LIHAPALLI NOSIMAS: Akordionimängija Henri pistis kontserdivooru ajal ühe lihapalli nahka. Pildil paremalt Henri Zibo ja tema duopartner Mikk Langeproon. (ERR (kaader videost))Foto: ERR (kaader videost)
Inimesed
29. märts 2014, 16:00

Klassikatäht Henri üllatas publikut laval lihapalli süües (2)

"Ma usun, et see jääb inimestele meelde, kui keegi sööb Estonia laval lihapalli," naerab akordionimängija Henri, kes tegi oma esituse ajal ka lühikese söömispausi. "Ega seda pole vist varem sellel laval juhtunud."

Kolmapäeval oli Estonia kontserdisaalis "Klassikatähtede" kontserdivoor, kus kuus võistlema jäänud noort muusikut rahvale oma võimeid näitas. Saate noorim osaleja Henri Zibo ajas ühe oma etteastega publiku isegi naerma, kuna ta pistis esinemise ajal lihapalli nahka. Kas poisil läks tõesti kõht tühjaks?

Siiski mitte. Noormees valis üheks esitatavaks palaks helilooja Ole Schmidti "Lihapalli lend üle aia", mille taga on tõestisündinud lugu.

Nimelt lõunastasid loo autor ja akordionimängija M. Ellegaard 1968. aastal Schmidti suvilas ja sõid lihapalle. Mehed katkestasid aga äkitselt söömaaja ja hakkasid akordionile uut lugu kirjutama. Kui lugu valmis sai, jätkasid nad einestamist ning sellest tekkiski traditsioon loo viimase noodi mängimise ajal üks lihapall ära süüa.

Kuna Henri oli nagunii seda lugu õppima hakanud, siis otsustas ta selle just kontserdivooruks jätta. "Ma mõtlesin kaua, kas teeme selle lihapallinalja ära või ei. Lõpuks siiski otsustasime teha," muheleb poiss ning lisab, et esitatavate palade valimisel oli oluliseks tingimuseks see, et need poleks igavad.

"Tahtsin, et lood oleksid erineva karakteriga ja läheksid rahvale peale. Ja tundus, et publik võttis need hästi vastu."

Kontserdivooruga Henri aga sada protsenti rahule ei jäänud. "Kuna ma olin veidike haige, siis võib öelda, et alati saab paremini. Aga ma andsin kõik, mis mul õnnestus endast välja pigistada," lausub poiss.

Pühapäeval on "Klassikatähtede" teemaks parafraas, kus noored peavad tegema töötluse ühest klassika- ning poploost. Henrile on see aga uus väljakutse. "Ütleme nii, et klassikatöötlus on mul juba üsna selge, aga popitöötlusega teen alles proove," sõnab ta.