Inimesed

Kreem läheb lõikusele: "Diskid on seljas pilla-palla." (39)

LISA KOMMENTAAR

vanaema9. aprill 2014, 08:55
mul opist möödas 20 aastat. tänu taevale, liigun ja toimetan, aga peale oppi tuli mul nn lülipõletik ja see oli tõeliselt jube. pool aastat ei seisnud muidu püstigi kui ainult karkude abil, istuda ka ei saanud, ainult selili maas. ju siis peale oppi polnud põletiku välistamine piisav. (mingi tablett küll anti) seda õudust läbi elada ei soovi küll vaenlasele ka. nii, et ei lähe kõik alati hästi aga lootma peab ju ikkagi.
MH9. aprill 2014, 08:44
Varsti 10.a. seljaopist möödas,samuti diskisopistus ja kild lahti.Üle 2.a. talusin valusid ja kõike sai eelnevalt tehtud-kiropraktiku juures käidud,venitustel+valuvaigstid ning ikka tugevamateni,nüüd magu tuksis.See valuvaigistite aksutamine mõjub ühel maole,teisel maksale või kahjustab mõlemat..Lõpptulemus Tartu operastioonile ja tänu dr.Sinisalule,sai selg korda.Taastus peale operatsiooni on pikk,ise pead palju vaeva nägema ja teadma,kuidas kummardud,maast midagi võtad jne.Näit.aiatöödel kasutan seljavööd(laia),muul ajal mitte,ei tohi vööga selga hellitada.Palju aitab võimlemine ja liikumine.
Kreemile soovin kannatlikkust,sest peale oppi pead võimlema ja käima niipalju,kui päevas kannatad.Äkilisi liigutusi teha ei tohi.Edu sulle!
Yamahha ja ta..a8. aprill 2014, 08:15
Tsikli sõit keerab selja peeti ,mitmel sõbral sellest jamad.
Vigala Sass7. aprill 2014, 13:26
ravib seljavalu. Kummarda ettepoole ja siis jalaga tagumikku. Ja selg terve nagu muiste !
Ja7. aprill 2014, 13:16
kus siis nüüd see giropraktik kes Robbie Williamsit patsutas ja tolle terveks mudis. Eks ta vähese viina viga ole. Jumal ju kaitseb lolle ja joodikuid. Kui ei ole surmatõbi siis saab ikka viinast abi !!!
PPV7. aprill 2014, 10:32
Oli omal ka sarnane teema, laupäeva õhtul tundsn nõrka valu seljas, teatud liigutusi tehes, kuna midag ei tõstnud, arvasin, et ehk sain külma(juuli kuu), Pühapäeval oli valu natuke tugevam, lebasin terve päeva voodis, esmaspäeva hommikul sai veel ise söömas käidud aga otsustasin jääda koju kuna valu oi alles. Jäin üksi koju, mingi hetk läksin WC sse ja siis hakkas jama, enam püsti ei saanud, istudes oli enamvähem normaalne olemine aga püstisaamiseks oli tuge vaja. WC st välja saamiseks kulus ligi pool tundi. Helistasin siis perearstile, numbri sain neljapäevaks, soovitati rahulikult lebada, ega ise ka muud tegevust välja mõelnud. Voodist väljasaamine oli meeletu vaevaline, sai proovitud igasugu erinevaid asendeid ja väga aeglaselt. Kui juba alad all, siis aitas hästi enda ukselt alla riputamine, see siis venitas midagi paika aga kui vahepeal istuda siis jäi selg kohe kinni ja ülestõusmisega kaasnes tugev valu. Kuna asi paremaks ei läinud, sai perearst koju kutsutud(ei riskinud polikliinikusse minna). Perearst kirjutas diclacki ja kutsus nädala pärast külla.
