Eesti uudised
7. märts 2014, 00:00

Ameerika patrioot Ted Nugent

See on staažika ameerika kitarrivirtuoosi ja laulja Ted Nugenti võimsamast võimsam kontserdipakett.

Igati mehiselt ja traditsioonidest kinni pidavalt mehelt, kes rõhutab igal võimalusel looduslähedase elulaadi tähtsust, peab lugu jahipidamisest ja kalapüügist. Ühesõnaga, õige mees peaks tänapäevalgi endale ise kogu toidu lauale hankima, mitte käima seda poest ostmas!

Nugentil on seljataga arvestatav soolokarjäär ja mängimine tugeva koosseisuga bändis Damn Yankees, mis nüüd aastaid lagunenud. Nugent aga ei väsi – kuigi vanust juba üle 60 aasta, näitab ta taas kontserdilavadel oma suurepäraseid võimeid, enamjaolt küll mitte päris uute lugudega.

Nagu seda kontserti vaadates selgub, on Nugent endiselt vist kõige ehedam muusikust Ameerika patrioot. Trummikomplekti tagant paistab silma ilmselge uhkusega üles tõmmatud suur USA lipp ja isegi ühe oma paljudest kitarridest on ta tähetriibuliseks kujundanud.

Eelmise aasta lõpus ilmunud DVD tipphetked on klassikalised „Free for All”, „Stormtroopin’” ja „Cat Scratch Fever”, kuid ülimalt nauditavat ja meisterlikku kitarrikäsitlust on terve kontsert pungil täis. 

-------------------------------------

Ted Nugent „Ultralive Ballisticrock” (Frontiers Records)