SUITSUANDUR OLGU OLEMAS: Muidu tuleb akna taha luuredroon ja teeb pilti. Pärast saab trahvi. Foto: Arno Saar
Inimesed
2. aprill 2014, 07:00

Naljapäeva uudised: varese-droonid luuravad suitsuandureid (7)

Mida kujutab endast tehisnõmedus ja miks annavad aafriklased Eestile arenguabi? Miks sobiks just Anu Saagim juhtima erootikaportaali? Eesti ametiasutused ja väljaanded tegid esimesel aprillipäeval tünga kuidas jaksasid.

Päästeamet hakkab suitsuandureid kontrollima droonidega

Tublidel päästeametnikel on suur mure – trahvi kartuses ei ava paljud koduomanikud suitsuanduri kontrollijatele oma uksi. Õnneks on lahendus lihtne: tuleb appi võtta droonid ehk mehitamata õhusõidukid. Just niimoodi väidab Eesti Rahvusringhääling.

Mõistagi ei ole päästeameti droonid sarnased hiiglaslike luure- või tapamasinatega, mida ameeriklased kasutavad Afganistanis ja Lähis-Idas. Maskeeringu huvides on Hiinast tellitud päästeameti droonid varese kujuga.

"Kui nüüd suitsuandurit ei tuvastata, siis saavad inimesed automaatselt trahvikviitungi koju," ähvardab Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Viktor Saaremets. Kardinad ja rulood kurikavala luuraja eest juba ei päästa – õel masin on varustatud nii infrapuna- kui ka ultrahelimõõdikutega.

Kadastik ja Saagim avavad erootikaportaali

Kõmuportaal Publik irvitab oma suure konkurendi üle: "Kindlatele andmetele toetudes saame väita, et nad (Postimehe eestlastest kirjastajad) on edust tiivustatuna avamas erootikaportaali Eestis, Lätis, Leedus ja meelelahutuse järgi janunevas Valgevenes."

Põhjus: Postimehe juhtnina Mart Kadastiku suur anne erootilise temaatika käsitlemisel oma teostes. Kirsina tordil lööb projektis kaasa Anu Saagim.

"Kui Kadastiku erootikaromaanid on edukalt kõikide raamatupoodide edetabelis ja kontsernis töötab Anu Saagim, siis nende kahe sünergia võib tuua Postimehele nii ärilist edu kui ka värsket tähelepanu erootikahuviliste ja erootikas alles esimesi arglikke samme astuvate inimeste seas," seletab anonüümsust palunud allikas.

Eestis antakse väärt portaalile vääriline nimi: unistajad.ee

Aafriklased annetavad Eesti heaks

Arengukoostöö Ümarlaud kuulutab, et murelikud Musta Mandri elanikud on valmis Eestit aitama.

"Aafrika rahvas on aasta-aastalt vaadanud mureliku pilguga, kuidas Euroopa inimesed ei liigu, söövad lisaaineid täis toitu ning vaevlevad valest toitumisest tingitud tervisehädade käes," räägib ümarlaua juht Piret Hirv.

Musta Mandri mehed on enam kui kursis sellega, et tänu meie kliima iseärasustele ei saa teps mitte iga eestlane endale õues puu- ja juurvilju kasvatada.

Kus häda näed laita, seal tule ja aita: aafriklased kostitavad meid edaspidi väikesemõõduliste viljade seemnetega, mida mahub kasvatama aknalaual või rõdul. Peale Eesti saavad hädavajalikku abi teisedki põhjariigid nagu Soome ja Rootsi.

IT-mehed ehitavad tehisnõmedust

Kui on olemas tehisintellekt, peab olema ka tehisnõmedus, analüüsib IT Kolledž ning ruttab tegudele.

"Kuna internetis on kõikvõimalike totruste, mõttetuste ja muu tühikommunikatsiooni osa iga päevaga kasvamas, siis muutub järjest pakilisemaks ka vajadus neid protsesse automatiseerida," seisab pressiteates.

