Inimesed

Miks on Eestis restoranis söömine nii kallis? (77)

LISA KOMMENTAAR

ELADA ON KÕIGE HULLEM EESTIS--KUS POLEGI RAHA,8. aprill 2014, 17:39
AGA ÕIGEM KÜSIMUS ON ---MIKS ON EESTIS NII KALLIS ELUKE ,,
""me OLEME JU SAKSAMAA KÕRVAL KÄRBSED ?
ELADA ON KÕIGE HULLEM EESTIS--KUS POLEGI RAHA,8. aprill 2014, 17:39
AGA ÕIGEM KÜSIMUS ON ---MIKS ON EESTIS NII KALLIS ELUKE ,,
""me OLEME JU SAKSAMAA KÕRVAL KÄRBSED ?
nohhh6. aprill 2014, 22:38
kui me võtame arvesse miinimumpalga ning keskmise palga eestis ja nt saksamaal või kasvõi rootsis ja siis restoranihinnad...siis on ilmselgelt kogu arvutuse tulemusena loomulikult odavam süüa nii saksamaal kui ka rootsis...meie jaoks on loomulikult indias odav..samamoodi rootslaste jaoks meil odav...aga kamooon..mida annavad meile sellised artikklid? arvutame keskmise ja räägime siis kui kallis või odav on süüa saksamaal inimesel, kes teenib palka ka saksamaal.
Kesklinnas6. aprill 2014, 20:09
on üks selline tore koht nagu Tomi Grill. Ajakirjandusmaja all praktiliselt.
Hinnad mõistlikud, portsud suured. Nt Tomi kebabi saab 4,5-5,5 eur (kas tahad ka friikaid või mitte). Super hüva tõelise liha (mitte mingi arusaamatu lihaollus) presentatsioon siiani olnud. Mina üksi ära süüa ei ole veel kogu kraami kohapeal suutnud. Imesuur on mingi täidisega pannkoogiports. Ja kõik praed tegelikult. Isegi armeenlane ei suutnud seda 5 eur šaslõkiportsu enda suurde kõhtu korraga ära mahutada. Supp ei ole ka nn. väike ja suur vaid kõik on üks korralik lõuna- või õhtusöök.
Mis sisse ei mahu, selle saab kaas küsida. NB! kõlbab järgmiseks söögikorraks mitte ainult koerale aga ka iseendale.
Problemaatiline on muidugi teeninduse tase. See, et ajal, kui sa käid otse baariletist läbinähtava ukse taga suitsu tegemas u 5 min ja sult on selle aja jooksul alles alustatud söök ja rohkem kui "pooltäis" õllekann" minema viidud on minu jaoks olnud kogu Euroopa kui ka P-Ameerika, Aafrika söögikoha tipptase.
Aga noh, eks tütarlaps vist oli esimest korda proovipäeval ja elementaarsest etiketist (noad-kahvlid ja nende asetus taldriku suhtes jne) polnud ta kunagi kuulnud. Veel vähem õppinud.
Igatahes õlu toodi uus, otse kraanist. Sööki ei tagastatud ega uut ei tehtud. Tahad veel süüa - osta uuesti.
Aga iga kooliraha tuleb ju kunagi maksta. Peale seda juhtumit informeerin juba midagi lauale tellides, et ilma minu korralduseta ei tohi midagi puutuda. Siiani on toiminud.
Huvi pärast lähen kontrollin mõne päeva jooksul...
To: to: e.b.6. aprill 2014, 16:52
Kolhoosi sööklas maksis praad keskmiselt 25.....30 kopikat. Supp 15 kopika kanti. Kui nüüd võrrelda elatustaset, siis annaks 2000 € palgana puhtalt kätte keskmise kolhoosniku palgaga võrreldava töötasu.
kooner6. aprill 2014, 16:13
Tahaks tõesti teada, miks peab enne kodus kõhu täis sööma ja pea täis jooma, et arvet mitte tähele panna!
pettunud-6. aprill 2014, 16:06
Raske on leida söögikohta Tln.vanailnnas kus ma poleks käinud-praed on väikesed ja liha vist ei osata ka normaalselt teha-kas toores või kuivik-raha küsivad julgesti aga pakuvad jama-olen läinud ka pärast restoringi koju näljasena ja edasi söönud juba kodus-oleks tore kui keegi soovitaks "hea toiduvalikuga"kohta Tln.-kui kuskil nurgataga süües saab kõhu täis ja valik, hind ning maitse etem kui kesklinna restodes-olen pettunud!!!
