Inimesed

Ajakirjanik Inga Raitari kehast eemaldati lõikusel terve organ: kuidas saab arst mu keha võtta kui mittetarvilike varuosade ladu? (38)

LISA KOMMENTAAR

kivi all11. aprill 2014, 17:22
jumal küll,kui rumalad ja piiratud on meie ajakirjanikud! Kas nad ostavad oma diplomi raha eest? Mõni saab vähjaga sõbraks,mõni tahab vähja organismit välja saad aga ainult jupiti. Mõne arvates ihkab keegi haigusest puretud organit doonorluses kasutada. Aga antud isendi puhul on veel lootust. See jutt,mis ilmus ajakirjanduses erines juba tsipa jutust,mida vanaproua rääkis "Kolmeraudses" . Ei maksa kohe välj apaisata esimest emotsiooni,tuleb asjast aru saada, asjade käik endale selgeks tega Nii on tervisele kasulikum ja paistate teistele ka arukam välja.
kena sonks!11. aprill 2014, 08:20
vähemalt patsid jäid alles!
Ilmar10. aprill 2014, 14:55
Ikka vaevab see küsimus: mis organ oli kõne all.
Et kas süda või aju?
Arvestades, ohvri isikut, siis ega tal ... varemgi ei olnud.
9. aprill 2014, 09:36
ehk oli kellegil seda organi vaja
Patsient8. aprill 2014, 12:45
Minulgi lõikas kirurg välja organid nii igaks juhuks - hiljem ütles veel, et näe õigesti tegin, muidu oleks kehvasti läinud. Tegelikuses lugesin kabineti ukse taga istudes oma haiguslugu, kus oli Tallinnast tulnud vastus, et tegemist oli tavalise munasarjapõletikuga, mille oleks saanud ravida ka tablettide või süstidega. Kurb on see, et laste saamise võimalus võeti mul kiiremini, kui ma nende saamise peale mõeldagi jõudsin, räts-räts välja, küll hiljem uurime. Veelgi nõutumaks teeb arsti valetamine - tunnistagu, et eksis, saan sellest aru, et selliste otsuste tegemine ei ole kerge. Oleks võinud abikaasalt küsidagi, kui ma lõikusel olin, kas teha sellised kardinaalsed lõikused nn igaks juhuks või mitte. Lastetuks võib Eestis jääda ka tavalisele uuringule minnes.
nõrgad närvid sul 8. aprill 2014, 09:47
teisi poriga loopida meeldib küll aga kommentaarid lased ära kustutada ,las siis teised teevad ka sinu rumala artikli üle nalja .
Tigu8. aprill 2014, 09:08
Enne tuleb mitme arsti juures käia kui veel oma jalgadel oled ja saad aru,et kõik pole nii kuidas peab..
Marks8. aprill 2014, 01:32
No kui vähkkasvaja talle nii armas oli , mida paganat ta siis arsti juurde läks. Läinud siis kohe laibakuuri.
ju räägin8. aprill 2014, 01:24
et arstid on väärakad, kellel peas midagi mõistlikku ei ole. Hämmastav, millist lollust nende seas näeb.
8. aprill 2014, 00:38
Siin on ainult ühe inimese kommentaarid, või ongi meie inimesed nii õelad.? Uskumatu!
paul7. aprill 2014, 22:57
Inimesed, mis teil viga on? Õelus ajab igast lausest üle. Jah, ma ei tea, kas Inga jutt on tõsi, aga kui on, siis ... Ärge lahmige, teie kommide põhjal on siin ainult ideaalinimesed koos. Palju õnne teile, aga mis kasu sellest ühiskonnale on???
Erector Pili7. aprill 2014, 19:46
Andke mulle nüüd palun andeks kui ma siin kohatult seda konstruktiivset keskustelu huumorigaa labastan, Aga kuidas see anekdoot täpselt käiski kus Eestlaselt opereeritakse kogemata poole aju asemel terve aju... või midagi sellist?
eedu7. aprill 2014, 13:29
viimasel ajal ongi ajakirjanike süüdistused arstide,valitsuse pihta,kui nende peres tervisemured on.HVOSTOV,TÄNAVSUU,RAITAR, LUST,VASLI jne.ise nad teistest inimestest küll ei hooli,kui sopaga pidevalt üle kallavad.ärgem tehkem teistele seda,mida endale ei soovi.
tossav naabrimutt7. aprill 2014, 12:07
Inga ! Miks sa näed inimestes ainult halba? Mine ometi mehele! Üks hea seks ja tervis on korras! Usu mind.
hjsa7. aprill 2014, 11:37
kui mina arsti oleks, siis ma ei vötaks ravile yhtegi ajakirjanikku ega poliitikut, sealt vöib pärast ainult jama tulla
nojahh7. aprill 2014, 11:13
seekord olen 100% arstide poolel. Kunagi ta tänab veel õnne , kasvate puhul on mõistlikum tegutseda - parem rohkem lõigata , kui vähem .
