Inimesed

Hirvo Surva: Erkki-Sven Tüüri "Taandujad" kõlab laulupeol kindlasti! (8)

LISA KOMMENTAAR

Loodan,27. märts 2014, 18:07
et president leiab nüüd omale uue, ka meie ajalugu tundva nõustaja. Praegune
ei tunne ajalugu ega näe ohtusid(millisteks peame valmis olema).
Ta sobib hästi kesikuid nõustama.
Sina, arvaja 10:1327. märts 2014, 18:00
öeldakse, et kui sa oled mõnes asjas võhik, siis hoia oma arvamus omale.
Laulopeoline27. märts 2014, 12:21
Tore, et me seekord ei astu veel vaikivasse ajastusse, kus mingid ühe sirge ajukääruga ametnikud hakkavad dikteerima, et tohib laulda ainult ilvesiaadi ja ansipiaadi. Laul on vägev, loomulikult saavad ossid, jõmmid ja muud madalalaubalised tekstist omamoodi aru, sest nende mõtlemisvõime on piiratud ja nad ei suuda näha asju sügavuti. Neile võiks korraldada paralaulupeo, kus lauldakse hästi lihtsaid ühehäälseid laulukesi nagu õllepruulija jne.
Ainuke, mis loo võib ebapopulaarseks teha on see, et lugu on raske...isegi väga raske laulda. Paljud koorid ei olegi seda suutelised esitama...aga laulupeole pääs ei peagi olema igaühele vaid see peab eeldama ikka mingit taset. Muidu lörtsiks see kogu ettevõtmise ära.
Otu27. märts 2014, 12:05
Las lapsed laulavad. Ja las uhked ja ülbed autorid jäävad ehk koju ja ei tule peole ! Et siis taanduvad kuhugi ära ja on hästi tasa ! See oleks ehk ainuke, mida praegu neilt ootaksime !
Arvamus27. märts 2014, 10:13
Muidugi kõlab, sest ei tohi ju meie keegi laulupeo orgkomitee otsustes ja pädevuses ometi kahelda. Meie oleme lihtsalt harimatud ja arusaamatud lauljad ja dirigendid, kes ei saa nii sügavmõttelisest loost ÕIGESTI aru. Ja ai-ai-ai, kui sulle ei peaks see lugu meeldima!!! Siis oled lihtsalt üks harimatu mats, kes ei saa aru uuendustest, kaasaegsest helikeelest, sügavast sõnumist jne. Ja kes siis ikka tahab, et teda selliseks tembeldatakse. Seega jääb üle ainult vaikselt nõustuda, et "küll on ikka hea ja tore laul" ja kõlab ka nii õigel ajahetkel.
Mulle isiklikult see laul ei meeldinud algusest peale. Ei meeldi ka nüüd pärast luuletaja "õigeid" ja ultra sügavmõttelisi seletusi. Austan väga Tüüri kui instrumentaalheliloojat, aga see lugu...
siim27. märts 2014, 09:34
siis tuleb laulupeole boikott kuulutada-eesti rahvas ei ole taandujad.
Ee27. märts 2014, 08:05
Minu lugupidamine ja tãnu. Ma tulen kindlasti seda kuulama!
Laula mu laulu helisev hääääääääl.27. märts 2014, 08:00
Eesti rahvas lendab kodumaalt minema ja nüüd ei tohi luigelaulu järgi laulda. Las tulla!
Taandun oma kodumaalt kuna mõrvad,terroraktid igapäevased on meil.Kommunistid kindlalt rivis ,hävitamas rahvast siin.