Inimesed

VIDEO: vaikne Värska alevik on löönud Venemaa blogosfääri kihama (22)

LISA KOMMENTAAR

eestlaste tühi silmavaade11. aprill 2014, 11:21
Selle artikli tekstis toodud väite peale tuleb meelde nõukaaegne anekdoot: kohtuvad vene kolhoosnik ja ameerka farmer. Venelane teadagi uhke oma maa saavutuste üle ning kukub kiitlema, kuidas kolhoosis ikka hea elada, ning küsib siis ameeriklaselt tema sissetuleku kohta. Jänki ütlebki, mille peale venelane jääb kuidagi vaikseks. Mõne minuti pärast kogub ta end siiski ning kohmab: "Aga teil rikutakse neegite inimõigusi".
Mis aga puutub sellesse, et Eestis keegi eesti keelt rääkida ei taha, siis kehtib see just temasuguste umbvenelaste kohta, teistel küll mingit probleemi pole. Marss tagasi Venemaale oma räpaste tualettide ning hoolimatute ametnike juurde. Pole ju tähtis, et tualetid on räpased ning ametnikud hoolimatud, silmad on neil ikkagi soojad ja omad...
eeskuju11. aprill 2014, 00:09
Värska on tõeliselt kena väike kohake, kõik teed on korras, mitte nii, nagu Vigala vallas, kus vallavanem ei oska teedehooldust korraldada, külavaheteesid siiamaani Vigala vallas veel hööveldatakse ja kui asfaltkatte paigaldusest ja truupide parandusest rääkida, siis vallavanem peab seda inimest kohe vihavaenlaseks, ja leiab enda õigustuseks tuhat põhjust, miks inimeste heaolule mitte vastu tulla, normaalne külaelu on siin vastunäidustatud ja autod on kõhuni poris teedel, sellist korralagedust ja saamatust pole isegi Petseris.
üle-eelmisele kommentaatorile10. aprill 2014, 23:32
Setud ei ole vanausulised, setud on eestikeelsed õigeusklikud. Kuid tõsi on see, et Vene vanausulised on sajandeid elanud rahumeelselt Peipsi järve kaldal (ja samuti Lätimaal), kus ei ole neid usu pärast taga kiusatud nagu näiteks Venemaal, õigeusus kantsis. Eesti eripära ongi tolerantsus erinevate uskude suhtes, mida küll Vene propaganda kõigest väest püüab eitada. Kas mäletate, mida tehti Venemaal enne II ilmasõda kloostritega? Kloostrid suleti ja kloostrite elanikud hävitati. Kuid kuna Petseri kuulus sellal Eestile, säilis venelastele Petseri klooster. Selle eest peaksid Vene õigeusklikud olema Eestile tänulikud. Samamoodi säilis ka Kuremäe klooster, mis Stalini päikese all poleks mitte ellu jäänud.
maamiis,tuu om nõukogude inimeste10. aprill 2014, 15:39
paik. Siin õiged eestlased nõuavad sellist paika Lasnamäele ,Maarduse ,Koplisse ...igal päeval nüutakse
Värskas elavad setud, need pole õige eestlase arust10. aprill 2014, 15:35
inimesedki mitte ja keelgi on neil imelik ja vanausulised veel tyakkapihta.
Milline ÖNN,et eestlased sallivad teisi rahvaid .
Tahan teada9. aprill 2014, 21:36
Miks Olga kommentaar kustutati. Kas keegi tundis enda ära ja kasutas seda sama Siberissesaatmise õigust ning andis korralduse kustutada. Rahvas oskab ka nii kirjutada nagu vene ajal lauldi ja luuletati. Küll lugeja juba aru saab, mida kirjutaja öelda tahab..
Venelanna 9. aprill 2014, 21:06
http://rusistka.livejournal.com/470202.html
( lami_ja ) mina ise jätsin oma kommentaar paar päeva tagasi .Minu meeles see on hea märk et rohkem inimest imetlevad meie maalt . Palju rumalad Venemaal ja Eestis ka on .Aga ma usun et normaalsed inimesed ikka võidavad
Juku9. aprill 2014, 21:00