Hiljaksjäämisel võib olla lõplikult hilja
ei saa aru7. aprill 2014, 11:04
see jutt tundub mingi sonimisena. kasvajaga haige elundeid ei hakata kellelegi siirdama. vbla prouale on uudiseks, et isegi doonoriks ei võeta kasvaja olemasolul.
Lible7. aprill 2014, 10:53
Ilmselt oli seal tegemist naiste ,,asjadega".... Oli kuidas oli aga minu naisel oli kõik eemaldatud ja siis ükskord oli vaja tõendit ja mis kirjas....... see ja see muutusteta!!! Nii et pole midagi, kasvavad tagasi!!!
See ju tavaline, et puudega inimesed peavad igal aastal tõestama, kas mitte käsi-jalg tagasi pole kasvanud aga ehk on......!?
jajah7. aprill 2014, 07:20
Oletan, et see plaaniväline organ oli emakas. Olen ka kuulnud, et see on Eestis TREND, et emaks rebitakse "igaks juhuks" terves tükis välja. Olevat väga tülikas emakast müoome eemaldada, kõik korraga välja ja asi mutt.
...7. aprill 2014, 06:44
Väga kergekäeliselt lõikavad arstid organeid ära niiöelda igaks juhuks,pole elundit pole probleemi.Aga võiks healoomulisi kasvajaid ravida või vähemalt ära oodata uuringu tulemused kasvaja kohta.
korduma kippuv ettepanek7. aprill 2014, 06:39
õhtuleht võiks võtta tööle mõne vähemalt põhiharidusega inimese, kes ajakirjanike "loomingu" terve mõistuse ja põhihariduse teadmiste abil läbi vaataks. Veidikene haridust saanud inimesel tekiksid ka küsimused et millise organiga oli tegemist ja mis oli eemaldamise põhjus.
Ajakirjanikele sekundeerivad paranoilised kommentaarid - nt. Mussel / 19:59, 6. apr 2014 "Ju kasutas arst tervet organit rahategemiseks." Lugupeetav et tea vist et kasvajaga patsientidelt transplantatsiooniks organeid ega kudesid ei võeta?
Meie ajakirjanduse võlu peitub muidugi selles et arstliku saladusega seotud arstidel puudub võimalus end kaitsta.
pr. Raitar!7. aprill 2014, 06:22
Ma võin selgitada mõningaid asju.
Näiteks teil on ühe organi kasvaja ja kui kõht lahti lõigatakse, selgub, et teil on seal üks suur jama ehk siis kasvaja on haaranud endale ka kõrval organi. Mida te siis eelistate? Käija/elada elunditeta, mis ei ole vajalik teie eksisteerimisele normaalses elus või kihutada ringi 2-3 kuud vähkkasvajaga ja pakkida oma kirstu vajalik kokku. Väga lühinägelik ja eluvõõras olete. Uskuge mind, ükski arst ei unista vanaproua elunditest!
varuosade ladu?7. aprill 2014, 00:07
Kavalalt jätab mainimata, et mis siis ära lõigati, kuid täiesti kindlasti on laim väide, nagu oleks lõigatud ära midagi olulist, mida saaks "varuosana" kasutada. Eeldan, et Arstide Liit kaebab selle proua kohtusse laimu eest.
eks läinud 6. aprill 2014, 23:14
oma promotud tervendajate juurde.
üldse ei imesta6. aprill 2014, 22:32
Ma oli 15 aastane kui mind viidi tuttava juurest paide haiglasse pimesoole opile. Asja juures oli k6ige kummalisem see, et mitte keegi haiglast ei helistanud mu emale. Haiglasse saabusin umbes kell üks öösel ja minu opp oli järgmisel päeval kell 22.00..ema ei teadnud minust mitte midagi ja kuna k6ik minu isiklikud asjad oli hoius ei saanud ma ise ka kuhugi helistada. Peale oppi järgmise päeva hommikul t6in oma telefoni hoiust ära ja helistasin emale, kes ei teadnud mitte midagi, kuidas nad üldse said mind opereerida?.
