Foto: LAURA LANTS
Saund
9. aprill 2014, 10:45

Vaata galeriid!

Tallinn Music Weeki publiku lemmikartist oli Metsakutsu

Tallinn Music Weeki (TMW) publikulemmikuks valiti hiphop artist Metsakutsu.

Publiku lemmikule annab EMT auhinnaks 1000-eurose auhinnatšeki artisti karjääri edendamiseks. Auhinna üleandmine ja Metsakutsu minikontsert toimub täna pärastlõunal kell kolm Solarise keskuse EMT esinduses.

Metsakutsu on Eesti üks tunnustatumaid hiphop artiste. Tema debüütalbum "Testament" võitis Eesti Muusikaauhinnad 2011 "Parim hiphop album" kategoorias. Möödunud aasta lõpus ilmunud järg, album "Kelmiküla Unistus" sisaldab samuti elektroonilist, jõulise, värske kõlaga hiphopi, mis on lausa määratud laval esitamiseks. Metsakutsu astus üles TMW hiphop esitlusel laupäeval, 29. märtsil klubis Sinilind.

Auhinna üle siiralt rõõmustav Metsakutsu ehk Rainer Olbri kommenteerib: "Sellises ülimalt kallis hobis nagu seda on eestikeelne räppmuusika, on igasugune toetus hindamatu väärtusega. EMT poolt välja pandud auhinnarahaga saan otsejoones stuudiosse joosta ja uue albumi lindistamisega algust teha."

Lemmikartisti sai valida nii Tallinn Music Weeki kodulehel kui ka EMT Live äpis festivali esimesest päevast, 27. märtsist kuni 31. märtsini. Valida sai nii Eesti kui välismaiste esinejate hulgast. Kokku anti ligi 5000 häält. Publiku lemmiku valimine toimus tänavu esmakordselt.

Kuues Tallinn Music Week toimus 27.-29. märtsini, EMT on üks festivali peatoetajatest. Festivalikontserdid toimusid üle linna kokku 34 laval – klubides ning kontserdisaalides ja ka ootamatutes paikades asuvatel linnalavadel üle Tallinna. Kokku sai festivalist osa üle 20 000 inimese.

Seitsmes Tallinn Music Week toimub 26.-28. märtsil 2015. Artistide taotlusvoor algab septembri keskpaigas.