Inimesed
5. aprill 2014, 08:00

Tanel Padar: "Mu elu ongi täpselt selline nagu reklaamis!" (13)

"Selline see staarielu ongi, et lähed pärast kontserti koju ja oled täiesti tavaline inimene," ei erine laulja Tanel Padari argipäev tema sõnul kuigi palju sellest, mida Õhtulehe värskes telereklaamis näeb.

"Muidugi on asjad reklaamis natuke üle võlli keeratud – nii peabki olema," nendib Tanel Padar. "Aga üldiselt ei ole mitte midagi välja mõeldud, kõik on nagu päris!"

Reklaamklipis kehastub koju saabuv rokkstaar ukse sulgedes vaat et pehme hingega tossikeseks: rebib endalt maha võltstätoveeringu, tõmbab selga hommikumantli ja jalga tuhvlid ning toidab hellalt oma papagoid.

"Jah, papagoid ega ka muid linde mul tegelikult ei ole," muigab laulja. Ka pole päriselus tema majanaabriks Ott Lepland, keda ta reklaamis prügi välja viies trepikojas trehvab.

Läbirääkimistel peniga kulus kõvasti juustu

Videoklipp võeti üles päeva jooksul Lasnamäel Virbi tänaval ühe üheksakorruselise maja korteris – piirkonnas, kuhu Padaril varem asja pole olnudki.

Võtted venisid õhtuni välja, sest kord nihkus paigast heli, kord valgus. Küll astus keegi just kõige ebasobivamal hetkel uksest sisse.

Kõige rohkem vaeva nõudis stseen koeraga, kes klipi lõppedes istub truult diivanil Õhtulehte lugeva Padari kõrval. Peni õigesse poosi saamine nõudnud lausa põrgulikku vaeva.

"Ta ei tahtnud mitte kuidagi paigal püsida," ütleb Padar, et läbirääkimisteks loomaga kulus oma kilo juustu. "Või kui täiesti täpne olla, siis 600 grammi."

"Koera nimi on Armi ja ta on Jack Russelli terjer," tutvustab Leo Burnetti loovjuht Urmas Villmann videoklipi kolmandat kandvat jõudu. Armi täitis peaosa ka mulluses Õhtulehe jõulutervituses: jooksis mööda linna, värske ajaleht hammaste vahel.

"Õhtuleht on vastuoluline toode: paljudel on valehäbi tunnistada, et nad seda loevad. Aga meie idee oligi selgitada, et tegu on lihtsalt loetava ajalehega, mis kirjutab elulisi ja kõigile arusaadavaid lugusid, millest arusaamiseks pole vaja kolmekordset kõrgharidust," räägib Villmann.

Pikast võttepäevast mäletab ta eriti hästi Tanel Padari viskeosavust. "Kui Tanel viskas ühes stseeni teepaki prügikasti, jäi see perfektselt pidama: niimoodi nöör üle ääre," polnud vähemalt triki puhul kordusvõtteid vaja.

Kuhu küll kõik inimesed kadunud olid?

Kuigi võtted kestsid hommikust õhtuni, ei näinud meeskond päeva jooksul liikumas ühtegi hingelist. Aga seda mugavam oli kogu sisustus – peale sektsioonkapi – hommikul kohale ja õhtul uuesti minema tarida.

"Aga tapeet oli ehtne ja pärit Lasnamäe ehitusaegadest!" leidub Villmanni sõnul klipis ka autentset kraami. Ühtlasi kiidab ta peaosalisi. "Mõnus oli nende tüüpidega (Padari ja Leplandiga – J. M. ) asju teha, mõlemad on hästi profid."

Õhtulehe uus reklaamklipp

Osatäitjad Tanel Padar ja Ott Lepland.

Režissöör Jan-Erik Nõgisto.

Copywriter Andrus Niit.

Loovjuht Urmas Villmann.

Eetris alates esmaspäevast, 7. aprillist Kanal 2, Kanal 11 ja Kanal 12.

MEIE SEAST: Ka sellised staarid nagu Tanel Padar ja Ott Lepland viivad prügi välja, hommikumantel seljas, ja loevad Õhtulehte. «Reklaami idee oli niivõrd realistlik, sellepärast olingi nõus kaasa lööma,» märgib Padar.