Daniel Craig kehastab „007 Skyfallis” kolmandat korda James Bondi, varem on ta teda mänginud filmides „Casino Royale” (2006) ja „James Bond: Veidi lohutust” (2008). Foto: TOBIAS SCHWARZ
Eesti uudised
2. november 2012, 00:00

Kas uus Bondi film lööb Eestis rekordi?

Suurbritannias purustas James Bondi seeria 23. film „007 Skyfall” Bondi filmide kassarekordi, Soomes aga esimese nädalalõpu publikurekordi.

Sam Mendesi lavastatud uut Bondi filmi „007 Skyfall” vaatas põhjanaabrite juures möödunud nädala reedest pühapäevani 112 502 filmisõpra. See on soomlaste kõigi aegade parim tulemus.

Kas midagi sarnast võiks oodata ka Eestis, kus „007 Skyfall” esilinastub reedel? Kinoketi Forum Cinemas linastusjuht Rein Palosaar ütleb Linnalehele, et ennustamine on tänamatu töö, kuid loodetavasti teeb film kinodes avanädalavahetusel arvestatava tulemuse. „Senini on vaatajarekordid meie kinodes kindlalt olnud „Jääaja” filmide käes. Uuel Bondil on head väljavaated, kuid kui arvestada filmi pikkust – üle kahe tunni – ja asjaolu, et sel põhjusel on päevas seansse vähem, siis võib „Jääaeg” endiselt troonile jääda. Eks esmaspäevaks on ka sellele küsimusele kindel vastus olemas,” räägib Palosaar.

Seekordses filmis pannakse proovile Ian Flemingi loodud tippagent James Bondi lojaalsus. „MI6 satub rünnaku alla ning agent 007 peab ohu allika leidma ja hävitama, olgu lõiv selle eest kui tahes isiklikku laadi,” seisab filmi tutvustuses. Paljud kriitikud on „007 Skyfalli” pidanud kõigi aegade parimaks Bondi filmiks ja paratamatult on kolmandat korda Bondi kehastavat Daniel Craigi juba võrreldud seitse korda Bondi mänginud näitleja Roger Moore’iga.

Craigile, kes on allkirjastanud lepingu ka kahes järgmises Bondi filmis osalemiseks, ei meeldi siiski võrdlus Moore’iga. „Ma ei ole James Bond. Te teate mind piisavalt hästi teadmaks, et me oleme erinevad,” on 44-aastane Craig Briti meediale rääkinud.