Mai Murdmaa viimasteks töödeks on Fjodor Dostojevski romaani “Kuritöö ja karistus” ainetel ja Arvo Pärdi muusikale loodud ballett Vene Draamateatris ning Marimaal juuni alguses lavale tulev “Aphrodite triumf”. Teet Malsroos (Õhtuleht)Foto: TEET MALSROOS
Eesti uudised
11. mai 2012, 00:00

Mai Murdmaa lavastab Birgitta festivalil Marimaa teatriga “Carmina Burana”

Keskaegset kloostrimiljööd tänapäeva muusikateatriga siduval Birgitta festivalil võib augustis näha Mai Murdmaa koostööd Marimaa balletiga ning Inglismaa-Eesti koostöös valmivat “Don Giovannit”.

11.–20. augustini Tallinnas Pirita kloostris toimuval festivalil toob 74-aastane Eesti balleti grand old lady Mai Murdmaa koostöös Marimaa balletiga lavale teose, mida Eestis pole veel laval nähtud, Carl Orffi kuulsa triloogia “Carmina Burana” osa “Aphrodite triumf”. Tallinna saabuv Marimaa ooperi- ja balletiteater mängib festivalil veel Cesare Pugni balletti “Esmeralda”. Pirita kloostri müürid muutuvad Pariisi Jumalaema kirikuks – laval on Victor Hugo’ romaani “Jumalaema kirik Pariisis” ainetel loodud teos.

Tänavuse festivali üheks tõmbenumbriks tõotab kujuneda ka Wolfgang Amadeus Mozarti ooperi “Don Giovanni” lavastus. Tegemist on Garsington Opera ja Birgitta festivali koostööprojektiga. Birgitta festivali korraldajad on aastaid tahtnud lavale tuua head Euroopa ooperiteatri lavastust. Ja lõpuks on see õnnestunud. Osades on Eesti ja Inglismaa artistid, nimi- ja kõrvalosades Euroopa ooperimajades laulvad eestlased Lauri Vasar, Aile Asszonyi ja Ain Anger. Lavastust dirigeeriva Eri Klasi sõnul tuuakse “Don Giovanniga” talendid koju, sest need noored eesti lauljad teevad ilma ka Euroopas.

Kogu festivali kavaga saab tutvuda leheküljel www.birgitta.ee.