Pussy Riot sissesõitmas Harku vanglasse.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
28. märts 2014, 15:26

Pussy Riot külastab Harku vanglat (13)

Vene punkbändiliikmed Nadažda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina, kes külastavad Eestit Tallinn Music Weeki raames, sõitsid pärast tänast konverentsi ja kohtumist meediaga Nordic Hotel Forumis, Tallinna Harku vanglasse.

Nimelt seisavad neiud pärast oma vabanemist kolooniast, kuhu nad sattusid pungipalve korraldamise eest, vangide õiguste eest ning külastavad erinevates riikide kinnipidamisasutusi.

Tolokonnikova, tema abikaasa Pjotr Verzilov, Maria Aljohhina ja nende väike meeskond saabusid minibussiga Harku vanglasse täna 14.38.

Eile külastas Aljohhina ka Viru vanglat Jõhvis. Ta rääkis, et kuulis vangla ekskursiooni ajal peamiselt vene keelset kõnet ning vangide nimesiltidel olid samuti vene nimed. Kui ta hakkas vangist lahkuma, hõikasid teda väljas palli mänginud naised, et ta tuleks neid teretama. Kinnipeetud uurisid Aljohhinalt, miks ta on Venemaa vastu? „Me ei ole Venemaa vastu, vaid Putini vastu. Me ei tahaks, et meie riiki samastataks temaga," selgitas Aljohhina neile.

Pussy Riot andis täna Tallinna kesklinnas asuvas hotellis intervjuu muusikakriitikule Artemyi Troitsky'le ja väikese pressikonverentsi.

Neiud lendavad homme varahommikul kell 6 Kiievisse, et toetada Ukrainat ja kohtuda seal Maidani väljakul võimude vastu astunud inimestega.