PEALTNÄHA ON KÕIK KORRAS: Jaanuarikuisel heategevusõhtusöögil polnud Gwyneth ja Chrisi käitumises peatsest lahkuminekust märkigi. Foto: Corbis/AOP
Inimesed
28. märts 2014, 07:00

Kas Gwyneth Paltrow’ ja Chris Martini abielu oli juba ammu ainult pettus?

"Oleme kurbust tulvil südamega otsustanud lahku minna," teatasid näitlejatar Gwyneth Paltrow ja Coldplay laulja Chris Martin teisipäeval naise elustiiliveebiküljel GOOP. Käivad jutud, et kahe lapsega staaripaar on tegelikult juba mitu aastat lahus elanud.

Gwyneth (41), kelle ajakiri People kuulutas eelmise aasta kauneimaks naiseks, ja temast neli aastat noorem laulja kinnitasid oma avalduses, et on abielu päästmise nimel vaeva näinud. "Oleme tublisti üle aasta kõvasti tööd teinud, osa sellest koos, osa lahus, et näha, mis võiks meie vahel võimalik olla."

Kuid kasu polnud ei ühisest suhetelappimisest ega proovilahusolekust. Veidi pärast avalduse postitamist jooksis Gwynethi veebikülg kokku – niivõrd agaralt kibeldi pommuudist lugema.

"Nad pole juba mitu aastat paar olnud."

Staaripaar, kel on tütar Apple (9) ja poeg Moses (7), oskab ilusaid sõnu teha: "Oleme jõudnud järeldusele, et ehkki armastame teineteist väga, jääme lahku. Ent oleme nii praegu kui ka tulevikus üks pere ja mitmes mõttes kindlasti lähedasemad kui eales varem."

Ent New York Daily Newsi teatel ei tohiks Paltrow’ ja Martini lahkuminek kellelegi üllatusena tulla. "Nad pole juba mitu aastat paar olnud," kinnitab lehe allikas.

"Nad on oma laste ja karjääri nimel lihtsalt teeselnud."

Detsembris 2003 sõlmitud abielu karilejooksust on kõmuajakirjanduses sahistatud aastaid. Juba 2008. aastal oli Gwyneth sunnitud neid jutte tõrjuma, nimetades kuuldusi jaburaks. Kuid viimastel aastatel pole ta probleeme varjanud. "Vahel on raske teise inimesega kaua aega koos olla. Meil on perioode, kui kõik pole roosiline," rääkis ta 2011. aasta intervjuus.

Ka mullu mais tunnistas näitlejatar: "Raske on abielus olla. On suurepäraseid aegu, on hirmsaid aegu. Oleme samasugused nagu kõik paarid."

Gwynethil on suhe meelelahutusadvokaadiga?

Ent viimasel ajal on sahistatud, et Paltrow’l on salakallim, meelelahutusäris töötav advokaat Kevin Yorn. Näitlejatar olevat murdnud Chrisile truudust ka endise supermodelli Elle Macphersoni abikaasa Jeff Sofferiga. Kuulu järgi olid need väited üks põhjus, miks Gwyneth asus sõtta ajakirjaga Vanity Fair, kes temast paljastavat kaanelugu avaldada tahtis. Peatoimetaja Graydon Carter nõustus artiklist loobuma alles pärast avameelset vestlust filminäitlejanna endaga.

Septembris jäi Gwyneth pildile, suudeldes pesapallimängul ekskallimat Donovan Leitchi – samal ajal, kui tema ja Chrisi ühised lapsed kõrval istusid! Kuid ega Chriski puhas poiss ole: jaanuari lõpul pärast Grammyde jagamist pidutses ta Sunset Tower Hotelis koos tundmatu brünetiga.

MailOnline’i allika kinnitusel põhjustasid kaasade vahel pingeid USA ja Suurbritannia vahet pendeldamine. "Gwyneth igatses Los Angelest, aga Chris on läbi ja lõhki inglise poiss, nii et see paistis olevat lõppematu lahing."

Lahkuminekuotsus mõjunud mõlemale vabastavalt. "Nad suhtlevad jälle, joovad koos klaasi veini ja naeravad."