Nojah6. aprill 2014, 15:33
Hiljuti olin Viinis, seal ohtralt peeni restorane. Üllatas, et hinnatase praktiliselt sama mis Tallinnas, kuid keskkond, teenindus ja toitude kvaliteet - täiest teine maailm...
mina 6. aprill 2014, 12:57
söön praegu kochi keldris ja hinnad väga normaalsed ja liha värske mitte kylmutatud
pood6. aprill 2014, 11:35
sellepärast et toorained on kallid ja ka kodus teha süüa on väga kallis, eriti kui oled nt üksid v elad elukaaslasega. ja väljas süües pead ju arvstama et sinu portsjon sisaldab ka renil, kommunaalide ning palgakulu, mis siin üllatavat on?
laura6. aprill 2014, 11:20
No mina olen omajagu ringi rännanud ja seda, et Euroopas oleks toit Eestist odavam, küll öelda ei saa. Lõuna- Euroopas mõnes kohas hooajalist toitu võib jah odavamalt saada, aga üldiselt on väljas söömine ikkagi kallim. Odavam on see Aasias.
6. aprill 2014, 10:48
SEST BURŽUID TAHAVAD KAH ELADA TEISTE KULUL. HÄDASTI OLEKS VAJA KIIRESTI SÕDA TOOMPEALASTELE. AUUUUUUUUUUU VENELASED KUS KAUGEL TE OMA ARMEEGA OLETE. TULEKS TEHA TULD BURŽUIDELE, NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK.
skrat6. aprill 2014, 10:37
noh, tegelikult ei ole ju
suleman6. aprill 2014, 10:29
ei kujuta kyll mis inimesed siin kommenteerivad.... tundub et neil on m6tlemine väga katki!!!! eesti restotanid on yhed ilusamad euroopas ... toidud maitsvad ja hinnad soodsad ;)
Jah,aga miks6. aprill 2014, 10:14
on restoranitöötaja palk lisatud IGA sööja arvele, koguge päevakassa kokku ja jagage siis...Näiteks kümne külalise arvest nii-ja niipalju palgaks.EGA MA ÜKSI OLE TEIE SPONSOR.
Ärisaladus6. aprill 2014, 09:12
Kui me oleme madala elatustaseme ja väikeste palkadega postsotsialistlik Ida-Euroopa riik, siis võiks ju eeldada, et ka meie restoranide tööjõu- ja rendikulud on väiksemad ja nad suudavad pakkuda meie palgatasemega vastavuses olevaid hindu.
Alustuseks ei peaks ka kinnisvara nii haige hinna olema sellise palgataseme juures.Kui ma ikka rendin pinda siis tuleb see ka teenuse sisse kirjutada.Kui on ikka avarad ruumid siis tuleb ka väga palju maksta rendipinna omanikule ja seda mitte sugugi vähe.Tallinnas on lausa nii et terved perekonnad elatuvadki ainult rendist .Tööl ei käida siis on ka omanikul motiiv karmilt raha väljapressida.
