Inimesed

ESIMEST KORDA AIKIDO TRENNIS: mis jalale ma siis nüüd kukkuma pean? (16)

LISA KOMMENTAAR

aikido19. veebruar 2017, 10:40
Olen harrastanud aikidod 10 a. Aikido on elustiil mis ühendab vaimu ja keha.
Eelkõnelejatele aikido tehnikate tõhususest, siis võin öelda, et reaalses elus keegi aikidoga tõsiselt tegeleja kriitilises situatsioonis ei hakka tegema selliseid tehnikaid mida on näha erinevates demonstratsioonides. Kui toimub rünnak, siis lahendatakse olukord kahe kolme liikumisega ! Ja tulem on võitlusvõimetu ründaja. Aikido on budo ehk võitluskunst mitte võistlussport. NB õpetajaid on palju ja kahjuks kõik ei ole aru saanud aikido põhimõttest.
Huvitav6. aprill 2014, 20:27
Kui see Morihei Ueshiba selle süsteemi välja töötas, oli tema põhimõtteks ainult vastast pareerida, teda minimaalselt kahjustades nagu ma olen aru saanud. Millalgi hiljem saadi aru, et kui sa ikka vastast 20 korda heidad ja ta ikka uuesti püsti tõuseb ja sind ründab, peab olema konkreetsem rünnaku lõpetamisel. Pealegi on ründajaid tihtilugu rohkem kui üks ja hea on nad kohe võimaluse korral rivist välja viia.
Puuduseks peaksin, et riietus, mida kasutatakse jalaliigutuste maskeerimiseks, ei ole ju igapäevaselt kasutatav ja selle algtaseme saavutamine, kus sa reaalselt suudad keskmisele ründajale vastu hakata, võtab kaua aega. Veel on rida nüansse, miks see ala näiteks puurivõitluses läbi ei lööks.
Aga niiöelda keskmise inimese vastu on enesekaitsena päris hea,
gfd5. aprill 2014, 07:13
olen capoeirat harjutanud 8 aastat ja aikidot nüüd kolm, tõsi, mitte eestis. aikido on avatud mõtlemisega inimesele. mida rohkem käid, seda rohkem sinult oodatatkse. erinevalt capoeirast, kus treener näitab asju aegluubis ja korduvalt siis aikidos ma seda väga kohanud pole (ilmselt sõltub treenerist). näidatakse ette korra ja siis peab hajutama. oma mure kui ei näinud, ei kuulnud. v´alesti kukkumisi tuleb ette nagunii ja pärast valesti kukkumist saab päevi käia valusa per*ega tööl. see on fakt.
asd5. aprill 2014, 00:56
kui tahad ennast kaitsma õppida, pole aikido just suurem asi. enamik idamaiseid võitluskunste pole. küll aga nad on traditsiooniliselt väga pädevad treenimaks nii vaimu kui füüsist.
Kui tahad ennast aga reaalses elus kaitsma õppida, siis õpi teenima palju raha ja liigu ihukaitsjate seltskonnas. Kui seda ei suuda, siis treeni võitluskunsti, mis õpetab hakkama saama päriselt ja suht reeglivabalt ründava vastasega.
asd5. aprill 2014, 00:40
Ise käisin seal trennis ~aasta. Kahjuks ei olnud rohkem aega, aga vägev oli. Hea oli vaadata küll kui see tüüp seal mingi 100kg venda loopis edasi tagasi. Lubas rünnata end ükskõik mis moel ja nagu täiest jõust ning loopis seda venda nagu jahukotti igakord kui rünnati. Seal on jah sellised huvitavad valuvõtted ning heited. Lööke kui sellist ei ole eriti.
Uudistaja4. aprill 2014, 23:27
Vastuseks mhh-ile.
Ilmselgelt kukud pikali SINA ISE, sest kui sa oma piiratud oskuste ja hiiglasliku ego toel lööd täiest jõust objekti, mis aga ootamatult eest ära nihkub, siis on sul endal tasakaal kenasti paigast. ;)
Ja kui sa veel nii "geniaalne" oled, et korraga nii rusikaga näkku kui ka põlvega munadesse sõidad, siis ei pea sinu pikali ja lukustusvõttesse saamiseks just eriti kõrge taseme võitluskunstide inimene olema.
mnjah4. aprill 2014, 22:52
Kelle juurde eksivad ka muude võitluskunstide esindaja treenima: http://www.youtube.com/watch?v=FaVDFW_o1cA
mhh. sa ei löö midagi,kui4. aprill 2014, 21:21
aikido meister sul käest kinni vütab. Sa könnid just sellises tempos ja trajektooris nagu meister soovib.
Eemalt vaadates on see naljakas .
ükskõik millisele,ainult4. aprill 2014, 21:19
mitte kolmanda jala perale.
Radist 4. aprill 2014, 21:04
Lõpetan suhtluse endast nõrgema, taandun tugevama ees, Võrdsega tekib sõprussuhe..
Radist4. aprill 2014, 20:48
Tugev ja paindlik Jiu jitsu filosoofia on mind aidanud kogu elu. Öises linnas, liikluses, Ka netisuhtluses.
Radist4. aprill 2014, 20:38
Pehme äratundmise mõte pole pärit minult, vaid mu õpetajalt Andres Lutsarilt.
Radist4. aprill 2014, 20:30
18:50 ja 20:00 - kukkumisele lisaks õpetab iga võtluskunst ka ohu äratundmist. Seega selle vältimist.
mhh4. aprill 2014, 20:00
mul on selline küsimus, et kui nüüd niipea kui aikoido master mul varrukast haarab ja väänama hakkab ja ma talle sellepeale kohe täiest jõust rusikaga näkku löön ja põlvega munadesse, siis kumb enne pikali kukub? kas see kunst pakub midagi, millega näiteks pareerida poksija löögiseeriat või kikkpoksija jalahoope? ma tean küll jah, et seagal suudab isegi püstolite ja automaatide vastu astuda aikidoga, aga tavaline inimene?
Maadleja4. aprill 2014, 18:50
Sinikaid ei saa ja ennast kaitsma ka ei õpi. Kui keegi kallale tuleb, siis 5 aastat aikidod teinud inimene ei oska mitte midagi. Samal ajal kui sama pikka aega poksi, judot või maadlust teinud inimene suudab ennast kaitsta. Soovitan eelistada umbluu-kunstidele sporti.
BudiBadi4. aprill 2014, 18:17
Toimib hästi vastase vastu, kes ei löö ega maadle. Meenutab härjavõitlust või siis näiteks koer ründab, astud eest ära ja lased mööda joosta või tõukad natuke takka, et pikali käiks. Üsna mõnus aeroobne ajaviitmine. Enesekaitseks on hea küll, õpid pimesi ründavate joodikute eest ära tulema ning libedaga valutult pikali kukkuma. Võitlema ei õpi, aga vastutasuks säästad ka enda keha.