Foto: facebook.com/ElavadPildid
Film
8. aprill 2014, 12:15

"Elavad pildid" jõuab Stockholmis kinolinale (1)

Hardi Volmeri filmi "Elavad pildid" näidatakse 9. aprillil kell 18 Stockholmi kinos Zita. Linastus on osa Balti filmipäevadest Stockholmis, mis kestavad 2.-16. aprillini. Stockholmis on publikuga kohtumas režissöör Hardi Volmer. 

"Elavaid pilte" on pärast rahvusvahelist esilinastust A-klassi festivalil Shanghais näidatud festivalidel Leedus, Venemaal, Gruusias, Soomes, Kanadas ja Indias. 

2013. aasta veebruaris esilinastunud "Elavad pildid" on armastusfilm ajalootõmbetuultes. Filmi peategelasteks on baltisaksa paruni kirglik tütar Helmi ning teda vaikselt, kuid järjekindlalt armastav kinomehaanik Julius. Kogu tegevus läbi 20. sajadi toimub ühes Tallinna vanalinna majas, mis muutub ja kohaneb vastavalt sellele, mida vahel rahutu, vahel õnnelik aeg endaga kaasa toob. Hardi Volmer ühendab filmis nii varajase tummfilmi groteski kui kino kuldaja melodraamat, nii eepikat kui komöödiat. 

Osades Sandra Uusberg, Priit Võigemast, Anu Lamp, Tõnu Oja, Ita Ever, Aarne Üksküla, Ain Mäeots, Hendrik Toompere Juunior Juunior, Marika Vaarik jt. 

Filmi režissöör on Hardi Volmer, operaator Kristjan-Jaak Nuudi, kunstnik Kalju Kivi, monteerija Tambet Tasuja. Filmi produtsent on Anneli Ahven ning tootja Exitfilm.