NIMELINE PAGASILUUK: Just niimoodi kaunistatud Volgaga asub Ott Lepland mõne nädala pärast ümber Musta mere tuuritama.Foto: Erakogu
Inimesed
26. märts 2014, 07:00

Ott Lepland kimab Volgaga Mustale merele tiiru peale (22)

Kolme nädala pärast lendab laulja Ott Lepland Rumeenia pealinna Bukaresti, et alustada suurt seiklust: seitsmesse autosse mahtuva seltskonnaga teeb Lepland kaasa ringreisi ümber Musta mere. Tõsi, ise ta sel retkel rooli ei istu.

Sõit kannab nime Kultuurimatk 2014, peale Leplandi tutvub Musta mere kallastega näiteks ka Jaagup Kreem ja Kirsti Timmer. Igasse autosse pakitakse kolm-neli inimest.

Kui seiklejad astuvad Bukaresti viivasse lennukisse 14. aprillil, siis seitsmest autost koosnev masinapark saadetakse treileritel teele mitu päeva varem.

"Meie meeskonna auto on eriline oma helisüsteemi poolest," kiidab Lepland Nõukogude ajal eelkõike taksona ilma teinud Volga GAZ 24-a.

"Sinna saab vajadusel ühendada näiteks nii kitarri kui ka mikrofoni. Tahtmise korral saaksime otse autost diskot teha."

Volga rooli hakkavad vaheldumisi keerama pealinna lokaali Buttetfly Lounge omanik Heinar Õispuu ja Power Hit Radio saatejuht ja DJ Andres Puusepp.

"Ega ma selle auto juhtimist väga ei igatseks ka; rool on päris raske, nii et vajabki enda taha kogenud mehi," on laulja rahul, et saab nautida kaasreisija hüvesid.

Just Andres Puusepp on ka meheks, kes auto reisi puhuks ilusti üles vuntsis. Neljandaks reisijaks ekipaažis on Puusepa tüdruk Birgit Koppel. Kõik koos moodustavad nad meeskonna Butterfly.

Retke jooksul läbivad automatkajad Rumeenia, Bulgaaria, Gruusia, Venemaa, Moldova ja Ukraina.

Viimases viibimiseks pole praegu veel mingeid erilisi ettevaatusabinõusid plaanitud ja Leplandi sõnul jälgitakse olukorda päev korraga. Ootamatuste puhuks on välja valitud kolm marsruuti.

"Sellest tuleb väga huvitav reis, ootame seda juba pikisilmi!" on laulja õhinas. Tagasi Tallinna jõuavad rännulised 2. mail. Sügisel valmib nende juhtumistest Musta mere kallastel ka telesaade.