Huvitav et enamusel on seda väga raske arusaada.
juss6. aprill 2014, 09:08
oleks et kallis, aga seejuures on eesti restoranide, sealhulgas ka tipprestoranide, toit täielik saast.
igast nurgast paistab välja äärmiselt räige koonerdamine, kokkuhoid jne......
mu pururikkad tuttavad Prantsusmaalt hoiavad siiani peast kinni kui muljetavad, kuidas Kolme Õe hotelli puhvetis pakuti kraanivett!!! hinnaga 5€liiter!!! mai gaad.
eestis peab toimuma veel vähemalt kaks täielikku kriisi ja majanduslikku kollapsit, et ärist tainapead välja kõrvetada.
troll6. aprill 2014, 08:45
Mis lolli juttu siin aetakse tööjõukuludest, hakkliha hinnast ja kurat teab millest. Selge on see, küsitakse nõnda palju, kui makstakse. Isegi kui meil oleks tööjõu kulu null, küsitaks ikka sama palju. Et miks ise ei tee restorani? Milleks teha üht mõttetut kallis asutust juurde. Ma pole mingi saamatu, mul on erilala olemas. Me ei taha uut eriala õppida. Et teised ka ei taha? Pigem ei ole Eestis sundi ennast harida ja effektiivselt tööd teha. Ettevõtte pigem selleks, et isiklikke kulusid saaks maksuvabalt kanda. Enamus "ettevõtjaid" muud ei soovigi. Selles ongi probleem
naine6. aprill 2014, 08:41
Eestis on kõik kallis,võrrelge tavainimese sissetulekuid....saad ainult kodus kaeraputru helpida. Riigipoolne hoolimatus ja oskamatus põliselanike elu paremaks muuta.Nii oli on ja jääb. Usk kadunud.
..l6. aprill 2014, 08:35
Miks soomlane tuleb siia äri tegema,sest siin on üliodav tööjõud ja on võimalik maksudega nihverdada..
lugeja6. aprill 2014, 08:24
Aga miks on nii,et kui restoranist koju jõuame ,siis tahame uuesti süüa ?! portsud on väiksed ,rohkem kunstniku kaunistust suure taldreku peal ,mida sa ju kokku kraapima ei hakka ,ja mingeid lilli sa ka sööma ei hakka.Miks ei võiks lihtinimesele olla mõnusad ,odavad sööklad,viineribaarid kus ikka kõhu saab täis ja normaalse hinnaga. Kogu perega minna restorani on röövimine ja lisaks,kann kraanivett maksab oi,oi kui palju,nende veinidest ma ei räägigi. Aga tahaks vahest ka väljas süüa,et ennast inimesena tunda......Ehk keegi teab normaalset restorani ja neid hindu ,mis oleks ka kesmisele sissetulekuga inimesele vastuvõetav.
üleskutse6. aprill 2014, 06:53
sööge kodus!!!!!!
eestis ei tasu restoranis käia, kui eestist väljas, siis küll. Maitsev roog kõhus ja rahakott pole ära minestanud....
hm6. aprill 2014, 03:15
Elektri ja kütte hinnad on kallid + maksud töötajate pealt. Eks proovige restorani pidada, siis saate teada. Ja restoran on ikka tiba kõrgem klass kui mingi päevane söögikoht - loomulikult on hinnad kõrgemad. Ja ega te iga päev restoranis käi. Imelikud inimesed!
Cristyan J.Peterson6. aprill 2014, 02:03
kõik toiduained tuleb jalgsi Euroopast kohale tarida, sealt see valus hind tulebki
onuP6. aprill 2014, 01:12
Kuidas Te küll aru ei saa et restode omanikel on naised ja veel armukesed -naised tahavad kasukat ja Egiptust -kus saavad noorte meestga olla sel ajal kui mees siin noore armukesega hullab -see kõik maksab ja maksame meie
liinitööline6. aprill 2014, 01:11
Tööinimesed - töölised ja talupojad ostavad poest allahindlustest toitu ja valmistavad kodus süüa. 40 euroga saab pere nädal aega süüa. Restoraanides söögu rahabossid,söögu terviseks ja raisaku kegelt tulnud raha.
Kati6. aprill 2014, 00:18
Uskumatult rumalad on siin enamik kommenteerijaid.
Kõigepealt panete ühte patta sööklad, pubid ja restoranid ja siis te ei saa enam ise ka aru, millest te räägite. Lugege Meeli kommentaari - saate väiksegi ettekujutuse restorani kuludest - restorani kulud ei koosne ainult toormest ja palgast,oehhh, kahju, et meie väikses Eestis on nii palju rumalaid inimesi.
