Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
27. märts 2014, 07:00

Märt Agu: tänu kapist väljatulemisele saan rahulikumalt elada (17)

"Kui ma paar aastat tagasi kapist välja tulin ja teatasin avalikult, et elan Peeter Rebasega, kadus inimeste huvi minu intiimelu vastu. Mida rohkem inimesed salatsevad ja keerutavad, seda suurem on avalikkuse huvi sinu isiku ja eraelu vastu. Palju kergem on otse ütelda ja sind jäetakse kohe rahule," arvab koreograaf Märt Agu.

"Inimesed võiksid lõpetada teiste inimeste eraelus sorkimise. Kelle asi see on, mida ma söön ja kellega magan! Samas nõustun ma Lisette Kampusega, et kapist väljatulemine on vabastav, laseb kergemalt hingata ja elu rohkem nautida," leiab Agu, et ülestunnistus on tema elu vaid hästi mõjutanud.

"Soovitan inimestel küll enese ja ühiskonna vastu aus olla, aga kindlasti tuleks valida olukordi ja kohti, kus ja missugustel teemadel rääkida," leiab tantsija. "Näiteks mina usun, et lastele koolis ei ole mul sobilik oma vaadetest seksile rääkida. Pedagoog on ikka oma õpilastele eeskujuks, kelle järgi joonduda, seega tuleb mul nendega suheldes teemasid valida ja keskenduda tantsuõpetusele," arvab Agu, et kuskilt jookseb ka piir.

Märdi sõnul on tema suhe Peetriga tänaseks lõppenud. "Lihtsalt kasvasime teineteisest lahku, inimestega ikka juhtub nii. Ka meie huvid muutusid viimasel ajal. Mingil määral võis meie kooselule panna punkti asjaolu, et Eesti muutus Peetri jaoks liiga väikeseks ning tema huvi filminduse vastu viis ta välismaale. Nüüd veedabki ta vähemalt kuus kuud aastast mitmetes riikides ja tegeleb kinoprojektidega. Minu jaoks ei ole aga Eesti kitsaks jäänud ja mul on siin veel palju tööd," naerab Märt ja kinnitab: "Hoolimata sellest, et me läksime lahku, saame Peetriga siiamaani ääretult hästi läbi."

Pärast Peetrist lahkuminemist ei jäänud Märt kauaks üksi. "Jah, nüüd on minu kallim naisterahvas. Kohtasin teda seoses tööga ning pärast pooleaastast suhtlemist otsustasime leivad ühte kappi panna ja koos elama hakata," leidis Märt uue armastuse. Sedapuhku naissoost. "Enely ei ole avaliku elu tegelane ning ei soovi meediaveergudel sõna võtta ja esineda," jätab Märt nende tutvumis- ja armastusloo siiski enda teada.

"Minu jaoks ei ole esmatähtis või oluline sugu, vaid inimene ise ja hea klapp temaga. Aeg on nii palju edasi liikunud ja elu muutunud, et see ei tohiks kedagi enam šokeerida, et partner võib olla nii mees kui naine," usub Märt.