Natuke nagu läks paremaks aga püstisaamine oli ikka väga vaevaline ja peale iga istumist vajas selg venitamist, et sirgelt püsti saada. Perearst arvas, et küll läheb üle ja kirjutas kohe tööle(nende kolme päeva kohta, mis jäid arstile aja kinni panemise ja kodukülastuse vahele aga ei olnud nõus haiguslehte ka andma väites, et kust tema teab, kas ma siis haige olin). Nii ma siis käisin kuu või poolteist oma seljavaluga tööle ilma, et ükski spetsialist oleks uurinud, mis mu seljal viga oli.
Kusjuures see kuu mööduski nii, et sõitsin autoga tööle, ukerdasin autost välja, venitasin auto najal selja sirgeks, töölaua taha, sealt tõustes jälle toetasin käed lauale, venitasin selja sirgeks ja nii sai jälle liikuda, õhtul jälle koju ja voodisse et selg saaks puhkust.
Pikema aja peale sai selg enamvähem korda, kuni järgmine aasta olin hooletu ühe raskema asja panemisel auto pagassi, käis nõks läbi ja oligi selg jälle paigast ära, siis aga õnneks natuke kergemalt ja kuna eelmisel korral arstist erilist abi ei näinud, sai ise lihtsalt venitatud ja väga ettevaatlikult liigutud. Kuu või paariga sai selg jälle enamvähem korda.
Treenimata nõrgad seljalihesed on tavaline põhjus koos väga valesti tõstmisega.6. aprill 2014, 22:51
Jooge vähem ja õppige õigeid teadmisi rohkem.
Est-finn-ile-6. aprill 2014, 09:45
Mul oli sama lugu peale operatsiooni.Jalg,mis ennem oppi kõike võimendas + selg,see andis ka peale operatsiooni tunda. Varbad olid tundetud,ja ka jalapealne.See möödub aja jooksul,kuid keskmise varba alla lööb mingi seletamattu valu ,mingi pigistus,mis segab normaalset käimmist- mitte pidevalt.Nüüd kirurgil käies soovitati sisetaldu,sest jalavõlv olevat olemattu... Ehk lähed spets arstile,kes jalatallad üle vaatab.
est-fin6. aprill 2014, 02:06
piinlesin 3 kuud valude käes, valuvaigistid ei aitanud,lõpuks läksid valus nii suureks et kõndida ei saanud ,rääkimata vetsus käimisest.OP tehti Soomes Jorvi haiglas ,suurest valust sai lahti , nüüd on opist aasta ja 5 kuud möödas aga väiksed valud ikka sees, eriti jalas selg ise on parem .Kas keegi oskab öelda kui kaua valud võivad veel kesta ?
Vratš6. aprill 2014, 00:19
diskide kukumised ja sopistused on nõrkade lihaste ja treenimatuse tunnus või ka vale raskuste tõstmine ja selaj biomehhaanika mitteteadmine Eks lollusel ole oma hind. Tänapäeva inimestelt muud ei kuulegi kui selg valutab,kael valutab! Liikuga jalgsi,venitage om alihaseid,ärge sööge vatsa kurguni täis.Tehke ka füüsilist tööd ja olete kordades tervemad Seljahaigused on viide organismi enneaegsele vananemisele :kui te ei taha vana olla,siis hoitke mokk maas ja kannatage.
Terve seljaga 93-aastane5. aprill 2014, 23:32
Kas lollid joodikutest eestlased midagi joogast ja jõusaalist ka on kuulnud.Pole veel kuulnud et atleetvõimlejatel selg valutab.Eestlastel joogi panemine tervisest tähtsam.
Hoidu lõikusest5. aprill 2014, 21:44
Iglajuhul proovi enne kiropraktikaga. Vaevlesin ka 4 kuud ja arstid kirjutasid aga kangemaid valuvaigisteid ja lubasid ka lõikusle järjekorda panna kui üle ei lähe. Lõpuks kuulsin töökaaslaselt, et käis kiropraktikul ja sai selja korda. Käisin ka 5 korda ja nüüd on enamvähem, suurt valu enam ei ole. Tõsi, raha läks iga kord 30€ aga valuvaigistitele oli nelja kuuga juba rohkem läinud. Iga päev teen harjutusi ja tugevdan lihaseid. Päris korda enam ei saa aga lõikus on igaljuhul määramatusse aega edasi lükatud.
