Detsembris korraldas Keila Kiwanis kohalikus kultuurimajas nukuteo, kus Tallinna lastehaiglale tehti valmis üle 350 nuku. Foto: Keila Kiwanise klubi
Eesti uudised
5. aprill 2013, 00:00

Kiwanised hakkavad laupäevast ka Tartus head tegema

Seni ehk suhteliselt vähe tuntud heategevusorganisatsioonil Kiwanis on Eestis seni klubid Keilas ja Tallinnas, laupäeval on aga kõigil taaralinlastelgi võimalik olla Tartu klubi asutamise juures.

Arvatavasti ei ole enamik lugejatest Kiwanisest senimaani midagi kuulnud. Aga pole põhjust karta, et tegu on valitud seltskonnale mõeldud salaorganisatsiooniga, nagu vabamüürlased või templirüütlid. Vastupidi, Keila Kiwanise klubi presidendi Aimar Altosaare sõnul on kõik asjast huvitatud tartlased oodatud laupäeval kella 11.30-ks Tasku konverentsikeskusse, kus toimub Kiwanise infopäev. Osaleda soovijad peaksid oma nime kirja panema meiliaadressil [email protected].

„See ligi sada aastat tagasi USA-s alguse saanud heategevusklubide organisatsioon on nüüdseks levinud üle maailma,” tutvustab Altosaar Kiwanise liikumist ning lisab, et Eestis on liikmeid Tallinna ja Keila klubi peale kokku 60–70 ringis. „Me ootame infopäevale kõiki, kes tunnevad, et igapäevasest tööst ja kodustest askeldustest jääb aega üle, et üheskoos mõtelda ja midagi oma linnaelanike heaks teha. Rahvusvaheline Kiwanis on eesmärgiks seadnud aidata lapsi üle maailma. Ka Eesti Kiwanise klubid on kahekümne aasta jooksul algatanud ja ellu viinud laste abistamiseks mõeldud heategevusprojekte,” märgib Altosaar.

Üheks tuntumaks Eesti Kiwanise heategevusprojektiks on olnud riidenukkude valmistamine Tallinna lastehaigla patsientidele. „Tänu headele sponsoritele, kes on materjali annetanud, oleme aastate jooksul talgute korras valmistanud ja haiglas ravil olnud lastele andnud üle 10 000 nuku. Väiksed patsiendid on nende üle rõõmustanud ning pehmeid riidenukke soovitakse kogu aeg juurde saada, sest eks lapsed võtavad oma nukud, millele ise näod joonistatud, ju paranedes koju kaasa!” räägib Altosaar. Keila Kiwanise klubid on oma hooleks võtnud ka Haiba lastekodu ja mitme lasteaia heakorra ning täiendava varustamise mõnede laste arenguks vajalike materjalidega.

Altosaar loodab, et Tartus toimuval teabepäeval õnnestub tartlasi panna kaasa mõtlema, milliseid häid tegusid võiks kohalike laste heaks teha. „Peale Eesti ja Saksamaa Kiwanise klubi liikmete tutvustavad oma kogemusi leedulased, kes asutavad peagi oma maa esimese klubi. Ühiste arupidamiste vahel on kavas temaatilised töötoad, et leida häid ideid, millega võiks näiteks tulevane Tartu Kiwanise klubi tegutsemist alustada,” lisab Altosaar.