Foto: KRISTJAN TEEDEMA/POSTIMEES
Saund
3. aprill 2014, 13:16

Aidakem Allikabändi esimesele välisreisile!

2010. aastal asutatud folklooriansambel Allikabänd kogub Hooandjas raha, et minna oma esimesele välisreisile ja osaleda Rootsis toimuval puuetega inimestele mõeldud muusikafestivalil European Song Festival 2014. Praegu on puudu veel 128 eurot.

Allikabänd on Tartus tegutsev rahvamuusika ansambel, mis on esinenud mitmetel folkloorifestivalidel – Viljandis, Võrus, Tartus ja Hiiumaal ja astunud erinevate kontsertidega ülesse üle Eesti Tallinnas, Narvas, Raplas, Valgas, Türil ja mujal.

"Meie muusika on väga mitmepalgeline. Me oleme palju laulnud regilaule, kuid samuti pole meie jaoks võõrad uuemad rahvalaulud. Loodusromantilist folkloorset joont annavad edasi meie enda loodud lood. Teeme ka rahvalaulude töötlusi. Me oleme siiamaani esitanud lugusid peamiselt erinevatel kontsertidel, edaspidi plaanime rohkem ka erinevate rahvatantsude saatmist," tutvustab ansambel ennast.

Nüüd soovib Allikabänd osaleda 1.-3. mail Rootsis toimuval European Song Festival 2014.

Tegemist on eurovisioonilaadse festivaliga puuetega inimestele, kus Allikabänd esindab Eestit. Välisreisi jaoks on vaja 1500 eurot, mida ansambel kogub Hooandja vahendusel ja praegu on summast puudu veel 128 eurot.

Mis arvate, aitame koos Allikabändi Rootsi!