TEGEMIST JAGUB: Olgugi et kümme aastat eetris olnud ülipopulaarne raadiosaade «Naistekas» läks 1. märtsil viimast korda eetrisse, ei istu Kirsti Timmer käed rüpes. Vastupidi – tööd on nagu kratil.Foto: MARKO SÖÖNURM/SKY PLUS
Inimesed
2. aprill 2014, 07:00

"Sel kevadel ei näe graafikut vaadates ühtegi vaba päeva." (26)

Timmer rabab "Naisteka" sulgemise järel mitmel rindel

"Nii kiiret aega, kui pärast "Naisteka" lõppemist, ei ole mu elus ammu olnud," valgustab Kirsti Timmer oma tööelu menuka raadiosaate sulgemise järel.

1. märtsil jõudis Sky Plusi eetrisse viimane osa populaarsest raadiosaatest "Naistekas", mis hiljuti tähistas oma kümnendat sünnipäeva. Viimases saates vahendasid Kirsti Timmer ja Meelis Tõrv kuulajate kirju, kus meenutati toredaid hetki "Naisteka" seltsis.

Nüüd, kuu aega hiljem, tunnistab Timmer, et nii kiiret aega, kui pärast raadiosaate lõppemist, pole tema elus ammu olnud.

Näiteks värbas ajakirja Naisteleht peatoimetaja Signe Lahtein ta kolumnistiks. "Naisteleht on andnud mulle absoluutselt vabad käed, kirjutan puhtalt enda valitud teemadel, ei mingeid ettekirjutusi," rõõmustab Timmer.

Peale ajakirjatöö on Kirsti, keda varem nähtud teleekraanil saatejuhi rollis, kolinud nüüd kaadri taha.

"Produktsioonifirma RUUT kutsus mind saate "Laula mu laulu" toimetajaks. Saate ääretult toredasse meeskonda kuulumine on saatuse kingitus," õhkab Timmer. "Mul on suur rõõm teha tööd kõrvuti oma eluaegse sõbranna Kaidi Kleiniga. Meie teha on kogu sisuline pool: intervjuud, arhiivimaterjal ja panna sellest kokku ilus vaadatav saade, mille režissöör Tarvo Mölder pildiga ka visuaalselt mõnusalt jälgitavaks vormistab."

Kirsti räägib, et nad on Kaidiga saated omavahel ära jaganud: "Nagu me ise ütleme, siis minu omad on Marju Länik, Genka ja Lenna."

Oma esimest "Naisteka"-vaba laupäeva Kirsti ei fikseerinudki: "See oli "Laula mu laulu" võtteperioodile eelnev päev, seega vaatasin läbi arhiivimaterjale osalejate kohta."

Kummalisel kombel rügab Kirsti nüüdki, pärast raadiosaate lõppemist, laupäeviti tööd teha: "Väga kiire aeg on. Sel kevadel ei näe graafikut vaadates ühtegi vaba päeva."

Juba eesoleval nädalavahetusel põrutab Timmer koos operaator Mustafa Celiki ja Eesti baarmenitega Prantsusmaale, võistlusele "Calvados Nouvelle Vogue", kus pistetakse rinda maailma tippudega.

"Igalt maalt on valitud võistlema ka üks ajakirjanik – Eestit esindan sel aastal mina," särab Kirsti.

14. aprillil stardib Kirsti aga sõpruskonnaga Volgadega ringreisile ümber Musta mere, millest valmib Kirsti, Mustafa ja Marek Lindmaa koostööl neli telesaadet TV3 tarbeks.

"See on ühtlasi ka minu esimene produtsenditöö. Kui 1. mail tagasi jõuame, jätkan "Laula mu laulu" montaažidega, nii et tegemist on."