Film

GALERII: vaata, kes olid kutsutud filmi "Risttuules" esilinastusele! (4)

LISA KOMMENTAAR

Lavrenti Vesipea5. aprill 2014, 14:58
kas vene saatkond oli ka kutsutud filmi vaatama ?
M5. aprill 2014, 12:20
Käisin filmi vaatamas. Eesti film ikkagi. Pärast vaatamist meenus, et selle filmi tegemisest oli mingil ajal teles ka juttu. Mulle film meeldis, meeldiski see, et oli tehtud nii omapäraselt. Pildialbumis samuti liikumatud pildid. Eks me ikka mõtleme, mis oli selle pildi juures veel. Pilt on ju ainult üks klõps! ja kõik. Ma ei tea, kes küll kirjade saatja tavaelus oli, aga väga hästi kirjutatud. Mulle meeldis ka lugeja hääletämber. Imetlust väärib kasvõi seegi, et tegijateks on nii noored inimesed, ilmselt süda õige koha peal.
Samas ütles mu kaaslane, et temale film kõigest olenemata ei meeldinud. Aga eks arvamused olegi ju erinevad. Lisan juurde, et ise olen sündinud pärast küüditamist ja kuulnud sellest hirmsast ajast oma vanematelt. Kaasa võeti ka need, kes olid voodihaiged või vanad, visati autokasti... Nende juttude põhjal on tekkinud minu pildid küüditamisest
30. märts 2014, 21:56
kuule i kas keegi on käskinud sul seda filmi vaatama minna?sina võid a rühma telekast edasi vaadata.
Kai30. märts 2014, 10:32
Me võiks vaadata seda filmi kui fotoalbumi lehitsemist. Kui vaatate vana fotoalbumit, hakkavad ju pildid elama. Vapustav on see, et nii noor inimene, nagu on filmi režissöör sellise töö ette võttis. Ehk jõuab selle filmi mõte nüüd paremini maailma ja teised rahvadki saavad aru, mida tähendab see, kui üks rahvas end teistest paremaks peab, oma tõde ainuõigeks hindab ja enda elatustasemest kõrgema riigi inimesed sedaviisi hävitab nagu on teinud eelnevalt juba enda riigi alamatega. Jõukaid ja õnnelikke on raske valitseda. Selleks tuleb inimesed teha vaeseks ja õnnetuks - see pole kaasajal just mitte võõras mõte. Ehk paneb see film mõtlema ja "suuri", oma juba kavatsetud halbu tegusid enam mitte sooritama. Soovitaksin südamest levitada seda filmi eelkõige riigis, kes sellise õnnetuse nii oma kui võõrastele rahvastele põhjustas ja paistab, et pole oma kurjuses veel taltunud.