Mullune Intellektika Foto: MARI LUUD
Eesti uudised
7. veebruar 2014, 00:00

Intellektika aitab noorel haridustee valikuid teha

14. ja 15. veebruaril Tartu messikeskuses 22. haridusmessile Intellektika kogunevad üldhariduskoolid, kutseõppekeskused, kõrgkoolid ning hariduse ja tööga seotud organisatsioonid.

Messi projektijuht Priit Priimägi rääkis, et ettevõtmise kaudu tahetakse noortel aidata haridusteel valikuid teha. „Soovime, et mess pakuks võimalikult suurele sihtrühmale midagi huvitavat. Seepärast on esindatud üldhariduskoolid ning Eesti suurimad kutseõppeasutused ja kõrgkoolid. Samuti osalevad organisatsioonid, kes tutvustavad välismaal õppimise võimalusi,” ütles Priimägi.

Tähtsal kohal on täiskasvanute koolitus ja elukestev õpe. Täiendõppe- ja praktikavõimalusi ning töökuulutusi tutvustavad töötukassa, tööinspektsioon ning tööotsinguportaal CV Keskus. „Mess ei ole mõeldud pelgalt koolinoortele, oodatud on kõik, kel huvi mõni põnev eriala omandada või täiendkoolitustel osaleda,” lisas projektijuht.

Priit Priimäe sõnul oli sel aastal plaanis suurendada ettevõtluse osakaalu. „Kindlasti tasub kuulama tulla Euroopa parimaks õpilasfirmaks valitud Kolme Põrsakese liikmeid, kes jagavad oma kogemusi,” lisas ta.