Flanki trumbiks on bändiliikmete hinnangul meeldejäävad meloodiad. Foto: erakogu
Eesti uudised
22. veebruar 2013, 00:00

Flank loodab „Eesti laulult” tuule tiibadesse saada

Tartu bänd Flank tahab laupäeval „Eesti laulu” poolfinaalis anda kõva lahingu paljudele Eesti popmuusikutele.

„Selles poolfinaalis on ju kõik Eesti muusika suured nimed esindatud. Meile tuli üllatusena, et selline tundmatu bänd, nagu me oleme, sinna ära mahub,” räägib Flanki laulja Tõnn Tobreluts laupäeval toimuva „Eesti Laulu” poolfinaali eel. Tegelikult ei osale aga ei tema ega ülejäänud bändiliikmed Tauno Tamm ja Keio Münti „Eesti laulul” esimest korda: Groundhog Dayga pääseti 2010. aastal võistluse finaali.

Tobreluts nimetab Flanki eeskujudena selliseid bände nagu Coldplay, The Killers, U2 ja Mumford & Sons. Eesti muusikutest on Tobrelutsu mõjutanud Vaiko Eplik, aga ka Mord Fustang. „Oleme sündipoppi tegev ansambel. Meie trumbiks on meeldejäävad meloodiad, mis on lihtsad ja kaasahaaravad. Me otsime ka ise sellist meloodiat, mis jääks hästi meelde,” teatab Tobreluts, kes koos bändi kitarristi Tauno Tammega on küll pärit Ahjalt, kuid praegu elab ja tegutseb Tartus. Flanki trummar Keio Münti on aga põline tartlane.

Tobreluts tunnistab, et õigupoolest on üsna naljakas, et just „Eesti laulul” ülesastumist saab pidada Flanki esimeseks televisiooniesinemiseks. „Teiste osalejatega võrreldes jääb meil natuke kogemusest puudu, aga ma ei usu, et sellest midagi väga hullu on. Kui lugu on hea ja meeldejääv, siis on kindlasti võimalik finaali saada,” usub Tobreluts Flanki edusse. Võistluse favoriitideks peab ta Rasmus Rändveed, Elina Borni ja Grete Paiat. Just nende kolme hulgast tuleks Tobrelutsu sõnul võitjat otsida.

Olenemata sellest, kuidas Flankil „Eesti laulul” läheb, loodab bänd peagi esinemistega pihta hakata. „Oleme augustist saati hoolega lugusid teinud. Võib küll jääda mulje, nagu Flank oleks „Eesti lauluks” kokku pandud projekt, aga see ei ole nii,” ütleb Tobreluts, kes salamisi loodab, et juba sügisel võiks mõelda bändi esimesele plaadile.