KANGEKAELNE: «Ma olen iseloomult üpriski kangekaelne – kui ma tahan midagi saavutada, siis ma teen selleks kõik. Näiteks kui ma rulluiskudega sõitma õppisin, siis ma kukkusin alguses kogu aeg ja see oli väga valus, kuid ma jätkasin sellegipoolest,» räägib Elina, kes on praeguseks rulluisutamises nii osav, et sõidab korraga vähemalt 20–40 kilomeetrit.
Inimesed
26. märts 2014, 07:00

Klassikatäht Elina Netšajeva: mulle meeldib ekstreemne asi (9)

"Ma ei suuda terve päev kodus istuda, nii et ma kordagi välja ei lähe – see ei tule lihtsalt kõne allagi," ütleb "Klassikatähtede" ainus laulja Elina. Kodus veedab ta päeva vaid suure väsimuse korral. "Mõnikord võib see isegi juhtuda, sest ma olen ju ka ikkagi inimene."

"Ma olen lapsepõlvest saadik olnud väga aktiivne, sest ma lihtsalt ei suuda ühe koha peal istuda. Näiteks kui poisid kartsid silla pealt vette hüpata, siis mina olin esimene, kes seda tegi. Mulle meeldib selline ekstreemsem asi," tunnistab 22aastane sopran, kelle hobideks on mäesuusatamine, sukeldumine, kardisõit, laskmine tulirelvast, rulluisutamine, jooga ja ka modellindus.

Suure tõuke kõigi nende harrastustega tegelemiseks on andnud talle perekond, kellega koos on Elina käinud nii kõrgmäestikes suusatamas kui ka soojamaareisidel sukeldumas.

"Vanemad on nii-öelda ette näidanud ja mulle on huvi pakkunud need alad," selgitab ta.

"Ma olen ka lumelauda proovinud, aga sellega sõitmine ei tulnud mul välja."

Peale Elina on ekstreemspordipisikuga nakatunud ka tema 13aastane õde.

"Isegi temal on juba sukeldumise luba olemas," tõdeb laulja.

"See tunne, kui sa oled vee all, sinu ümber on kalad ja teised veeloomad ning sa vaatad üles ja seal on mitukümmend meetrit vett, on lihtsalt fantastiline!"

Kardisõitu neiu päris oma hobiks ei pea, kuid kuna talle meeldib ka autoga sõitmine ja suured kiirused, siis vastavas meeleolus seab ta ikkagi sammud kardiraja poole.

Laulmine on nagu tippsport

Huvi relvade vastu tekkis lauljataril juba lapsena, kui ta vaatas telesaadet, kus jahimehed taldrikuid lasid.

"Ükskord läksimegi sõpradega lasketiiru. Seal sai kõik erinevad relvad läbi proovida – alates pisikesest revolvrist kuni suure pumppüssini. Ja kuna mul tuli see ka hästi välja, siis vahel käingi lõbu pärast lasketiirus tulistamas," räägib Elina.

Relvaloa peale pole ta küll veel mõelnud, aga kui tal tekib kunagi rohkem aega, siis on võimalik, et ta teeb sellegi ära.

Tüdruk usub, et tal on väikestviisi tegevussõltuvus, kuna olukorras, kui tal päevaks ühtegi plaani pole, tekivad need kiiresti.

"Päevas neli-viis tundi kulub mul laulmise peale ja laulutekstide läbitöötamiseks, aga sellest ülejäänud aja pühendan spordile ja teistele huvidele," lausub ta.

Sport on Elina elus väga tähtsal kohal, kuna professionaalse laulja keha peab olema toonuses.

"Laulmine sarnaneb tippspordiga, kuna laulja ei tohi suitsetada, alkoholi juua, enne esinemisi suure müra käes olla (nt ööklubis), saunas käia, päikest võtta ning et jõudu oleks, peab palju magama ja hästi sööma," jutustab lauljatar, et see elukutse on nagu omaette elamisviis.

"Kui sa tahad olla professionaal, siis peab neist piirangutest kinni pidama."

Tänu pikale kasvule tegeleb Elina aeg-ajalt ka modellindusega.

"See on ju ikkagi ka laval olemine, aga palju kergem," naerab tüdruk, kellele meeldib kogu moemaailmaga kaasnev – kaamerate ees olemine, pildistamine, riiete näitamine, stilistidega suhtlemine jne.

"Pikali pole ma õnneks moešõu ajal kukkunud, kuid mõnikord on suure kiiruga riideid vahetades mõni lukk kinni panemata jäänud või kõrvarõngad maha kukkunud," meenutab ta modellitööga kaasnevaid apsakaid.

Tahab selgeks saada kümme keelt

Peale füüsilise tegevuse meeldib lauljannale end ka vaimselt toonuses hoida. Nimelt on Elinal suur huvi keelte vastu.

"Mulle jäävad need täitsa hästi meelde ka," tunnistab ta. Paljude keelte valdamine lihtsustab ka laulmist, sest siis ei pea iga sõna eraldi pähe tuupima.

Mõni aasta tagasi alustas neiu jaapani keele õpinguid just ühe Jaapani ajakirja pärast, mille sõbranna talle oli toonud.

"Ma tegin selle lahti ega saanud mitte midagi aru, see oli mulle šokk. Ja siis ma otsustasin, et ma pean teada saama, kuidas seda keelt loetakse ning räägitakse," arutleb Elina, kes oskab hetkel seitset keelt – eesti, vene, inglise, prantsuse, saksa, itaalia ja jaapani.

Kuna keskenduda tuleb aga siiski ooperilaulu õppimisele, siis pärast kolm aastat kestnud jaapani keele õpinguid jättis ta need pooleli.

Elina unistuseks on kunagi kümme keelt selgeks saada.

"Ma olen alati leidnud aega hobidega tegelemiseks, kuid vahest pean ikka mõningatest asjadest loobuma ka," sõnab ta.

"Aga mul pole seepärast halba tunnet, kuna ma tean, et toon ohvreid oma tuleviku nimel."