Kolmapäeval esitles Jazzkaare korraldaja Anne Erm tänavuse festivali üht peaesinejat Bobby McFerrinit. Foto: TERJE LEPP
Eesti uudised
4. veebruar 2011, 00:00

Tänavusel Jazzkaarel esinevad McFerrin, Andrade ja Bona

20.–30. aprillini 22. korda toimuval festivalil Jazzkaar annavad Euroopa, Ameerika ja Aasia muusikud ligi 40 põnevat kontserti üle Eesti nii kontserdisaalides kui ka linnatänavail.

Kolmapäeval teatasid festivali korraldajad, et 28. aprillil jõuab Tallinna armastatud vokalist-helilooja-visionäär Bobby McFerrin (USA), kelle muusikaline tegevus ja eeskuju on paljuski avardanud nii džässlauljate kui ka koorijuhtide ampluaad. 29. aprillil täidab McFerrin oma häälega Solarise kontserdimaja lava. Lisaks annab ta siin viibimise ajal Eesti muusika- ja teatriakadeemias kooridirigentidele ja lauljatele kaks meistriklassi.

30. aprillil võib Solarise kontserdimajas kuulda noort lauljatari Mayra Andradet Prantsusmaalt, kelle soojas-helges muusikas on vikerkaarevärve Roheneemesaartelt, kus lauljatar on sündinud. Kameruni päritolu bassimängija ja laulja Richard Bona lubab aga taas meelde tuletada Aafrika rütmid ja duala keele kõla.

Tänavusel Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna aastal ei jää džässist puutumata ka avalik linnaruum. Festivali ajal asuvad toimetama šoti kvartett Brass Jaw ning kohalikud muusikud-tantsijad-poeedid-kunstnikud norra trummari Jakop Janssoni ja eesti saksofonisti Siim Aimla eestvedamisel, et üllatada publikut ootamatutel hetkedel ebatavalistes paikades.