Ants UustaluFoto: Tallinnmusicweek.ee
Saund
26. märts 2014, 18:38

"Tallinn Music Weeki" tarbeks veristati lammas (2)

"Päriselt tapsimegi lamba, ma ei teinud nalja," ütleb kokk Ants Uustalu, kelle käsutada on muusikafestivali "Tallinn Music Week 2014" pop-up restoran Tallinna disaini- ja arhitektuurigalerii ruumides. "Oma köögis on ikka lihtsam toimetada kui võõras kohas," teab kokk juba uuest ametist muljetada.

"Võib-olla jääb väheseks, siis peab veel ühe tapma," teeb Raplamaal Ööbiku gastronoomiatalu pidav Uustalu julma huumorit.

Loom, kelle maise teekonna lõppsihiks oli gruusiapärane supp hartšo, pärineb ühest Uustalu naabertalust. Siiski pole mitte kõik kohvikus pakutav hea-parem otse peremehe peenra- või karjamaalt pärit: muist kraami on tulnud hankida ka mujalt.

Menüüs on ka Music Weeki peakorraldajale pühendatud Helen Sildna lemmikvõileib, mille koostisest leiab sääraseid delikatesse nagu kitsejuust ja soolalõhe. Uustalu ütleb, et kõik on ehe ja päris-Sildna tegelikule maitsele vastav.

"See on mu sõprade ja tuttavate seas juba tegelikult väikestviisi nali, et mul on kiiks ilusate ja rikkalike võileibade vastu," räägib peakorraldaja Sildna roa nimevalikust. "Kõik teavad, et hommikusöök on minu jaoks ääretult oluline!" Uustalu valis ta aga festivali köögipoolt vedama just seetõttu, et ka pealinna rahvas saaks koka loodud maitseid järele proovida. "Mulle meeldib väga ka tema filosoofiline lähenemine toidule," kiidab Sildna.

Muusikanädalale pühendatud restoran on avatud terve festivali jooksul kolmapäevast laupäevani. Peale kehakinnituse saab seal ühtlasi kosutada vaimu igaõhtuste esinejate ja aruteluringide abil.

Pärast muusikanädala lõppu naasevad nii Uustalu kui galerii oma tavapärase rutiini rüppe.