Pussy Rioti üks liikmetest Maria Aljohhina rääkis Indrek Treufeldtile antud usutluses, et ta ei unista Venemaa tulevikust, vaid soovib seda ise kujundada, lootes, et sellest saab vaba ja demokraatlik maa. Foto: ERR
Inimesed
27. märts 2014, 21:09

Pussy Rioti liige „Kahekõnes": Kui te ei taha, et teie riigis tekiks omakaitseväed, tuleb astuda Putini vastu (40)

Pussy Rioti liige Maria Aljohhina (25) rääkis ETV telesaates „Kahekõne", et Venemaa võimas propagandamasin kallab kõiki inimesi, kes astuvad valitseva režiimi vastu, poriga üle ja teeb neist rahvavaenlased.

„Venemaal peavad olema inimesed, kes võitlevad vabaduse eest," selgitas pungipalve korraldamise eest vangis istunud, avalikult pekstud ja alandatud Aljohhina, et ei kavatse oma vaadetest taganeda.

Pungineiu sõnul käib Venemaal tõeline informatiivne pealetung ning peaaegu kõik objektiivsed ja sõltumatud meediaväljaanded on kinni pandud ning opositsioonilt on võetud hääl. „See ei ole enam sõda, vaid okupatsioon," selgitas Aljohhina ning lisas, et kui Eesti ei taha, et siin tekiks omakaitseväed nagu see juhtus Ukrainas, peab Putini vastu võitlema, isegi siis, kui see tundub mõttetu.

„Putin on ebaadekvaatses eufooriaseisundis ning pole ühtegi garantiid, et ta ei vaata järgmisena teie riigi poole," ei välista Aljohhina, et Venemaa riigipeal võivad olla laiahaardelised okupatsiooniplaanid. Pungimuusik rõhutas, et Venemaa vastu peaks kasutama rangemaid majandussanktsioone, kui seda on siiani tehtud.