Ja kes siin nimetas Itaalia pitsasid - pitsa on tavaline kiirtoit, mitte restoranitoit ja pitsa + vee saab Eestis ka iga kell 10 euroga kätte. No uskumatu rumalus lokkab kommentaarides - harige ennast veidikenegi, rahvas, häbi on selliste kommenteerijate pärast
Kati6. aprill 2014, 00:09
Euroopaga võrreldes on Eesti restoranides väga mõistlikud hinnad ( praed 15-23 euri ).Palun võrrelge oma artiklites võrreldavaid asju ( nt ärge ajage segamini restorane pubidega ).Eesti restoranides on väga kõrge kvaliteeditase väga mõistliku hinna eest.Euroopas saab restoranitoidu kätte kordades kõrgema hinna eest ( NB ! Me räägime RESTORANIDEST ). See on juba teine küsimus, kas need hinnad on keskmisele eestlasele vastuvõetavad, kuid võrdluses euroopa restoranidega oleme kindlasti väga heas hinna-kvaliteedisuhtes.ausalt
Komnenteerijale nimega "röövlid / 16:18, 5. apr 2014"5. aprill 2014, 23:52
Sa mine parem mõnda toiduabi jagamise kohta, seal saad just nii odavalt nagu tahad....
Helve5. aprill 2014, 23:41
Maltal - 4 inimese õhtusöök imeilusas kesklinna restoranis 74 EUR-i,kusjuures sisaldas 2 pdl kvaliteetveini.Sellises suuruses portsjone pole siinmaal näinudki. Ja see kõik kohaliku ööelu keskuses Pacevilles. EI tahaks unusrtada superteenindust
heh5. aprill 2014, 23:38
söögikohtade pidajad on ahned.
mis5. aprill 2014, 23:16
mõttes ei saa võtta puhta kullana? Ei ole siis odavam mujal? isegi Kanadas on odav väljas restoranis söömas käia, mitu korda suurema palga eest veel lisaks. Meil aga vinguvad selliste ulme hindade juures veel teenindajad, et kuidas küll eestlane üldse tippi jätta ei taha. Ehk siis ostad hirmkalli prae ja maksa veel jotsi ka. Ulme
Meeli5. aprill 2014, 23:03
Miks minna välja sööma,kui see eelarvele valus on. Kodus on ju ka tore süüa teha ja sellest oma perega rõõmu tunda. Kui juba on otsustatud restorani minna, miks siis sellest mitte tore õhtu teha,vaid väiklaselt kohe arvutama hakata kuipalju keegi sellest söömisest kasu saab. Peabki ju kasu saama,miks Te arvate,et keegi on oma pere juurest eemal, selleks, et tasuta Teile süüa teha,toorained muretseda,lauda katta,teenindada,koristada,palka maksta,makse maksta,renti maksta,vee,elektri,prügiveo eest maksta,muusika kuulamise TV vaatamise eest tasuda,lauanõud,inventar,seadmed,pesuvahendid, pesumaja,tööriided,desinfitseerimisvahendid,koristusvahendid,kõik maksavad. On vaja VET ameti nõudeid täita,raamatupidamise,transpordi eest maksta ja mõned asjad kindlasti ununesid loetleda.Austage ennast ja kulutage vastavalt oma võimalustele,mitte tehes etteheiteid nendele,kes pakuvad võimalust süüa väljaspool kodu. Kui ei tarbita üle oma võimaluste,ei teki ka viha teenuse pakkuja vastu ja soovi teistelt midagi poolmuidu saada. Kõige eest peab ju maksma, mida tarbida tahad ja keegi ei kohusta tarbima,see on alati oma vabatahtlik otsus. Rõõmu ja lahedat meelt,
5. aprill 2014, 22:48
kodanik
to.e.b 16.54
Mis jutt,et ei saa 3 EUR-iga söönud nn"kolhoosi sööklas", Seal just saab ja veel soodsamalt ja tervislikumalt.Tulge Järvamaale sööma ja näete kui hästi ja soodsalt saab süüa.Ja kindlasti serveeritakse taldrikus ja saab noa ja kahvliga süüa.Pakutakse tervislikku salatit ja lehmapiima ka juurde.Ei mingeid kemikaale ja toiduvärve ja triibukesi taldrikul, sest taldrikud on ise värvilised ja ilusad
nuh -jah 5. aprill 2014, 22:23
Keegi ullike on pastaka kätte saanud ja kirjutanud!Veel hullem,keegi on selle ka avaldanud.Jõudu siis kuivikute nosimisel ,restoranis käivad kliendid ,mitte kirjatsurad!