43 a naine5. aprill 2014, 18:19
mul sama lugu teismelisest peale. peale sünnitust nädal aega oli lausa nii, et sain ainult käpuli edasi. aga nüüd juba ca 4 aastat ---ei julge hõisata aga probleemi pole. Ja ravib mind selline tore asi nagu JOOGA. ma tean muidugi et ega ta ei ravi täiest seda ära aga ta teeb need lihased seal selgroo ümbert tugavaks ja venitab selgroogu jne. ühesõnaga ma ei suuda ära kiita ja kõigile soovitada kellel selline probleem- tehke joogat. muidugi mitte 1-2 x nädalas vaid parem ikka riohkem. mina näiteks 4 x. ja siis arvan et selline sportlik spordiklubide jooga on hea- ikka selline kus on turiseisud, spagaadid ja mille lõpus on pea peal seis. uskuge see aitab. ja opp ei pruugi sugugi aidata. nii et lugupeetud Jaagup proovige enne midagi alternatyiivset, see opp võib vaat et isegi halvemaks asja teha.
to Boobik / 11:065. aprill 2014, 17:04
Kas tal seljast jookseb verd?
HELLOkitty5. aprill 2014, 16:24
Edu Jaagupile!! Ja loen ja nyhin silmi, kas tõesti eesti inimesed on normaalsemaks muutunud? Ei leidnud yhtegi halvustavat ja pahasoovliku kommentaari, mis muidu valdavalt 90 protsenti on.. Wao, uskumatu! Ja Nii Lahe! Päikest kõigile!!!!
to Aivo ja op ei ole lahendus5. aprill 2014, 14:56
tõepoolest takka järgi targutamine ei anna enam midagi nagu vanarahva tarkus ütleb, kuid kõik oli juba 14aastat tagasi, kui tipp-arst ütles mulle röntgeni ülesvõtet vaadates minu seljast, et siin ei aita muud , kui op ja nii oligi nuga seljas esimest korda - diski prolaps, siis tuli teine-kolmas diski op ja eelmisel aastal samal ajal neljas, kui lülisammas traatidega sirgeks paigutati koos doonoriluu siirdamisega. Tänaseks olen targem sel alal, et poleks ikka seda esimest nuga ehk oleksin ma täna tervem. Spordiga alustasin 6-aastaselt ja hiljem rasked füüsilised tööd- ei olnud siidikäpp, kuid tänaseks ei ole ka tervist. Soojalt soovitan ennem kõikvõimalikke alternatiivseid protseduure (venitusi, massaaže jpm.), kui NUGA. Peale viimast õudust olen ise end jalgadele ajanud (tööd teinud endaga) ja tegelen palju liikumisega, kuid kõik läbi HÄDA!!! TEAN, MIDA RÄÄGIN!!!!
emily5. aprill 2014, 12:23
aga Jõgeval on see massöör,martin tohti nimeline poiss,kes teeb massaasi,mis aitab ,järjekord pidi olema 3 kuud
Liisike5. aprill 2014, 12:13
Kui disk katki pole saab abi aga mitte tavameditsiinist.Kui ükskord juba lõigatud siis järgmine ja järgmine,kuid sellele ei mõelda mis aastate pärast saab.Tean 35 aastast meest kellel kolm diski opereeritud ja invaliidsusgrupi peal ning jälle seljavalud Arstid ütlesid,et järgmine disk .Käis eraarstil jaöeldi ,et oleks enne esimest oppi tulnud oleks abi saanud aga nüüd lülisammas nagu pulk juba ja saab ainult valu vähendada muud ei midagiNii,et mõelge enne noaalla minekut.
