RÕÕMUS PIRET: «Ma ei ole väga pikalt teinud suuri isikukollektsioone, pigem ikka eratellimusi ja pruutkleite. Aga jube hea on, kui on meeskond taga, kes aitab esinduslikku vastutust kanda,» räägib rõivabrändi Uschanka looja Piret. Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
29. märts 2014, 15:00

Montoni peadisainer on Baltimaade moevõistluse nominentide seas (6)

"See tähendab, et minu maitsel ja nägemusel on piisavalt lai kandepind ning see on võimeline olema edukas Skandinaavias, Põhja-Euroopas ja võib-olla rohkemgi," kommenteerib moedisainer Piret Puppart Baltimaade juhtivaima moevõistluse nominentide hulka pääsemist.

Montoni peadisainerina tuntud Piret Puppart pääses omaloodud rõivabrändiga Uschanka Baltimaade juhtivaima moevõistluse 11 nominendi sekka. Kuna Piret on siiani peamiselt eratellimusi teinud, siis on tal väga hea meel, et sellisele suurele üritusele oma isikukollektsiooniga osalema pääses. "Järelikult ei jää minu nägemus lihtsalt provintsimoeks," ütleb disainer.

"Ega ma žürii hingeellu ei näe, aga niipalju peaksid nad selle valiku käigus ikka aduma."

"Baltic Fashion Awardil" osalemiseks pidi moelooja saatma oma kollektsiooni joonistused ning ka kirjaliku ülevaate kangastest ja toodetest. "See, et aluseks on joonistus, on minu meelest väga aus ja õiglane," arvab Piret, kuna nii ei pea riiete valmistamisse panustama enne, kui on teada, kas ideed peetakse üldse konkursi vääriliseks.

Moevõistluse finaalüritus korraldatakse 17. mail Saksamaal Heringsdorfis. Millised on Pireti ootused? "Seal on mitu asja, mida oodata. Hea meel on kindlasti selle üle, et auhinnafond on väga väärikas. Üritus toimub kaunis Saksa kuurortlinnas, kus ma saan ka ise näha sakslaste korralduslikku poolt ja meedia on seal hoopis teise iseloomuga, kui ma olen harjunud (seni on disainer peamiselt Soome, Läti ja Rootsi pressiga suhelnud). Tahangi näha just veel suuremat pilti, saada tagasisidet oma loomingule ja kogeda teistsugust atmosfääri."