-65. aprill 2014, 22:00
Linnas 13 milj. elanikkega võiks ola ka odavam, käive ju palju suurem kui väikestes kohtades
+3 -6
Näe, vähemalt pool leiavad, et 30 eur on liiga odav
Tavalise söökla menüü5. aprill 2014, 21:58
Seapraad hapukapsaga 3,20
Hakkšnitsel 2,90
Seašnitsel hapukapsaga 3,20
Kanašnitsel 3,20
Ahjukarbonaad seenekastmega 3,20
Küpsetatud lõhe kasuka all 3,20
Veiseliha-piprakaste 2,70
ragnar5. aprill 2014, 21:50
Tulge rootsi restorani;)
Mait5. aprill 2014, 21:31
Toidukohtade kõrgetes hindades on süüdi mõtetud rendi hinnad.
kosmos5. aprill 2014, 20:24
sest inimen on raha boss
Kokk.5. aprill 2014, 20:07
Kokk.5. aprill 2014, 20:05
Küsida võib megahinda kui on maksjaid.See toit , kogus ja kvaliteet ei vääri seda hinda.Odavad toorained hulgiladudest kokku ostetud aga kakakints maksab mõne rohuliblega ikka korralikult.Ise ei käi sellistes kohtades .Vaatan netist hindasid .
St.Honore Boulangerie5. aprill 2014, 19:42
Suurim probleem on klientide vähesus ja maksejõuetus! Sellest ka tooraine puudus! Eestis pole ühtegi tõesti head toidu kohta, vaid mõningad head toidukohad piiratud menüüga, Teenindusest me ei räägi!
mammi5. aprill 2014, 19:31
Sööge kodus, head isu!
põhjusi 5. aprill 2014, 19:18
on 3:
Üldise elatustasemega võrreldes ülikõrged rendihinnad sest kinnisvara on ostetud ehitatud pangalaenuga.
Madal rahvastikutihedus.
Elanikkonna madal ostuvõime.
-25. aprill 2014, 19:06
Mõni ikka ei saa aru, kust omanik võtab raha laenu maksmiseks (ja muidu- lihtsalt elamiseks):DD. Ja ise restorani rikastamise eesmärgiga mitte kuidagi ei taha avada,irw
+3 -2
Vähemlt 2 teavad, aga ei julge saladust avalikustada:DDD
5. aprill 2014, 19:01
sellepärast,et eesti on euroopas VIIE rikkama hulgas
Turist5. aprill 2014, 18:51
Eestis ei ole toit kallis, vaid eestlaste palgad on väikesed.
7-lapse ema5. aprill 2014, 18:34
Kallis rahvas kas te nüüd alles saite teada et,restoranides on söögihinnad kallid? Eestis ja teistes riikides on kõik söögihinnad ühesugused.Mõndades üksikutes restoranides on jh odavam süüa aga see pole ka see mida tahaksid.
Pettunud5. aprill 2014, 18:20
Ühes Eesti SPA restoranis pakuti kala aedviljadega. Kala oli hea, aga pettumuseks oli kala juures olev nö "juurvili". Põhimõtteliselt oli külmutatud hernes noorporgandiga ja kogu aedvili. Kui oled restoran, siis võiks natuke rohkem vaeva näha kui vaid külmutatud herned mikrokas soojaks lasta.
