Foto: Vanemuine
Film
9. aprill 2014, 19:42

Vanemuise balletisolistid esinevad Baltimaade rahvusvahelise balletifestivali galakontserdil (2)

Vanemuise balletisolistid Raminta Rudžionyte, Colin Maggs ja Brandon Alexander esinevad 14. aprillil Riia Rahvusooperi laval, Baltimaade rahvusvahelise balletifestivali galakontserdil.

Festivali galakontserdil, kus esinevad vaid maailmatasemel tantsijad (Ungarist, Prantsusmaalt, Venemaalt, Saksamaalt, Lätist, Leedust), näeb vanemuislaste esituses kahte numbrit. Raminta Rudžionyte ja Brandon Alexander esitavad adagio balletist "Raimonda" ning kõik kolmekesi kannavad ette katkendi David Sonnenblucki balletist "Casanova".

Festivalile, mille motoks on "klassikast avangardini" kutsutakse nii klassikalise kui modernse balleti truppe kõikjalt maailmast. Vanemuise ballett on Baltimaade rahvusvahelisel balletifestivalil osalenud viimasel kümnel aastal. Festivalipublik on näinud meie kahte modernset balletilavastust - Mai Murdmaa "Armastuse tangot", David Sonnenblucki "Casanovat" ja Ruslan Stepanovi "Carrrmeni!" ning galakontserdil on alati esitatud katkendeid Vanemuise balletirepertuaarist.

Vanemuise balletijuhi Mare Tommingase sõnul seovad meid festivali kunstilise juhi, Riia Rahvusooperi endise priimabaleriini Lita Beirisega, pikaajalised koostöösidemed.

19. Baltimaade rahvusvahelise balletifestivali põhiprogramm toimub tänavu 7.- 30. aprillini.