlejanna Ornella Muti istub Peterburis ühes lauas Vladimir Putiniga. Teatri andmetel pidi ta samal ajal olema hoopis koduravil. Foto: AFP/Scanpix
Maailm
10. aprill 2014, 07:00

Ornella Muti jättis Putiniga õhtustamiseks ära kolm etendust (5)

Rooma prokuratuur kahtlustab Eesti juurtega tuntud Itaalia näitlejannat ja filmidiivat Ornella Mutit pettuses ning valeandmete esitamises.

Nimelt pidi Muti 2010. aasta detsembris esinema Pordenones Verdi-nimelises teatris kolmes Gianni Clementi lavastatud etenduses. Viimasel hetkel teatas näitlejanna aga ootamatult, et on haigestunud ega saa esineda. Selleks, et etenduste ärajätmise pärast teatrile mitte trahvi maksta, esitas Muti arstitõendi, kus oli kirjas, et tal on palavik, köha ja ka hääl ära. Arstitõendil oli kirjas, et näitlejannale soovitatakse vähemalt viis päeva koduravi. Teater loomulikult mõistis Ornella Muti olukorda ja lükkas etendused edasi.

Samal õhtul, kui etendus ära jäeti, jäädvustasid aga fotograafid Ornella Muti täie tervise juures ning säravana õhtusöögil Venemaal Peterburis ühes lauas Vladimir Putiniga. See oli heategevusõhtusöök vähihaigete laste toetuseks.

Seltskonnaajakirjanduses avaldatud fotod jõudsid meedia vahendusel ka Itaaliasse ja Rooma prokuratuur algatas uurimise. Ornella Mutit kahtlustatakse arsti eksitamises, et saada tõendit olematu haiguse kohta, ja teatri petmises, et mitte maksta trahvi ärajäänud etenduste eest.

Kui Muti ei suuda kohtunikku oma süütuses veenda, ootab teda ees süüdimõistmine pettuses ja päris soolane trahv.