Ja kohvi on teine üllatus. Kui vaatad poes oleva kohvipaki hinda ja siis moka-tassis oleva kohvi hinda ... Ei jõua ära imestada, mis selle lurri nii hinnaliseks teeb?
aadu5. aprill 2014, 18:00
Akkes ühes artiklis nuriseti, et jootraha ei jäeta. Palk on ju lihatüki sees juba. Kas peaks siis 15 prossu palgast ära andma. Arvan, et selliste kirvehindade juures suudaksid omanikud töötajatele ka head palka maksta, aga tegelikult ei anta. Mina ka ei hakka palka andma kelnerile kui praad hirmkallis. See on rohkem oman´iku ja teenindaja suhe.
Ja5. aprill 2014, 17:49
kõige suurem kulu(vabandust, tulu) toimub muidugi igasuguse pudelijoogiga- võite mind maha lüüa, aga mitte iial ei usu, et ükski toitlustuskoht ei saa tootjalt või tarnijalt hinnasoodustust, müüki läheb kaup nagu oleks tegu kullakangiga. Kui varem sai nädalas 1-2korda söömas käidud siis tänasel päeval jääb kordi aina vähemaks ja vahel üllatud, et nii mõnigi söögikoht on uksed sulgenud. Viimane söömine toimus Kolmes sibulas- rahvast jagus ja toidud olid maitsvad.
-25. aprill 2014, 17:34
Loomulikult klient ei pea, restorani omanik OMA SISSETULEKUST! Või sa arvad, et restorani võib avada ilma pangalaenuta? Lase siis käia, saad koha rikkaks!!!!
+0 -2
Mõni ikka ei saa aru, kust omanik võtab raha laenu maksmiseks (ja muidu- lihtsalt elamiseks):DD. Ja ise restorani rikastamise eesmärgiga mitte kuidagi ei taha avada,irw
to Tokyo5. aprill 2014, 17:31
Linnas 13 milj. elanikkega võiks ola ka odavam, käive ju palju suurem kui väikestes kohtades
Lible5. aprill 2014, 17:16
Tahan lisada et selle kaupluses, kus punased vestid.....et üks asi on ostjatelt kooritav kasum aga peale selle on veel töötajate palkadelt kooritav kasum, orjapalkadelt kooritav obrok millega makstakse kinni kinnisvara, kaupluse hoone......
Lible5. aprill 2014, 16:58
Minu arusaam kaubandus-ärist on...... kaubandus saab siis toimida kui loll leiab targa või tark lolli..... Kui tark targa või loll lolil- ei toimi kaubandus!
Võtame! ,,Tark" püüab oma kaupa kallilt müüa, loll on see kes kallilt ostab.....
Oletame et loll müüb oma kaupa odavalt, tark ostab lollilt kauba üles ja müüb kallimalt maha....muidugi sellise hinnaga et ikka ära ostetaks!
Oli vaja kooli võtmelipikuid..... K-rauta müüb 3-4 lipikut , vist 2.40 eurot s.t. tk.0.80 senti, Valnes 0.30 senti.... Arvestus tehke ise.....!
Saksa lauaplaatide tarnija-esindaja tuleb poodi, näeb oma tarne hindu.....ja läheb näost sama punaseks kui kaupluse töötajate vestid, lööb jalaga vastu maad....ja järgneb saksakeelne sõim endamisi.....ning kaob öhhe.......
Võtame Säästuka! Tulge ostma, meil säästuhinnad! Narrid kes ostavad.....Hinnad all sente, kohvipakk ikka oma 3-eurot..... Soomes sama pakk Tokmanis, mitte ära segada Stockmaniga, pakk 1-euro.....
