Kristiina OjulandFoto: TEET MALSROOS
Eesti uudised
6. aprill 2014, 17:18

Kristiina Ojuland kandideerib üksikkandidaadina europarlamenti (20)

Loodav Rahva Ühtsuse Erakond (RÜE) kiitis laupäeva õhtul heaks partei ühe asutaja Kristiina Ojulandi kandideerimise Euroopa Parlamendi valimistel üksikkandidaadina.

Ühtlasi kinnitas RÜE oma programmi põhiseisukohad. RÜE programmi põhiseisukohad on inimkeskse poliitika põhised ja konservatiivseid väärtuseid toetavad ning keskenduvad Eesti jätkusuutlikkuse ja julgeoleku tagamisele, märkis RÜE.

RÜE eesmärk on vabaturumajandus, õigalne konkurents ja korruptsioonivaba ühiskond. RÜE tähtsustab kodanikuühiskonna organisatsioonide kaasamist riigi juhtimisse.
Ühtlasi kinnitati erakonnaga liitunute arv, mis on praegu 101. Vajalikud 500 liiget erakonna registreerimiseks püütakse kokku saada võimalikult peatselt.

Möödunud suvel enne kohalike omavalitsuste valimisi tuli Reformierakonnas avalikuks hulk valimismanipulatsioone, millega erakond seostas Ojulandi, kes ka erakonnast välja heideti. Ojuland ei leppinud sellega, lubas Reformierakonna kohtusse kaevata, kuid hiljem siiski loobus sellest ning hakkas hoopis uut erakonda asutama.