Keegi testimisel osalenud Mati kiidab suisa, et algoritmiga suheldes pidas ta toda täiesti reaalseks inimeseks: "Mõtlesin veel, et sihukest tohmanit pole tükk aega kohanud."

Jääb üle ainult karta, et ka potentsiaalselt kõige nutikam tehisnõmedus ei suudaks eales pista rinda ausa ja ehtsa inimliku lollusega.

Ines vahetas kallimat

Portaal Buduaar.ee ei jää teistest maha. Nimelt kuulutab ta, et armastatud lauljanna Eda-Ines Etti hülgas oma kaaslase, portugallase Francisco.

"Lahkuminek oli keeruline, sest mees on temperamentne ega lepi kaotusega," vahendatakse Inese sõnu.

Kes on siis muusikatähe uus väljavalitu? Ei keegi muu, kui legendaarne noor keskerakondlane Priit Toobal, kellega Ines kohtus saatuse tahtel liftis!

"Meil Priiduga on nii palju ühist – armastame mõlemad Kadriorus jalutada ja kinos käia ning meile meeldib tervislik toit," paneb portaal Inese õhkama.

Referendum Kuramaal: kas liituda Eestiga?

Rahvusringhäälingu ingliskeelne uudisteportaal tõi vapustava uudise lõunanaabritelt: nende Kuramaa provints peab otsustama rahvahääletusel, kas poleks targem liituda Eestiga.

"Läti sõjaväeüksused ja baasid on sisse piiratud tundmatute ja raskelt relvastatud ilma eraldustunnusteta sõdurite poolt," kirjutab portaal ilmse musta huumoriga. Jalaväge toetavad Eesti numbrimärke kandvad Pasi soomukid.

Nii lääneriigid kui ka Venemaa on kutsunud Eestit üles oma vägesid tagasi tõmbama, ähvardades vastasel juhul sanktsioonidega nii riigi tippametnikke kui ka Skype’i personali.

Keegi ingliskeelne kommenteerija muretseb: veider, et ta ei leia vastavasisulist uudist ei ringhäälingu eestikeelselt veebiküljelt ega ka kuskilt mujalt.

Eksklusiivne rõivakollektsioon Taavi

Vautšerikeskkond Cherry.ee heidab nalja meie verivärske noore peaministri üle.

"Noormees, riietu nagu boss! Unustamatult eksklusiivne rõivakollektsioon Taavi," kõlab reklaamlause. Nagu veebilehel kirjas, on tegemist otsese järjega hittkollektsioonile Anzip.

Peen komplekt koosneb eksklusiivsest triiksärgist Värk-Särk, kollasest pintsakust Orava Unistus, viigipükstest Riigipüksid ja lakk-kingadest TEOS ehk Täidan Eelkäija Omad Suurepäraselt.

Kuressaare kehtestab linna külastajatele maksu

Saarte Hääl ähvardab, et teoks saab ammukaalutud idee – populaarne suvituslinn Kuressaare seab sisse külastusmaksu.

Linnapea Hannes Hanso kinnitab: "Iga uus linna külastav nina peab maksma külastuslõivu." Sobilik tehnika ninade tuvastamiseks on Hiinas juba leiutamisel.

Plaanil kehtestada külastusmaks on hulk häid külgi. Linna sissesõiduteedele rajatakse kontrollpunktid – need suurendavad kohalikku tööhõivet. Pannakse kokku ka liikuv patrull, et tabada võimalikke maksust kõrvale hiilijaid.

Nali oli piisavalt veenev, et erutada kergeusklikumaid kommenteerijaid.

"Issand. Kui tahan oma kunagist kodulinna külastada, pean hakkama maksu maksma?" kurjustab keegi nime all Kunagine Saarlane figureeriv kodanik.

"Sügav kaastunne 1. aprilli puhul," vastatakse talle kohe.