Küsid, miks nii kallis? Me tuleme ots-otsaga välja..... Sittagi, ratsa rikkaks, seal on püant!!!!!
blabla5. aprill 2014, 16:57
vahest on lihtsalt nii naljakas kui loll ja kitsa silmaringiga inimene eestlane on.
to e.b.5. aprill 2014, 16:54
3 EUR eest praadi ei saa isegi nn kolhoosi sööklas.
5. aprill 2014, 16:52
Klient ei pea maksma teie pangalaenusid,
*
Loomulikult klient ei pea, restorani omanik OMA SISSETULEKUST! Või sa arvad, et restorani võib avada ilma pangalaenuta? Lase siis käia, saad koha rikkaks!!!!
5. aprill 2014, 16:49
Ootan pikisilmi,millal Pärnus Papli restoran avab,vot see on tase,ka hinnad ei ole kõrged.
Kas sa oled selgeltnägija?
to vana jutt ju5. aprill 2014, 16:47
minuste järgi on naha, et enamus ikka arvab, et sa pead tegelema heategevusega;D
juurikad tuleb5. aprill 2014, 16:46
kohale vedada Antasrktikast,liha Gröönimaalt,vili Aleskalt .... viski veetakse kohale ettevaatlikult s.o. kopteris terve pudel..... omahind tuleb ju kallivõitu.
Tööjõu maksud on köömes,kõige kõrgemad terves Euroopas ,aga palgad..... noh palgad .....
Peakokk5. aprill 2014, 16:43
Kuule RÖÖVLID - milleks unistada? Võta kätte ja tee ära! See on ju nii lihtne! Võta e.b. endale raamatupidajaks-finantsistiks-ökonomistiks, tal asi juba välja arvutatud. Ja siis pea veel blogi ka, et kuidas läheb. Miks ma arvan, et sellest tuleb lühijutt?
irw, ee reform!5. aprill 2014, 16:42
Noh, saimegi teada, et ühe praega kuhu on kõik kõik kõik sisse arvestatud makstakse Eheestis
ära kõik koka palgad ja ruumide rendid ja kasumid bossile...
e.b.5. aprill 2014, 16:35
Ehh matemaatika! Kui toore on 15% ja liha 40 senti, kartul ja kribu krabu veel juurde, mis lihast 10x odavam, siis tuleb prae hinnaks 3 eurot! Kust siis selle kolme euro sõbraks see 10+ eurot veel ilmub? Mina saan siis nii aru, et toore ei maksa rohkem kui 3-5% ja ülejäänud 95-97% on kallis restoraniõhk, mida koos praega müüakse
röövlid5. aprill 2014, 16:18
Kallid restoranipidajad,laske oma hinnad poole madalamaks ja uskuge,rahvas tuleb sööma.Kes ikka tahab tühjas restoranis olla,suminat on ju vaja.Ja ärge pabistage nii palju, ärge laske kelneril küsida,"kuidas maitses",sest sellega tagasisidet ei saa,enamuses ütlevad viisakusest,et maitses.Mina olen aga pidanud vahel vastama,"et see kuklike oli väga hea,mis kõrvale pakuti",vähemalt aus vastus.Klient ei pea maksma teie pangalaenusid,ega põdrasarvi ja seanahku seintel.Kui tooraine on kallis,tuleks mõelda oma peenramaa peale.Tahaks süüa sellises kohas,kus menüüsid ei olegi.Tuleb lihtsalt perenaine ja ütleb, mis söögiks on ja võin usaldada, et see toit mulle maitseb ja ta ei röövi mind paljaks.Võib unistama jäädagi.....
Proff5. aprill 2014, 16:13
Olen analoogiliste artiklite puhul korduvalt lahti seletanud kauba omahinna koostise. Muidugi mängivad konkreetsel juhul olulist rolli maksud. Pealegi oleks ülimalt naiivne uskuda, et kui reformivalitsejad keevitavad elektri hinnale lambist 50% otsa siis hinnad saavad langeda.. Saate aru - reformilojuste möla, et kasutage kodus säästupirne ja oletegi kulutustest priid on vale! Tootmishooned ja tootmisvahendid ja kontorid ja müügisaalid jne. jäävad ikka elektrit tarbima ja meie rahakotti tühjendama..
