Iron Maideni edu kajastub ilmekalt numbrites: 85 miljonit müüdud plaati, 17 maailmaturneed, peaaegu 2000 kontserti ja 15 stuudioalbumit. Foto: SOYA
Eesti uudised
1. juuli 2011, 00:00

Raudneitsi näitab Helsingis aastatega kätte õpitud oskusi

Maailmakuulus heavy-bänd Iron Maiden esineb juba 8. juulil Helsingi olümpiastaadionil.

Iron Maiden lasi eelmisel aastal välja ülihea albumi “The Final Frontier” ja sellele peakski kontsert keskenduma. Muidugi käib bänd läbi ka oma kullafondi. Helsingis saab korraliku annuse “vana kooli” rokilaksu, sest erikülalisena astub üles õudusrokkar Alice Cooper. Kuna mõlemal on Eestis oma austajaskond, siis on kontserdile meiltki minemas arvukalt rokifänne.

Iron Maiden on fantastiline ja üliedukas bänd – kui ta 1980. aasta paiku välja ilmus, jäi ta kohe ka tippu püsima. Bändis on eri aegadel laulupoolt hoidnud kolm lauljat, neist Bruce Dickinsoni loetakse selleks ainuõigeks. Alates 1999. aastast, mil Dickinson ja kitarrist Adrian Smith tagasi tulid, on bändil liikmeid kuus.

Iron Maiden on kümmekonna aasta eest ka Eestisse esinema jõudnud. Kontsert oli väga hea, kuigi viriseti, et lavaatribuutikat kasutati vähem kui piiri taga. Muide, toona pidas Iron Maiden maha ka jalgpalli sõprusmängu Flora amatööridega. Tolles kohtumises sai mäletatavasti vigastada Eesti kõigi aegade parim jalgpallur Mart Poom.

Iron Maiden seekordse uhkeldava tuuriga “The Final Frontier World Tour” kahjuks Eestisse ega mujale Baltikumi ei tule.