op ei ole lahendus5. aprill 2014, 11:48
op ei ole diski probleemi puhul tegelikult mingi lahendus..mitte miski ei ganarateeri, et järgmine disk järgmise lüli vahel pilla-palla olema ei hakka! füsioteraapia on siinkohal abiks..endalgi diski prolaps ja siiani ei ole opile läinud, sest võimlemise ja venitamisega sai asi korda..disk vajus oma pessa ilusti tagasi..see opile minek on lihtsama tee valimine, ei midagi muud..opist pole mingit tolku, kui edaspidigi raskeid asju valesti sikutad, toolil lösutad, pikalt istud jne jne..tuleb teine ja kolmas ja neljaski op..hakkake selga venitama ning seljasüvalihaseid treenima ja ei ole teil mingit pilla-palla probleemi!
nuga aitas5. aprill 2014, 11:09
peale oppi ütles tohter mulle, et ilma lõikuseta võinuks mind ähvardada põie halvatus. Ei osanud ise kuidagi arvata, et ka sellised arengud on diski suure prolapsiga võimalikud........
Jaa...5. aprill 2014, 11:07
Mul opist 3 aastat möödas.Eks ikka raske füüsiline töö,koos raskuste tõstmisega.See juhtus jrsku-keset tänavat.Koju sain ja voodis pooltist kuud,ennem,kui opile sain.Minul hakkas ainult õhtuti vasak jalg külmetama.Just nii,nagu oleks jääkamakate vahele pandud...Ei aitand soojendamine,hõõrumine,ega valuvaigistite neelamine...tuli ja läks omal ajal...Mina käisin opil Tartu Närvikliinikus.Naljakas oli seal all opist ärkamise ruumis vaadata,et kui palju selliseid oppe päevas seal tehakse!-Voodid liikusid,kui väiksed vagonetid edasi-tagasi. ja jalule aetakse varsti.Mina sattusin haigla lumerohkel talvel.Kuid kõndisin ennast haigusest välja.Ostsin kõnnikepid ja muudkui välja kändima.Alul oli see ikka vaevaline,kuid iga päevaga võtsin sihti kaugemale.Nüüdseks enam seljavalusi pole-kui just mõnikord harva-ilmamuutusega.Karta pole midagi-sest voodislebamine on jube...
Boobik5. aprill 2014, 11:06
Mul oli ka ükskord,lõikasin noaga sõrme ja siis verd jooksis,siis ema pani sinepiplaastri peale ja siis ei pidanud operatsioonile minema,soovitan Jaagupile ka sama plaastrit ja ei mingit oppi.
joint comfort5. aprill 2014, 10:59
kui pole just veel tegemist pöördumatute n.ö kahjustustega,ehk saab aidata,võimalik nii tippdiagnostika kui ka vastavad preparaadid. [email protected]
Kylli5. aprill 2014, 10:56
Siis elan Soomes ja Soomes 2 korda lõigatud selg, aastal 2007 juunis ja aastal 2010 1 märts, tean kui raske on, näiteks minu selg ei ole taastunud, kuigi käisin dotsenti noa alt läbi (kui ei lähe paremaks kuid ka arst ütles et siis panevad mulle kaks lüli kokku)
Kuid ka arst ütles et valuga ei pea elama üksgi inimene, see lihtsalt ei ole elu kui ei suuda teha igapäev toimitusi, seega arstid on lihtsalt nõmedad kui ütlevad nii, Copy and Paste:
"Arstidki ütlevat, et kui vähegi kannatada suudad, ei tasu opilauale ronida."
Ohei, just siis peavad arstid tõsiselt seda võtma, inimene ei ela selle pärast et elada valudega vaid selle jaoks et elada lahtise rinnaga ja hõisata kui mingit valu ei ole...
Eesti arstit päris lollid kui sellist jura räägivad..