Tokyo5. aprill 2014, 16:03
Hetkel Tokios. Väga korralik õhtusöök korralikus restoranis ca 3600 jeeni, natuke alla 30 euro.
Kodanik5. aprill 2014, 15:59
Ja SUURE pizza ostsin ka - 6€, karbis, paks mõnus soe, otse saksamaa-itaallastelt. Nämm
Kodanik5. aprill 2014, 15:58
On mis on, aga ma naudin Saksamaal poes käimist. Täna oli Lidli soodusmüük ja ostsin 6 kg gurmeeriisi (metsik riis, punane riis, naturaalne riis assortiina) 9€ eest, söön seda oma 2 kuud.
arusaaja5. aprill 2014, 15:55
Meil on turumajandus. Asi on nii kallis kui palju ta eest ollakse nous maksma. Mitte sentige rohkem ega ka vähem . Sisuliaselt ei oma mingit tähtsust kulud tootmisele teenindusele. Meie rahvas on järelikult ikka täielik lambakari kasvõi sakslastega võrreldes kui oma näruse sissetuleku nii kergelt ära kingib.
Häbi Eesti5. aprill 2014, 15:54
Itaaliast tulnuna võin öelda,et 2 inimest sai restoranis 20 EURi eest kolmekäigulise söögi,1,5 l vett ja pool liitrit veini.See teeb ju 10 näo peale.Eestis pole midagi sellist vastu panna.Lisaks oli kõik veel ülimaitsev.Pastad,baklazaan,fenkol jne.Tooraine tuleb ju ikka ühest kohast ja läheb vastavalt pubisse või restorani.Itaalias on toidu kvaliteet sama,olenematta trattoriast või ristorantest,seltskond on ainult erinev.Mind tavaliselt ei huvita,milline lamp on laes või millised kardinad.Eestis restorani ei kipu just hindade poolest,sest toidu kvaliteet on kehv.Ootan pikisilmi,millal Pärnus Papli restoran avab,vot see on tase,ka hinnad ei ole kõrged.
vana jutt ju5. aprill 2014, 15:54
kõik, kes kõvasti karjuvad, et ettevõtjad panevad räigelt raha tasku, ma ei mõista miks nad ikkagi siis ise ei tee restorani? no saab ju palju raha tasku panna, pole vaja enam kiunuda oma miinimumpalgast? aga ei, ise nad ei tee, hädaldavad vaid, et teised teevad. seda töö hulka, mis ettevõtja ära teeb ja kogu aeg asju ajab, seda ei kujuta tavaline töövõtja ettegi. 1000 pisiasja on, mille peale töövõtja ei tulegi.
parim nali on, kui kord oli vastasseis ühes seltskonnas, kus kohvikupidaja kaitses oma hinnapoliitikat ja väitis, et keegi peab ju ka kulutused kinni maksma. selle peale teatas üks, et see ongi ettevõtja kohus, et neid kinni maksta. ja talle ei suudetudki selgeks teha, et kui ettevõtja need kõik kinni maksab ehk et neid poleks hinna sisse juba arvestatud, siis ei jää ju üldse kasumit. et keegi ei tee heategevuseks ju. aga aru ta ei saanud. ta oli šokeeritud, et hinna sisse on arvestatud koristaja tasu ja raamatupidaja tasu ja pangalaenu intressid ja palju muudki. see olevat tarbija petmine :D
samas muidugi jumal tänatud, et selline loll ei hakka restorani pidama.
aga just !5. aprill 2014, 15:46
saksa elu-standard ja siis meite oma ? ei anna isegi mitte võrrelda !
5. aprill 2014, 15:38
Saksamaal, ei kasva kohvi uba, masin sama, hind Eestis 2 ja enam € , saksas suur kohv, 90- senti kuni 1,5€ . Meil vist kallis vesi???
elekter ja küte5. aprill 2014, 15:36
on kallid, ka maksud tööjõu pealt, kaup peab sees olema, sealsee raha istub.Pigem on meil toiduärid fassaad spekulatsioonirahade varjamiseks.
5. aprill 2014, 15:24