Venelased peavad tunnistama et vene keel on maailmas kaduv keel.Venemaal on venelased paarikümne aasta pärast vähemuses,sest väljaränne on suur ja sündivus väike.Eestis on venekeele oskus noorte hulgas olematu ,ka paljud venelased ei oska enam vene keelt.Eesti keele oskajate arv on pidevalt suurenenud ja kasvab ka edaspidi.Kuigi meie koolides õpitakse vene keelt neli tundi nädalas on keskooli lõpuks venekeele oskus olematu.Kõik vene ja eesti kooli lõpetajad räägivad hästi saksa või inglise keelt .Vene keele õpimisel pole mõtet ,sest kõik haritud venelased räägivad inglise keelt .
mnjaaaa9. aprill 2014, 19:36
Terve Eesti ongi neile pakasuhha, sest on mida ja keda näidata ja see ongi tõeline. Ju siis elatakse jubedas halvas olukorras kui normaalne ja kaunis nagu Eesti, on neile pakasuhha.
Jelenale, kes pilte avaldas, palju tervist ja õnne, tubli tüdruk.
Lisaks9. aprill 2014, 18:44
on Värskas ka noori ja noori peresid, kes tulevad siia ... http://www.tulemaale.ee/kogukond/verska
Sven9. aprill 2014, 17:56
Äkki lõpetaks selle haige jutu 40 000 lapsest, kes puulehti söövad. Rumalust pole mõtet levitada.
Kai9. aprill 2014, 15:29
Vaata, point on selles, et Eestis on see valdavalt tavaline, et oma kodu eest kantakse parimat hoolt (hoitakse oma maja ja selle ümbrus kenasti korras). Venelaste puhul see tavaliselt nii ei ole (näeme siingi ju nende hoolitsemata majapidamisi). Kui vaadata nende nn datsasid (ei tea kirjapilti), siis need on ju õudsed!! On mõnel eestlasel väiksemat tüüpi suvila vms, on alati kena vaadata- kenasti hoolitsetud, muru niidetud, lilled õitsevad, mitte nii, nagu venelastel kombeks- lipp lipi ja lapp lapi peal ning maja ja tara sajast erinevast kättejuhtuvast materjalist kokku klopsitud.
Seda sama näeb ju ka nt saatest Kriminaalne Venemaa. Seal näitab ka tihti Venemaa külasid ja olgem ausad- need ei kannata mingit kriitikat! Pole siis ime, et meie Värska pildid neile ebareaalsed näivad. Aga millest see nende oma kodu eest mittehoolitsemine tuleb, ei teagi... Laiskus? Hea maitse puudumine? Ükskõiksus? Võta sa kinni...
motja9. aprill 2014, 13:05
See ongi pokazuhha. tegelik elu on Eestis ainult Tallinnas ja sedagi ainult tänu Edgar Savisaarele.
maamiis9. aprill 2014, 12:53
sama autor pakub ju välja ka pildiseeria teiselpool piiri.On ikka vahe
http://rusistka.livejournal.com/281513.html
Seto9. aprill 2014, 12:52
Nõuka ajal käisid Venemaalt IGA PÄEV Värskas kauplustes kümnete autodega venelastest kotimehed ja kaikamehed. Nüüd neid seal enam näha pole. Las elavad oma näljasel Venemaal!
:(9. aprill 2014, 12:31
Kurb lugeda kommentaare, kus eestlased üksteist nõnda maha teevad...See kui ollakse väikesest kohast pärit ei tee kedagi veel nn ``maakaks`` ja kui küsida oskad, siis võid peksa saada ikka igalt poolt. Pole sõnu...
nende arvates on terve Eesti9. aprill 2014, 11:55
Matti9. aprill 2014, 11:49
:)9. aprill 2014, 11:34
Osad venelased on veendunud 100%, et tegu on Vene piiri äärde loodud pakazuhha näidiskülaga. Sest pole ju võimalik, et inimene pühib vabatahtlikult tänavat ja et niidab vabatahtlikult muru jmt.
"Tegelik" Eesti on nende arvates hoopis midagi muud, umbes sama nagu neil ikka.
ah, mine nüüd, Olga9. aprill 2014, 10:47
Mis pudutab suitukonisi, sis meie naaber neid akna kaudu loobib paremale ja vasakule, täitsa eestlane ja noor mees. Ei usu, et tema tahab kedagi saata Siberisse, tema lihtsalt on oma vanemate(!) kasvatamata laps.
to serx9. aprill 2014, 09:41
ets9. aprill 2014, 06:46
keegi mainis ,et venemaa on vaba maa????? jah on kyll!!!!!! on vaba igasugusest teisitimotlemisest ja sallivusest teistesse rahvastesse.