KONTSAD MEEST EI RIKU: Erkki (vasakul) ja Andres (paremal) teavad, kuidas rahvast Vaido Neigausi (keskel) kontserdil üles kütta – ülakeha paljaks ja kõrge kontsaga kingad alla.Foto: Silver Raidla
Inimesed
26. märts 2014, 07:00

"Kuule, sa oled väga tuttav, sa oled ju see kontsadega kutt!" (36)

Vaido Neigausi tantsupoisid kepslevad laval kõrgetel kontsadel

Kui Vaido Neigausi kontserdil jõuab esitamiskord hiti "Sind nägema pean" juurde, saabub Andrese ja tema paarilise Erkki tähetund. Kõrgetel kontsakingadel ja paljastatud torsodega tulevad nad lavale. Poiste kinnitusel on neid alati soojalt vastu võetud.

"Pool tundi kuni nelikümmend minutit võtab sättimine aega: retuusid, kontsad, ketid," räägib Andres, kes koos Erkkiga on üks laulja Vaido Neigausi viimase kontserdituuri taustatantsijatest. Siis soeng ja meik, aga need valdkonnad jäävad juba juuksurina töötava Neigausi mureks.

"Esimene kord võttis jala ikka värisema," mäletab Erkki ilmarahva ette ilmumist. Kisa olnud suisa meeletu. Andres on mõnevõrra kogenum – ta on saanud lavalolekut harjutada moedemonstratsioonidel ja kunstiprojektides.

"Minule polnud see midagi väga uut," kinnitab ta.

Erkki: meeldib kõik, mis on uudne

"Mõtlesin, et mul on kogu aeg olnud go-go-tüdrukud, aga see on Eestis juba nii läilaks muutunud. Tahtsin teha midagi uut, mida varem pole olnud," seletab muusik kontsakingade ja retuusidega tantsupoiste kasutamist. Inspiratsiooni ammutas ta ka Ukraina ansambli Kazaky glamuursetest ülesastumistest.

"Kütsin rahva oma lugudega üles ja siis esitlesin poisse," jutustab Neigaus, kuidas käis uudse lavalahenduse tutvustamine.

Võiks oletada, et vabatahtlike leidmine säärasesse projekti ei kuulu kergete ülesannete kilda, kuid võta näpust.

Andres on virtuaalne leid – avastatud Instagrami ja Facebooki kaudu. Erkkit tundis Neigaus aga juba varem ühise sõbranna kaudu ning kui tegi talle ühel peol konkreetse pakkumise, polnud pikka mõtlemisaega vaja.

"Kartsin küll, et ta on selline tüüpiline eesti mees, et küsib: mida? Aga ei midagi!" on Neigaus rahul.

"Mulle meeldib lüüa kaasa kõiges, mis on uudne," lisab Erkki. "Et saaks kõigile silmad ette teha!"

Erkkil polnud Vaidoga lava jagamine muuseas esimene kord, et õrnema soo jalavarje katsetada.

"Juba "Teeviida" messil paar aastat tagasi torkasin endale naistekingad jalga ja pistsin jooksu," meenutab ta oma kogemust.

"Mu õde helistas pärast esimest kontserti ja küsis: kuule, mis asi sul selle Vaidoga on?" jutustab ta. Ema jäänud seevastu rahulikuks. Pärinud ainult, kust poiss oli kontsad saanud.

Linna peal tuntakse ära

Poiste kuulsus on jõudnud niikaugele, et neid on ära tuntud nii Lasnamäe tänavatel kui ka kauplustes.

"Ükskord Maksimarketis astus ligi keegi tüdruk ja hakkas rääkima – kuule, sa oled väga tuttav, sa oled ju see kontsadega kutt!" kirjeldab Andres.

Tantsijad ei saa rahu isegi baarides. "Üle suitsuruumi karjuti: see on see Vaido sõber!" jutustab Erkki.

Ebasoovitavat ja füüsilist laadi tähelepanu pole tandem veel kogenud. "Kui tuldaks kätega kallale, siis on kontsad abiks!" naeravad nad.

Õelaid kommentaare on jagatud salaja, kuid mitte kunagi näost näkku. "Kui panin reklaamklipi internetti üles, siis tulid tüüpilised rullnokad küsima, et mida kuradit," räägib Neigaus.

Kust pärinevad poiste uhked jalavarjud, mida saab vajadusel ka enesekaitseks kasutada? Ühest tavalisest poest, mille nime ei taha Erkki avalikult reklaamida.

Igaks juhuks on poistel ka varupaar. Mis number king täpselt osta, sõltub juba konkreetsest mudelist: käiku lähevad suurused 40 kuni 43.

Kontsade klõbistamisega teenivad Erkki ja Andres, nagu nad isegi kinnitavad, tegelikult vaid lisaraha.

Erkki päevatööks on toimetada H&M riidepoes. Andres lõpetas Räpina aianduskooli ja töötab aednik-konsultandina.

"Eks see rohkem taskuraha ole. Ja mis peamine, fun-fun-fun (lõbu-lõbu-lõbu)," kihistavad poisid.