Maia6. aprill 2014, 22:27
Imelik, et Inga Raitar ei ütle oma artiklis, mis organ see oli, mis eemaldati. Ise ajakirjanik, aga hämab sellise pooliku infoga. Lugeja tahaks ju ka teada, mis organis siis viimasel ajal sageli kasvajaid avastatakse, nagu arst talle ütles? Järsku mõni lugeja tahaks ka lasta siis selle organi eemaldada? Infot ei anna, ainult mingi arusaamatu tundlemine. Me keegi saatust ette ei näe, võib-olla selle organi eemaldamine just päästis Raitari tulevasest kasvajast, kuidas ta saab nii absurdselt ja irratsionaalselt praegu reageerida. Ja kellel siin oli kahju oma kogemata eemaldatud pimesoolest: on üks väga haruldane vähk, mis saab pimesoolest alguse, sellesse suri näiteks näitlejanna Audrey Hepburn. Vähemalt see vähk siis teid ei ähvarda. OIeks täitsa naljakas, kui Raitaril olekski see probleemi põhjustanud eemaldatud organ olnud pimesool... Kuna ta ise ei täpsusta, vaid udutab sellel teemal, siis ta ei saa süüdistada, kui lugejad hakkavad oletusi tegema.
6. aprill 2014, 21:52
pöördugu siis sinna http://www.epey.ee/
selleks see asutus töötabki, et tegeleda patsientide õiguste rikkumistega.
murueit6. aprill 2014, 21:35
Kui asi oli nii nagu kirjutatud,siis on ikka imelik küll,et lõigati "igaks juhuks".Igaks juhuks laskis Angelina Jolie oma rinnad eemaldada,aga kas põrnasid ja muid asju ikka tasub ni i s a m a kohitseda,ei oska öelda...Samas minu tuttav läks lõikusele ja ütles ise,et lõigake mind seest nii tühjaks kui vähegi annab,st. organid,milleta saab elada,et poleks vaja ennustada,kas kasvaja läks edasi või mitte.
pilukelluke / 20:21, 6. apr 2014-le6. aprill 2014, 21:30
Kas sina seal Pärnumaal elad ikka selle nimega ja kannad roosasid patsilinte,kallis mees?
ups6. aprill 2014, 21:30
kahju,et siin ilgutakse.Aastaid tagasi sattusin valudega haiglasse ja avastati analüüside põhjal,et pimekas kohe lauale ja läinud ta oligi.Paar päeva hiljem ikka valud ja olin mures ,et äkki jäi miskid sisse.aga arstiga rääkides vabandati,et polnudki pimekas vaid neeruvaagna põletik.UPS.LÄKS NIHU.Aga lahti lõigati ja ehk oleks kõik ka vaikselt maha vaikitut ,kui poleks jälle valud hakanud.muidugi vabandati aga mis mul sellest .nüüd saate ilkuda ,et vähemalt pole pimekat karta aga kus ma tean.
teadja6. aprill 2014, 21:20
Raitaril on üldse komme igalpool viriseda ja rahaliselt kõike tasuta saada.Kui tuleb juba meie asutusse siis on nii ,et... hakkab jälle pihta.
Elu nainud..6. aprill 2014, 21:10
Hea,et uldse opereeriti...mitte ei oeldud,et hiljaks jaanud...
kahjuks6. aprill 2014, 21:07
on kommentaarid õelad ja teemalist vastukaja siit ei tulnud. Tegelikult ei tohiks küll ilma patsiendi nõusolekuta midagi teha aga kuna keegi eriti ei keeldu elu nimel opiga seonduvaga, siis arst võib-olla ei märganudki keeldumist. Mis oleks saanud siis kui opi ajal selgub, et peabki kogu organi eemaldama? Minu arst ütles mulle, et opi ajal vaatame kas on mingid võimalused organ alles jätta. Pärast oppi selgitati ja mina jäin rahule. Kahju, et pr.Raitariga nii ei läinud. Võib ka olla, et arst ongi lohaks ja ei selgita enne oppi kõike. Minu õel pidi op tulema ja arst ütles, et helistab ja teatab aja ja kõik muu. Mida ta ei teinud, ta ei helistanudki ise tagasi. Sellepärast vist opi aeg venis. Pärast oppi sama lugu, et helistab, teatab analüüsi tulemuse ja lepib keemiaravi osas kokku. Mida arst pole teinud lubatud ajaks? Pole helistanud. Raske diagnoosi puhul haige loodab väga arstile ja kuidas saan mina teda lohutada kui arstil poogen. Õnneks olen saanud endale väga head arstid ning edu neile.
kas see daam on andnud oma osa6. aprill 2014, 20:44
Otepääl kah.laimanud ja teotanud ??? Kuidagi tuttavapoolne perenimi .
Muidugi tuleb arste süüdistada,et kasvajat alles ei jätnud.
aju6. aprill 2014, 20:30
ju siis organ ei funka ning teeb kasu asemel kahju...
6. aprill 2014, 20:27
Õhtuleht kopis uudise omale et saaks klike.
veelkord6. aprill 2014, 20:19
vaadakr inimese näoilmet! Tal on raske!
kahju6. aprill 2014, 19:34
inimesestm ei saa aru, miks ta end siia hambu kommima saatis oma valu..