Paar paistab tõesti valdavat tsiviliseeritud lahkumineku kunsti. Kõmukülje LaineyGossip andmeil viibivad Gwyneth ja

Chris praegu koos oma tütre Apple’i ja poeg Mosesega Bahamal Eleuthera saarel puhkusereisil. Alles hiljuti oli neid koos lastega nähtud Veneetsias. MailOnline’i allika väitel tegi Chris oma naisele uue elulehekülje keeramise puhul isegi kingituse – linnumaali, mille autoriks Coldplay maikuus ilmuva uue albumi "Ghost Stories" kunstnik Mila Fürstova.

"Ühine minemasõitmine võib tunduda tavatu, aga Gwyneth ja Chris kord juba on sellised," ütleb MailOnline’i informaator.

"Nad tahavad ennekõike seda, et nende lapsed näeksid: nad mõtlevad pereks jäämist tõsiselt."

Lisaks soovivat nad puhkenud skandaalist eemale hoida.

Gwyneth ja Chris manitsevad ajakirjandust nende perele mitte tormi jooksma. "Oleme ennekõike lapsevanemad ja meil on kaks kirjeldamatult toredat last. Palume, et praegusel raskel ajal austataks nende ja meie ruumi ja privaatsust."

Inglise väikelinnapoiss võitis Hollywoodi printsessi südame

Gwyneth Paltrow’ nooruspõlve kuulub kaks armusuhet Hollywoodi tippnäitlejatega. 24aastaselt kihlus ta Brad Pittiga, kuid kolme ühise aasta järel mindi lahku. Näitlejatar on öelnud, et ta polnud abiellumiseks valmis. Hiljem valdasid teda süümepiinad – ta oli Bradile haiget teinud, kuna oli tookord omadega ise puntras. Varsti pärast lahkuminekut Pittist tekkis Gwynethil armulugu näitleja Ben Affleckiga. Seegi suhe kestis kolm aastat, kuid oli heitlik. Vahepeal mindi lahku, 2000. aasta oktoobris jäädavalt.

Chris Martiniga tutvus Gwyneth oktoobris 2002 raskel eluperioodil – kolm nädalat varem oli surnud tema armastatud isa, režissöör Bruce Paltrow. Hingeline, kuid särava huumorimeelega inglise väikelinnapoiss suutis Hollywoodi staaride peres sündinud kaunitari leina leevendada. Tulevase ämma Blythe Danneri süda oli võidetud, kui Chris kirjutas Gwynethile laulu. "Ta kirjutas laulu "Fix You" Gwynethile, kui tema isa oli surnud, ning ma nutan iga kord seda kuuldes," rääkis Danner Daily Mailile.

Chris on öelnud, et see oli tema esimene tõsine armusuhe.

Pulmad peeti veidi rohkem kui aasta pärast. Selleks ajaks oli Gwyneth juba paar kuud beebiootel. Kaheaastase vahega sündisid tütar Apple ja poeg Moses. Apple’i sünni järel tundis näitlejatar end kui paradiisis, kuid Mosese sünd tõi kaasa kohutava depressiooni. "Olin nagu elav surnu," tunnistas ta ajakirjale Good Housekeeping.

"Ma ei pääsenud ligi oma südamele, tunnetele. Ma olin elust irdunud. Arvasin, et kõik see tähendab, et olen halb ema ja kohutav inimene."

Mustast masendusest aitasid ta välja Chrisi armastus ning arstid.

Pingeid tekitasid Gwynethi karm dieet ja kabalavaimustus

The Suni allika sõnul oli üheks abielu purunemise põhjuseks Gwynethi rangelt reglementeeritud elustiil. Kui Gwyneth 2009. aastal kabalausku pöördus, tundnud

Chris, et naine, kellesse ta armus, hakkab vaikselt kaduma – abikaasa polnud enam endine. Samuti on Gwyneth tuntud väga karmi trenni- ja toitumisrežiimi poolest.

Tervislikku toitumist nõuab ta lasteltki (ehkki on öelnud, et kreemja täidisega küpsiseid ja suhkruvatti ta neile vahel siiski lubab).

Chrisile, kes armastab lapsi tähelepanuga üle valada ja ostab neile välja minnes lahkesti jäätist, ei olevat Gwynethi seatud ranged piirangud aga meeltmööda. Samuti häirinud muusikut see, et lapsed tohivad telerit vaadata üksnes prantsuse või hispaania, ent mitte inglise keeles. "Chris tahtis, et saaks kogu perega DVDsid ja televisiooni vaadata ning aeg-ajalt maiustada," selgitab allikas. (Kais Allkivi)