Seljalihaseid on vaja õigel nooruses treenida5. aprill 2014, 10:55
tipsi5. aprill 2014, 10:03
mina olen Jaagupi suur fänn,sest ta ju mu sugulane,sugulasi tuleb hoida!!,,Saa kiiresti terveks,Jaagup!!
nuga aitas5. aprill 2014, 10:01
mul oli prolaps peaaegu kogu diski ulatuses. Põrgupiin! Tänaseks on opist möödas ligi 10 aastat ja tänaseni seljaga kõik väga hästi. Suured tänud mind opereerinud Tartu tohtrile, Simmo Savisaarele.
kolleeg Andrus5. aprill 2014, 09:57
no kummardada tglt üleüldse ei tohi.võtad maast midagi,kükita,aitavad spetsiaalsed harjutused ja pidev selja sirutamine ja alati tõsta jalgadega,mitte seljaga aga olen pannud tähele,et kui hoiad selga,saab kannatada kõht(song)
to Lp. toimetaja 5. aprill 2014, 09:55
Pealkiri vastavalt vastusele "Mul on seljas diskid pilla-palla," poetab ta pisut oma tervisliku seisundi kohta, kuid pikemalt rääkida ei soovi.
Anton5. aprill 2014, 09:55
Jajah, kõige hullem on see, et tualetti pead pühkija kaasa võtma, sest ise pole võimeline pöörama! Aga PERHis annavad valuvaigisteid ja teevad kosmonaudi treeningut ka sel ajal, nii paari nädalaga saab jalule. Mind aitas pärast seda hiinlane Duan, seal vanas Lennuki saunas tegutsevad hiina massöörid aga opil käinuid nad aidata ei saa, lihased läbi lõigatud.
naisuke to: Aivo5. aprill 2014, 09:46
Söö kõrvitsat, toorelt, keedetult, salatina, parim ravim maksale, Kummikommi ei tohi samuti süüa, nagu tablettegi:) Aga endal ka 3 selja oppi selja taga...nii ikka ei saa, et nuga ligi ei lase ja kõike muud proovid; kui ikka pikali oled, siis saab veel vaid nuga aidata, ja hea kirurg!
Aga edu!
kodanik5. aprill 2014, 09:44
Ei ole küll mingi fänn, aga siiski - edukat paranemist!
Lp. toimetaja5. aprill 2014, 09:40
Paluks ennem ikka meditsiiniga tutvuda, kui taolist pealkirja panna!
Boobik5. aprill 2014, 09:36
Maksa raviks on kõige parem õlu ja viin,minu perearst isiklikult soovitas.
5. aprill 2014, 09:13
Tõsi ta on, et maksa tuleb puhastada aga seda võiks teha igapäevaselt palju käepärasemate vahenditega. Vastavad ravimtaimed, sidun, kapsas ning oma menüül jälgimine on hoopis otstarbekamad mõjutusvahendid, kui järjekordsed kapslid apteegiriiulilt. Olgugi, et tegemist on kirjade järgi loodusliku vahendiga.
Carsil5. aprill 2014, 09:06
Kes iga päev söövad valuvaigisteid peavad aegajalt tegema Carsili kuuri. Valuvaigistid lõhuvad maksa. Ja maksa peab aegajalt taastama.
ats 5. aprill 2014, 08:59
Riina5. aprill 2014, 08:53
nägin Jaagupit haiglas hädavaevu liikumas... Saa terveks. Jumal hoidku sind. Ja meie, sinu fännid, hoiame sulle põialt.
Aivo Ernits5. aprill 2014, 08:47
Tuttav teema see "pilla-palla diskid"
Endal 3oppi seljataga ja ikka pole hea. Kõik need põrgupiinad on vägagi tuttavad ja vägagi igapäevased veel kahjuks siiski. Käsimüügi ravimitega lahti ei saa valust, neid söödud nagu kummikomme viimase 7-8aasta jooksul. Pluss kõik retseptiravimid, valu alles ja magu seal samuses;).
Soovitaks siiski kõik variandid läbi proovida ( taastusravid, ujumised, kiropraktikud, masaazid jne) enne kui noa alla minna, sest kui juba nuga seljas ära käib, siis enam nn tagasi teed pole. Edasi saab ainult jälle noaga. Loodame et Jass on üks neist vähestest, kellel saab selg korda või vähemalt paremaks! Kaaskannatajaid on paljusid ja kõik hoiavad pöialt. Eriti need , kes teavad mida tähendab "Õige seljavalu". Kiiret paranemist ja ootame oma lemmikartiste juba üsna pea lavalaudadel ;)