LEPING TEHTUD: Esmaspäeval allkirjastati Piip ja Tuut Teatri- ja Mängumajas kolmepoolne leping Albu vallavalitsuse, A. H. Tammsaare majamuuseumi ja Urmas Lennuki vahel. Vasakult Urmas Lennuk, Kalju Kertsmik ja Aune Suve-Kütt. Foto: MARI LUUD
Inimesed
9. aprill 2014, 07:00

Vargamäe Andrest kehastab sel suvel Ott Sepp (1)

«Talvel sai mulle selgeks, et Vargamäe Andreses on veel nii palju huvitavat, mida võiks inimestele vaadata anda,» räägib lavastaja Urmas Lennuk suvel etenduvast «Vargamäe unistajast».

Urmas Lennuki uuslavastus «Vargamäe unistaja» toob sel suvel näitlejad taas teatrilavalt ja teleekraanilt Vargamäele. Kuigi Lennuk on A. H. Tammsaare «Tõest ja õigusest» juba neli lavastust teinud, leidis ta eestlaste tüvitekstis ainest veel viiendakski dramatiseeringuks. Seekord keskendub lugu lihtsatele asjadele.

««Vargamäe unistaja» on tehtud «Tõe ja õiguse» esimese osa põhjal ning lavastuse tähelepanu on koondunud Vargamäe Andresele. Ütleme niimoodi, et vahepeal olin ma Andrese kuidagi laokile jätnud ja rohkem teiste tegelaskujudega tegelnud. Nüüd proovin ma aga tema au ja hea nime jalule seada ning anda talle ka natukene eluiha,» räägib Lennuk, et just sellest ajendatuna pani ta etendusele pealkirjaks «Vargamäe unistaja».
Suvelavastuses kaasalöömiseks on oma kindla jah-sõna öelnud Ott Sepp, kes kehastab peaosalist Andrest. Krõõta – tema esimest naist – mängib Loore Martma ja teist naist Marit Liisa Pulk.

«Pearu osas on läbirääkimised küll toimunud, aga me ootame veel lõplikku kinnitust ja siis saame selle osatäitja nime ka avaldada,» selgitab Lennuk.
«Vargamäe unistaja» esietendub 18. juulil Albu vallas A. H. Tammsaare muuseumi rehe all. Kokku mängitakse seda juuli lõpul ja augusti algul 12 korda.